Velkommen til Zimbabwe!

Reiser til Zimbabwe

Zimbabwe er en landlåst nasjon omringet av Sør-Afrika, Zambia, Mozambik og Botswana. Landet ligger med andre ord mitt i smørøyet av det sørlige Afrika. Med store nasjonalparker og variert natur er Zimbabwe kanskje en av de fineste destinasjonene for safari i hele Afrika. Sesongene skifter mellom dry- og green season, og med denne naturlige sirkulasjonen er det også store variasjoner i flora og fauna. Under tørketiden kan du, grunnet Hwanges enorme elefantbestand, se opp til 300 individer på samme sted. Dyrene samler seg rundt vannhullene i imponerende variasjon og antall. Under den grønne sesongen kommer livet tilbake til bushen og slettene. Da vil du se store flokker av hjortedyr med sine små tett på. Naturlig nok følger da rovdyrene nøye med, og på de store slettene er store løveflokker og andre rovdyr aldri langt unna.

Informasjon om Zimbabwe

Beliggenhet: I det sørlige Afrika på det indre høyplatået (960 m.o.h i snitt)
Hovedstad: Harare.
Størrelse: ca. 390.000km2 – litt større en Norge
Befolkning: 14-16 millioner.
Valuta: Amerikanske Dollar (USD).
Språk: Engelsk, Shona og Ndebele
Klima: Året rundt, men sesongene svinger.  
Visum: USD 30 som kjøpes på grensen.
Vaksiner: Ingen obligatoriske vaksiner, men sjekk med ditt lokale vaksinasjonskontor.
Kart: Google maps

Hwange Nasjonalpark

Hwange Nasjonalpark har en lang og spennende historie. Allerede i 1928 ble området regulert til Game Reserve og endret til Nasjonalpark i 1961. Parken har et imponerende areal på hele 14.651 kvadratkilometer – litt mindre en Buskerud fylke. Parken er den største i Zimbabwe og utvilsomt en av Afrikas «Great Parks». I dag har parken rundt 44.000 elefanter – en av de største utbredelsene i hele afrika. Parken har dessuten over 100 andre pattedyrarter, inkludert de mest kjente som løver, geparder, hyener, bøfler og gnu.

Med barn på safari!

Zimbabwe er en ypperlig destinasjon om man reiser med barn. Aktiviteter tilpasses de små og man kan til og med være med ranger ut på oppdagelsesferd for å lære mer om den spennende naturen Zimbabwe har å by på. Mange av våre samarbeidspartnere er dessuten engasjert i å utvikle lokalsamfunnene rundt nasjonalparkene. Skoler har blitt bygget, brønner drillet og skolemat-prosjekter etablert. Et besøk på en av de lokale skolene, for å se hva bidraget ditt som turist går til, er et must – både for store og små.

Victoria Falls

Victoria Falls ligger helt nordvest i Zimbabwe på grensen til Zambia – det er den kjente ”strikkhopp broen” over Victoria fallene som binder disse to landene sammen. Victoria fallene er 1,7 km bredt og har et vannfall på 108 meter – et imponerende syn. Vi inkluderer som oftes besøk i Victoria Falls på våre reiser i Zimbabawe.

Februar – til mai: regntid og stor vannføring
Juni – juli: stor vannføring– en del vannrøyk
August – september: mindre vannføring – mindre vannrøyk
September – desember: lite vann på Zambia siden og høye dagtemperaturer.

Noe av det man kan oppleve i Victoria Falls

• Hva med et Bungi jump (strikkhopp) fra broen mellom Zambia og Zimbabwe?
• Rafte i Lower Zambezi nedenfor Victoria fallene – beste sesong er juli – januar.
• Elvebrett på Lower Zambezi.
• Padle på Upper Zambezi – mulig hele året.
• Bade i Devils Pool – Helt på kanten av fossefallet.
• Fiske i  Zambezi elven.
• Sunset cruise på Zambezi elven.
• Safari fra elefant ryggen.
• Besøke krokodille farm.
• Bil – eller walking safari i Mosi-oa-Tunya.
• Helikoptertur eller mikrofly over Victoria fallene.
• Quadbiking.
• Besøke David Livingstone museet i Livingstone sentrum.
• Besøke den lokale landsbyen Simonga Village med omvisning.
• Dra til Maramba Cultural Village utenfor Livingstone – lokal stammedans.
• Shopping i Livingstone.
• Overnatte på Siankaba – luksus lodge på øy ute i Zambezi.
• Dagstur til Chobe safari park i Botswana.
• Gå over jernbane broen til Zambia-siden og se fossen derfra.

Visste du...

...at de fleste safari-lodgene vi tilbyr i Zimbabwe har startet ekstensive prosjekter for å skape synergi mellom turimse, natur og samfunn. Som reisende på en av våre turer bidrar du til en positiv utvikling i Zimbabwe. Inntektene i seg selv, fordelt riktig, er motivasjon for å respektere og bevare nasjonalparkene og reservatene.

Hvordan bestilles en reise til Zimbabwe med oss?

1. Du tar kontakt

Du fyller ut skjemaet her eller ringer oss direkte  +47 33 03 96 20. Vi lytter til dine ønsker og behov og foreslår løsninger som passer for deg.

2. Du mottar et tilbud

Basert på tidligere korrespondanse og telefonsamtale lager vi et tilbud til deg. Du mottar tilbudet på e-post. Helt kostnadsfritt!

3. Endringer og bekreftelse

Du gir oss en tilbakemelding på hva du synes. Vi kan gjøre endringer eller se på andre alternativ. Har du funnet din drømmereise kan vi gå videre med bestilling!