Velkommen til Etiopia!

Rundreise i nordlige Etiopia

• Individuell reise med lokale guider.

På denne reisen står de kulturelle og historiske høydepunkter i kø. Du får blant annet se klostrene i Tana sjøen, den blå Nilens utspring, de mektige Simien fjellene, de gamle palassruinene i Gondar og de berømte steinkirkene i Lalibela. Du vil lære om Etiopia som land og om Afrika som kontinent. Slutten av oktober er generelt sett en veldig fin tid å besøke den nordlige delen av Etiopia. Da er det et godt klima med rundt 20oC på dagtid og kjøligere om natten.


Pris fra kr. 24.450,-

Prisen inkluderer:
Fly tur/retur Oslo – Etiopia
Program som under
Skatter og avgifter

Forslag til dagsprogram

Dag 1 - Avreise fra Oslo

Avreise fra Norge. Sjekk inn bagasjen til Addis. All mat og drikke er inkludert på fly. Vi tar av seter på alle fly.

Ethiopian Airlines (en ny dreamliner maskin) gjør et stopp på en time i Stockholm på vei ut/hjem. Man sitter i flyet under mellomlandingen.

Dag 2 - Ankomst Addis Abeba - Lake Tana

Ved ankomst i Addis blir det tid til litt sightseeing i byen før du setter deg på innenriksflyet nordover til Bahir Dar som ligger ved bredden av Lake Tana.

Du sjekker inn på Blue Nile Avanti Hotel hvor du har to netter med alle måltider inkludert.

Etter lunsj tar din lokale guide deg med til Blue Nile Falls hvor du krysser den gamle Portuguese Bridge til fots, går en tur i området og ser den mektige fossen som regnes som starten på den blå Nilen. Den blå Nilen møter den hvite Nilen i Khartoum i Sudan hvor de renner sammen gjennom Egypt og ut i Middelhavet.

Overnatting på Blue Nile Avanti Hotel med alle måltider inkludert.

Dag 3 - Båttur på Lake Tana

Etter frokost får du med deg lunsj-boks og går om bord i båten som tar deg til flere av de 9 klostrene som ligger på øyer og ved bredden i innsjøen Tana.  Du får muligheten til å se 3 av klostrene – kun de tre som tillater besøk av kvinner! Er du heldig vil du også få se flodhester i sjøen. Dagen kan avsluttes på hotellets terrasse med en vakker utsikt over solnedgang over Lake Tana.

Overnatting på Blue Nile Avanti Hotel med alle måltider inkludert.

Dag 4 - Lake Tana til Simien Nasjonalpark

I dag starter turen nordover gjennom det etiopiske landskapet, forbi Gondar og videre opp til Simien fjellene og Simien Lodge som ligger 3300 moh. Her bor du i 2 netter med alle måltider inkludert.

Simien Mountains står på UNESCO sin verdensarvliste. Her får du oppleve en storslagen fjellnatur – blant annet vil du garantert få se gelada apene som kun finnes i dette området i hele Afrika.

Etter lunsj tar din lokale guide deg med på en tur til fots i områdene rundt lodgen og du lærer mer om denne unike nasjonalparken. På kvelden blir det film i baren om gelada-apeene.  Baren er for øvrig den høyest beliggende baren i hele Afrika!  Vi kan jo legge til at de lager god vin i Etiopia, i Rift Valley, og et meget godt lokalt øl.

Overnatting på Simien Mountain Lodge med alle måltider inkludert.

Dag 5 - Opplevelser i Simien Nasjonalpark

Hele dagen er viet til turer til fots og med bil i fjellet og til Jinbar fossen.

Er du heldig kan du få øye på enda to dyrearter som kun lever i dette området: Walia Ibex (en type fjell vær) og den etiopiske ulven. Gelada-familier får du sett denne dagen også.

Overnatting på Simien Mountain Lodge med alle måltider inkludert.

Dag 6 - Simien til Gonder

Etter frokost blir du kjørt tilbake til Gondar og besøker det berømte palasset som keiser Fasiledas bygget på 1600-tallet i tillegg til de andre middelalderborgene i samme område. Det vil også være mulig å besøke kirken Deber Bharn Silase som er kjent for sine karakteristiske veggmalerier av bibelhistorien.

Overnatting på Goha Hotel Gondar med alle måltider inkludert.

Dag 7 - Gonder til Lalibela

Etter frokost kjøres du til flyplassen og flyr over Rift Vally til Lalibela. Ved ankomst sjekker du inn på Mount View Hotel hvor du bor i 2 netter med alle måltider inkludert. Hotellet ligger på en klippe med en imponerende utsikt over dalen og området rundt.

På ettermoiddagen besøker du den første gruppen av steinkirkene som Lalibela er så kjent for – også disse på Unescos verdensarvliste.  Konstruksjonene (utgravningene) er fra 1300 tallet og alle kirkene er praktisk talt hugget i stein 12 meter nedover. Noe av det mest unike er at man starter fra toppen på bakkenivå og arbeidet seg nedover. Resultatet er 11 kirker hvor taket er på bakkenivå – et fantastisk stykke ingeniørkunst og hardt arbeid over flere hundre år.

