Velkommen til Sør-Afrika!

Reiser til Sør-Afrika

Drømmen om Afrika statrer for mange med Sør-Afrika som utgangspunkt. Med et areal på det rundt dobbelte av Frankrike og med kystlinje både mot øst og vest, finnes det endeløse muligheter for opplevelse. Safari i Krugerparken, fjellvandring i drakensberg, byliv i Cape Town og badeferie i Durban er noen av stikkordene for de mest vanlige opplevelsene Sør-Afrika kan by på. I tillegg er landet rikt på kultur og står som et av de mest utviklede landene når det kommer til økonomi og teknologi.

Sør-Afrika har alt man som turist vet å sette pris på: variert og storslagen natur, behagelig klima, rikt dyreliv, vennlige mennesker og fantastisk god mat og vin.

Vurderer du å oppleve Afrika for første gang er Sør-Afrika en naturlig destinsjon. Vi ønsker å formidle de samme gode personlige møtene vi har hatt med dette landet til deg som turist. Safari er et must. Har du først sanset bushen sine lukter og lyder, og vitnet noe av klodens mest spektakulære dyreliv, er det vanskelig å ikke lengte tilbake.

Johannesburg er selve knutepunktet for videre reise til land i det sørlige Afrika. En reise til Sør-Afrika passer derfor fint å kombinere med safari i Botswana, en rundreise i Namibia, Victoria Falls, Zambia og Zimbabwe, badeferie i Mosambik, på Mauritius eller Seychellene.

Informasjon om Sør-Afrika

Beliggenhet: Det sørligste landet i Afrika.
Hovedstad: Cape Town, Bloomfontein og Pretoria.
Størrelse: 2 ganger større enn Frankrike.
Befolkning: 49 millioner.
Valuta: Sør-Afrikanske Rand (ZAR).
Språk: Afrikaans, engelsk og lokale språk.
Klima: Omvendt årstid fra Norge. En helårs destinasjon med ulike høysesonger for de forskjellige opplevelsene.
Visum: Gratis på grensen ved innreise
Vaksiner: Ingen obligatoriske vaksiner. Gulfeber hvis du kommer fra enkelte land i Øst-Afrika
Kart: Google maps

Hva kan man oppleve i Sør Afrika

• Safari i noen av de beste nasjonalparkene i Afrika.
• Bylivet i Cape Town.
• Vindistriktene med fantastisk mat og vin.
• De spektakulære Drakensbergfjellene.
• «Verdens ende» – Kapp det gode håp.
• Walkingsafari.
• Togtur på det forhistoriske toget Rovos Rail.
• Hai- og hvalsafari .
• Verdens største grønne canyon  – Blyde River Canyon.
• En rik og viktig historie og forholdet mellom sort og hvit.
• En kystlinje helt uten om det vanlige.

Været i Sør-Afrika

Når vinteren setter inn i Norge i november er det sommer og varmt i Sør-Afrika. Oktober til april er varmt og behagelig. Langs kysten og Det Indiske Hav er badetemperaturene gode, men vær oppmerksom på at ved Atlanterhavet rundt Cape Town området er det kaldt i vannet året rundt. I Krugerparken og i innlandet kan gradestokken vise opp mot 35 grader en normal sommerdag. Sør-Afrika har ikke et tropisk klima, derav ingen regntid.

Fra mai til september er det kjølig på kveldene i innlandet, men opp mot 25 grader på dagtid. Cape Town har et typisk ”vestlandsk” sommerklima i denne perioden.

En «naturlig» veisperring er ikke uvanlig å se på safari!

Valg av overnattingssted på safari

Ved valg av safari-lodge skal man alltid tenke på kvaliteten på selve reservatet. Alle safari lodgene vi tilbyr er meget komfortable og prisen er ofte relatert til beliggenhet og kvaliteten på selve safarien. Safarien er for mange den viktigste delen av reisen til Afrika og valget av lodge, pris og område bør nøye vurderes slik at man ikke kommer skuffet hjem. Vi synes at en safari bør vare tre til fire dager. Da får man tid til både opplevelse av mange dyr, til å slappe av og til virkelig å nyte naturen og Afrika!

