Velkommen til Botswana!

"Tett på" i Botswana

• Gruppetur eller individuell tur.

Er du eventyrlysten og vil oppleve afrikansk natur på sitt beste? Selfdrive, hvor du griller din egen mat og sover i telt på taket av bilene, er safari på sitt mest intense. Kan du noen ganger godta å være litt på siden av komfortsonen din? Da kan vi love deg en safari helt utenom det vanlige – en opplevelse for livet!

Programmet under kan arrangeres som en gruppetur med reiseleder fra Norge på forespørsel. Da er vi avhengig av 10 gjester i gruppen. Turen lar seg også gjøre på egenhånd, men dette er ikke for nybegynnere. Kjennskap til variert off-road-kjøring og ville dyrs adferd er viktig.


Pris fra kr. 27.000,-

Prisen inkluderer:
Fly tur/retur Oslo – Botswana
Program som under
Fullt utstyrte Toyota Landcruisere
Skatter og avgifter

Beskrivelse av dagsprogrammet

Her ser du eksempel på dagsprogrammet for en slik tur til Botswana. Programmet vil kunne endres for å møte dine ønsker, behov og budsjett. Ta kontakt for et konkret tilbud!

Dag 1 - Avreise fra Oslo

Du sjekker inn på flyet hele veien til Johannesburg. Flyet lander i Sør-Afrika dagen etter og her sjekker du igjen inn på flyet til Maun, Botswana. Det kan bli behov for en natts overnatting før flyet videre til Maun.

Dag 2 - Ankomst Maun

Ankomst Maun på formiddagen. Maun er en typisk liten afrikansk by som ligger ved inngangen til Okavango delta. Her er det liv og røre og man har tid til en spasertur i byen etter noen lange timer på reise!

Overnatting på Maun Lodge med middag og frokost

Dag 3 - Avreise inn i bushen

Du får overlevert bilene, handler inn mat/drikke for 7 dager og kjører 1,5 timer inn til Moremi Game Reserve og South Gate Camp Site. Du rekker en safari før solen går ned før du gjør klar leiren for middag og den første natten i bushen. Afrikas lyder og lukter kommer tett på!

Dag 4 til 6 - Safari i Moremi

Du bruker disse 3 dagene til å se hele Moremi og vil bo i 2 camper i ulike områder av parken. Du kjører safari morgen og kveld, hvis du vil, og slapper av på formiddagen når det er på det varmeste. Mulighet for Mokoro – båttur på kanalene i deltaet – om du ønsker det.

Dag 7 og 8 - Safari i Savuti

Du pakker campen og forlater Moremi med kurs for Savuti hvor du slår leir i 2 dager og kjører safari. Savuti er en del av Chobe National Park og er kjent for et rikt dyreliv.

Dag 9 - Chobe Nasjonalpark

Turen fortsetter gjennom Chobe og du kan her forvente store flokker av elefanter og bøfler. Her får du også siste natten i telt, nærmere bestemt på Ilala Campsite.

Dag 10 og 11 - Chobe til Victoria Falls

Etter morgensafari leverers bilene i Kasane og du blir kjørt ned til den lille byen Victoria Falls i Zimbabwe. Her sjekker du inn på hotell eller lodge – vi anbefaler gjerne noe som 3* og ligger i gangavstand fra det meste i den lille byen Victoria Falls. Det vil være tid til å se selve Victoria Falls fossen og gjøre andre aktiviteter i området som tigerfishing og sundowner cruise på Zambezi. Alle aktiviteter i Victoria Falls kan arrangeres av overnattingsstedene eller på forhånd igjennom oss. Vi vil hjelpe dere med tips og råd. Dere kan også gå over jernbane broen og ”tråkke” i Zambia. Eller frister det kanskje med et strikkhopp fra broen eller «gorge swing»?

To netter på i Victoria Falls på hotell eller lodge med frokost.

Dag 12 - Hjemreise

Avreise til flyplass for internasjonal avreise. Du lander neste dag, som regel på ettermiddagen etter det som forhåpentlig vis har vært et fantastisk afrikansk bush-eventyr.

Inkludert i reisen

Prisen inkluderer:

 • Internasjonal flyreise.
 • Innenlandsfly.
 • 1 natt på Maun Lodge med frokost og middag.
 • 7 netter camping med leiebil, alle avgifter og forsikring – ingen måltider.
 • 2 netter på Lodge i Victoria Falls med frokost.
 • All transport som beskrevet nedenfor.
 • Skatter og avgifter

Prisen ekskluderer:

 • Visum til Zimbabwe USD 30 på grensen.
 • Visum til Botswana er gratis og man får det ved ankomst.
 • Innkjøp av mat og diesel i Maun for 7 dager på camping.
 • Lunsj og middag i Victoria Falls i 2 dager.
 • Reiseforsikring.
 • Alle aktiviteter og utflukter ut over det som er beskrevet i programmet.

Praktisk informasjon om reisen

En reise i Botswana er en problemfri affære. Under finner du noe praktisk informasjon som kan være greit å være klar over. Ta gjerne kontakt med oss på tlf: 33 03 96 20 for ytterligere informasjon eller andre spørsmål.

Flyreisen til Botswana

Vi har flere alternativ til flyruter. Vi vil se på det mest tids- og kostnadseffektive alternativet for din reise.

Visum og reiseforsikring

Visum er gratis ved innreise i Botswana, forutsett at man kan framlegge gyldig returbillett og at passet er gyldig minimum 6 måneder etter utreise dato fra landet , samt har har minst 2 blanke sider i passet.

I Botswana betaler vi 30 USD dirkete ved ankomst.

Reiseforsikring bestilles individuelt i gjennom eget forsikringsselskap.

Visum til Zimbabwe kan søkes online på forhånd. Single Entry Visa koster 30USD

Om kjøring i Botswana

Kjøring i Botswana er helt trygt. I parkene vil det være tydelige veier, for det meste sand. Det kan bli kryssninger av mindre elver og pytter. Har du erfarng med 4X4-biler er det fint, men det er ikke påkrevd. Bilene vil ha utstyr for hjulskift og enkle reprasjoner.

Vanlig norsk førerkort er påbudt og man registrerer ekstra sjåfører ved uthenting av bilene.

Vaksiner - våre egne erfaringer

Det er fortiden ingen vaksiner som er påkrevet for innreise til Botswana eller Zimbabwe. Enkelte steder er ”low risk” malaria område. Sjekk med ditt lokal kommunale vaksinasjonskontor for hva de anbefaler av andre vaksiner. Mange tar Hepatit A og oppdaterer polio, stivkrampe og difteri vaksinen. Vurder å ta med/bruk Idoform og ta med Immodium for sikkerhets skyld. Vi har aldri tatt drikkevaksine mot kolera (Ducoral) og heller aldri blitt dårlige av maten noe sted i Afrika. Vi spiser det vi får servert og unngår bare kjøtt som ikke er gjennomstekt. Vær nøye med håndhygiene ved måltider. Bruk vanlig fornuftig og skjønn så er sjansen for mageproblemer meget liten!

Ting du må tenke på før en slik reise i Botswana

Det er essensielt å forstå at man er på tur i dyrenes rike. Enkle prinsipper, som du vil bli presentert på møtet i Maun, vil sørge for at du kan føle deg trygg under hele reisen.

Kjører man denne turen uten guide er det essensielt å ha erfaring med safari fra før av.