Overnatting på Mountain View Hotel med alle måltider inkludert.

Dag 8 - Kulturopplevelser i Lalibela

I Etiopia lever man med lyset – tidlig opp og tidlig i seng! I dag reiser du videre, etter soloppgang og frokost, gjennom det etiopiske høylandet til Yemrehanna Kristos – 40 km fra Lalibela. Her besøker du blant annet den vakre kirken som er bygget i en hule i fjellsiden.

Tilbake i Lalibela besøker du den andre gruppen med steinkirker (Rock-Hewn Churces) fra 1100 tallet og den vakreste av de alle Bete Giorgis.

Overnatting på Mountain View Hotel med alle måltider inkludert.

Dag 9 - Gonder til Lalibela - Avreise til Norge

Du flyr tilbake til Addis og besøker Nasjonalmuseet hvor du også får se den 3,2 million år gamle fossilen av et menneske – Lucy. På kvelden blir det nasjonalretten injera og et flott folkloreshow med innslag av musikk og dans fra hele Etiopia.

Flyplassen ligger 10 minutter fra sentrum slik at du drar direkte dit etter middagen og sjekker inn 2 timer før avgang.

Dag 10 - Ankomst Norge

Samme prossedyre med mellomlanding i Addis Abeba og kort stopp i Stockholm. Du lander i Oslo på morgenen etter det vi håper har vært en spennende reise i Etiopia!

Inkludert i reisen

Prisen inkluderer:

 • Fly tur/retur Oslo – Addis Abeba.
 • 2 netter på Blue Nile Avanti Hotel i Bahir Dar med alle måltider.
 • Båttur på Lake Tana med besøk i et kloster på en av øyene.
 • 2 netter på Simien Lodge i Simien-fjellene (3300 moh) med alle måltider
 • Aktiviteter og sightseeing i Simien-fjellene.
 • 1 natt på Goha Hotel i Gondar med alle måltider.
 • Besøk i de historiske borgene og en kirke i Gonder.
 • 2 netter på Mount View Hotel i Lalibela med alle måltider
 • Besøke de berømte Rock-Hewn kirkene og andre opplevelser i området.
 • Sightseeing i Addis Abeba og besøk på Nasjonalmuseet.
 • Avslutningsmiddag med Injera og folklore underholdning.
 • Alt av transport som beskrevet i programmet.
 • Alt av skatter og avgifter.

Prisen ekskluderer:

 • Alle alkoholholdige og alkoholfrie drikker.
 • Måltider som ikke er beskrevet over.
 • Visum til Etiopia 50$.
 • Reiseforsikring.
 • Tips til guider og ansatte på overnattingssteder. –  ca. 50$.

Ta kontakt om du er interessert og ønsker et konkret tilbud!

Praktisk informasjon om reisen

En slik reise til Etiopia vil være uproblematisk, selv for de som ikke er spesielt reisevante. Du vil hele veien ha dyktige lokale guider og sjåfører. Under finner du noe praktisk informasjon som kan være greit å være klar over. Ta gjerne kontakt med oss på tlf: 33 03 96 20 for ytterligere informasjon eller andre spørsmål.

Flyreisen til Etiopia

Du flyr Ethiopian Airlines til Addis Abeba. Ruten er direkte , men ruten gjør et lite stopp i Stockholm før Addis Abeba. Her blir du blir sittende på flyet. Avreisen fra Oslo er på kvelden og du lander i Addis på morgenen.

Visum og reiseforsikring

Visum koster 50USD og betales direkte på grensen, forutsett at man kan framlegge gyldig returbillett og at passet er gyldig minimum 6 måneder etter utreisedato. Passet må ha minst 2 blanke sider etter hverandre. Man kan søke E-visa som gjør at du går i egen kø i passkontrollen. Dette kan spare deg for en del tid og er forholdsvis greit å gjøre online. Mer informasjon kommer til deltakere av turen.

Vi oppfordrer alle våre kunder til å inngå en reiseforsikring med deres forsikringselskap.

Vaksiner

Sjekk med ditt lokale kommunale vaksinasjonskontor om hva de anbefaler. Mange tar Hepatitt A og oppdaterer polio og difteri/stivkrampe vaksinen. Vurder å ta med/bruk Idoform (nøytraliserer bakteriene i tarmen og forebygger mageproblemer) og ta med Imodium (stopper akutt diare) for sikkerhets skyld.

Vi som jobber i Ditt Afrika har aldri tatt drikkevaksine mot kolera (Ducoral) og heller aldri blitt dårlige av maten noe sted i Afrika. Vi spiser det vi får servert inkludert salat, is, melkeprodukter etc. Vi unngår bare kjøtt som ikke er gjennomstekt, men det er jo sjelden de serverer det. Vær nøye med hånd hygiene ved måltider. Bruk vanlig fornuftig og skjønn så er sjansen for mageproblemer meget liten!

Prisinformasjon

Prisen over er et estimat basert på dagens valutakurs.Vi har benyttet en USD-kurs på 9 i utregningen av prisen. Denne vil bli justert til gjeldene kurs ved fakturering. Vi tar forbehold om endring i pris grunnet dette.