Velkommen til Uganda!

Reiser til Uganda

Uganda er kanskje det mest naturskjønne landet i Afrika vi har opplevd så langt. Det er grønt og frodig overalt og naturen er veldig variert.  Høye fjell, lange ås kammer, dype regnskoger, brusende elver og te-plantasjer så langt øyet kan se. Landet er ganske lite og veiene gode de fleste steder så man får sett mye på en ukes rundtur. En slik tur kan avsluttes best med badeferie på en av øyene i Victoria sjøen.Vi anbefaler også noen rolige dager på en god lodge ved en av vulkankrater innsjøene.  Da får man god tid til virkelig og nyte naturen, stillheten og livet på den afrikanske landsbygda.

En time med en fjellgorilla-familiedypt inne i regnskogen på grensen til Kongo og Rwanda er nok for mange et høydepunkt på en slik tur. Timen koster deg rundt USD 500 og er vel verd pengene. Man får se avgiften som et bidrag til å være med på og bevare bestanden av verdens fjellgorillaer. Uten turistene ville det høyst sannsynlig ikke vært flere fjellgorillaer igjen. En så høy avgift er også med på å begrense antall turister som reiser inn i denne sårbare naturen og dermed minske slitasjen en masseturisme hadde påført regionen.

Informasjon om Uganda

Beliggenhet: I hjertet av sentral Afrika – ved ekvator
Hovedstad: Kampala
Størrelse: 25% mindre enn Norge
Befolkning: 25 millioner
Valuta: Ugandisk shilling (UGX)
Språk: Engelsk og lokale språk
Klima: Varmt og tropisk, varmest i januar/februar
Visum: 50$ som kjøpes på grensen
Vaksiner: Ingen obligatoriske vaksiner.
Kart: Google maps

Hva kan man oppleve i Uganda

• Gorillasafari i Bwindi
• Sjimpanse trekking i regnskogen i Kibale – sørvest i landet
• Safari i Queen Elisabeth National Park – beregn et par dager
• Oppleve “The tree climbing lions” i Ishasha på vei til Bwindi
• Noen rolige dager ved en av de mange vulkankrater innsjøene
• Fotturer i de ville Rwenzori fjellene som utgjør grensen til Kongo
• Elve rafting i Bujagali Falls rett nord for Jinja – Nilens utspring
• Flodhest safari på Kazinga Channel i Queen Elisabet NP.

Walkingsafari er en intens og spennende måte å oppleve bushen på!

Pakkereise - Gorillasafari i Bwindi

På denne turen får du oppleve et magisk møte fjellgorillaene i Bwindi. Halvparten av de gjenverende fjellgorillaene finnes nettopp her og gjør Bwind Nasjonalpark til et av de viktigste verneområdene i Afrika. Selve gorilla-trekkingen starter kl.08:00 om morgenen med væpnede vakter, park-ranger og sporfinnere.

Ønsker du en lenger reise? Pakketuren kan enkelt kombineres med andre destinasjoner i Afrika.

 

Visste du...

...at en av fordelene ved å bestille reise til Uganda med Ditt Afrika er at vi alltid setter sammen spennende program basert på egne erfaringer. Vi går ikke på akkord med kvalitet - noe som gjelder både for rimelige og dyrere turer.

Hvordan bestilles en reise til Uganda?

1. Du tar kontakt

Du fyller ut skjemaet over eller ringer oss direkte  +47 33 03 96 20. Vi lytter til dine ønsker og behov og foreslår løsninger som passer for deg.

2. Du mottar et tilbud

Basert på tidligere korrespondanse og telefonsamtale lager vi et tilbud til deg. Du mottar tilbudet på e-post. Helt kostnadsfritt!

3. Endringer og bekreftelse

Du gir oss en tilbakemelding på hva du synes. Vi kan gjøre endringer eller se på andre alternativ. Har du funnet din drømmereise kan vi gå videre med bestilling!