Her ser du noen av overnattingsstedene vi anbefaler på en safari i Sør-Afrika

 

Shindzela Safari Camp

Shindzela er en liten intim telt-camp i Timbavati Reservatet. Campen har en enklerere standard, men et fantastisk nivå på service og safariaktivitet. Å bo i telt gjør at lukter og lyder kommer enda nærmere!

Mer informasjon om Shindzela

De 8 teltene består av to komfortable senger, tregulv og utebad med dusj og toalett. På lodgen finnes det et overbygget spisested, et lite basseng for en dukkert (badehåndklær til utlån) og et vannhull hvor man kan se dyrene komme for å drikke. På kvelden sitter man gjerne rundt bålet og diskutere dagens safariopplevelser. Tre måltider om dagen, te/kaffe, vann, brus, og en wifi-voucher er inkludert i prisen. De tilbyr nattsafari og walking safari. Det er også mulig å sove i The Treehouse som befinner seg et stykke fra lodgen. Det er 10 års aldersgrense på lodgen.

Kambaku Safari Lodge

Kambaku ligger også i Timbavati-reservatet. Denne safarilodgen har en økt standard på generelle fasiliteter og gir fantastiske safariopplevelser kombinert med en stor grad av komfort og luksus.

Mer informasjon om Kambaku

Lodgen består av 8 separate hytter og det er maks 16 gjester på campen. Campen er drevet av solenergi. Rommene er fordelt på familierom, honeymoonsuite og dobbeltrom. Hvert rom har en egen terrasse hvor de kan se dyrene som kommer til vannhullet for å drikke. Fasiliteter på lodgen: bar, et lite bibliotek, souvenirbutikk, lite basseng, boma (afrikansk spisested). God mat og fine viner serveres på lodgen. Wifi og mobildekning på et begrenset område. Lodgen er barnevennlig og har også tilbud om babysitting.

Motswari Game Reserve

I likhet med Kambaku og Shindzela ligger også Motswari i Timbavati-reservatet. En luksuriøs lodge som kombinerer autentisk og ekte safari med en uovertruffen komfort og kulinariske opplevelser.

Mer informasjon om Motswari

Lodgen har 15 luksuriøse hytter, 2 barer, et lite svømmebasseng, bibliotek og et kunstgalleri. Spennende safariopplevelser i bushen, samt nydelig mat og gode sør-afrikanske viner, står sentralt ved et besøk på denne fantastiske safari-lodgen.

 

Privat reservat eller nasjonalpark?

På vestsiden av Kruger ligger det mange kjente private reservater som Timbavati, Sabi Sands og Klaserie. Dette er de beste reservatene i Sør-Afrika. Her finner man meget gode safarilodger og selve safarien er av svært høy kvalitet. I de private reservatene kjører jeepen offroad inn i selve bushen. Da kan man for eksempel komme nærme løver som har drept sitt bytte. Man kjører også ”nattsafari” med lyskaster og da er det større sjanse for å se leoparden og andre kattedyr – noe man ikke har mulighet til i nasjonalparkene. Reservatene rundt Kruger har åpen grense mot selve nasjonalparken, men siden det er private vil man ikke få de store ansamlingene av turister man vil få i selve Kruger.

Pakkede turer og reiseforslag til Sør-Afrika

Under ser du noen eksempler på turer i Sør-Afrika. Turene er enten individuelle eller med reiseleder. Turene, utenom gruppeturen, er kun ment som en inspirasjonskilde da slike turer alltid krever en god del skreddersøm. Vi har stor fleksibilitet i sammensetningen og syr reisen sammen akkurat slik du ønsker det.

Pris fra kr. 14.300,-

Dette er en grunnpakke på en svært god og autentisk safari opplevelse i Sør-Afrika. Safarien foregår i det private reservatet Timbavati med åpen grense til Krugerparken. Safari av høyeste kvalitet til en rimelig pris.

Pris fra kr. 21.850,-

Safari i privat reservat, by- og kulturliv i Cape Town samt kulinariske opplevelser i vindistriktene i Western Cape. En komplett reise i Sør-Afrika! En av våre bestselgende kombinasjoner.

Rovos Rail

Det offentlige togtilbudet i Sør-Afrika egner seg ikke så godt for turister. Derimot finnes det luksustog som er en opplevelse i seg selv. Turen fra Pretoria til Cape Town tar 48 timer, men det er også mulighet for lengre turer og andre strekninger. Togene går faktisk helt til Dar es Salam!

Cape Town

Cape Town har ord på seg for å være en av verdens vakreste byer! Byen ligger helt på sydspissen av Sør-Afrika – der Atlanterhavet møter Det Indiske Hav – og er full av kontraster. Høye fjell, som Table Mountain på 1000 moh, hvite sandstrender i Camps – og Clifton Bay, et yrende byliv på Waterfront, fargerike lokale markeder og rolige parker i Cape Town ”down town”.

Noe av det man kan oppleve i Cape Town

• Ta kabelbanen eller gå opp til Table Mountain for en fantastisk utsikt.
• Victoria & Alfred Waterfront med sine hyggelige restauranter, puber og mange butikker.
• Båt til Robben Island og besøk i fengselet hvor Nelson Mandela satt fanget.
• Gå på de ulike markeder og se etter afrikansk kunsthåndverk.
• Akvariet på Waterfront som viser livet i Atlanterhavet og Det Indiske Hav.
• District Six Museum – gir et innblikk i deler av apartheid-historien i Cape Town.
• Guidet tur til en ”township” med mulighet for lokal jazz og middag.
• Båttur i havnebassenget på Waterfront – aktiv havn med selkolonier.
• Kirstenbosch Botanical Gardens
• Utflukt til Kapp Det Gode Håp – der de to verdenshav møtes.
• Se på de afrikanske pingvinene ved Boulders Bay i Simonstown.

Wineland

Området man kaller Wineland ligger bare en times tid med bil fra Cape Town. Vindistriktene strekker seg opp til Robertson og det meste av sørafrikansk vinproduksjon foregår i dette området. Et besøk hit er essensielt for mat- og vinentusiasten. Her finnes noen av de beste restaurantene i Sør Afrika. Vi anbefaler å bo på små gjestehus med frokost. Det finnes en rekke aktiviteter i området.

Mer informasjon om Wineland!

Franschhoek
Regnet som gourmet- og vinbyen i Sør-Afrika. Den lille franskinspirerte byen ligger mellom fjellene i en stor dal – nesten som et Sveits i miniatyr. Her finner man noen av verdens beste restauranter. Vi i Ditt Afrika er ofte i dette området og kan bistå med anbefalinger og bordbestilling.

Stellenbosch
Universitetsby som har mye historie og kultur å by på. Sentrum er veldig hyggelig med mange kafeer, gode restauranter, barer og bra shopping muligheter.

Paarl
I Paarl finner man The Language Monument knyttet til anerkjennelsen av Afrikaans som et felles språk. Paarl har også mange vingårder i umiddelbar nærhet, en kjent golfbane og mange gallerier og keramikk verksteder.

Opplevelser i Wineland
• Bo noen dager på en vingård med Spa og bare nyt livet og roen!
• Bo noen dager i Franschhoek – hjertet av Wineland.
• Vinsmaketur med guide eller på egenhånd til fots.
• Ha nærkontakt med en gepard på Cheeta Project på Spier Wine Estate.
• Spise afrikansk buffet lunsj på Moyo – oppe i et tre.
• Ri fra vingård til vingård på vinsmaking.
• En formiddag på Boschendal vingård med picknik i parken.
• Golf – en rekke kjente baner finnes i Wineland.

Reise til Sør-Afrika med barn

Sør-Afrika egner seg godt for barnefamilier. Et behagelig klima, liten tidsforskjell til Norge, gode barnevennlige hotell og mat som barn kan like. For familier med små barn anbefaler vi de malariafrie safariparkene Kariega, Madikwe, Pilanesberg og Addo Elephant Park. Barn fra 6 år og oppover kan dra på safari i Krugerpark området.

Hva man kan oppleve når man reiser med barn

• Akvariet “Two Oceans” ved Waterfront i Cape Town.
• Ta kabelbanen opp til Table Mountain for en fantastisk utsikt.
• Kjøre to etasjes sightseeing buss i Cape Town.
• Piknik i Kirstenbosch Botanical Gardens i Cape Town.
• Spise middag på Gold Museum i Cape Town og lære å spille afrikanske trommer.
• Båt til Robben Island med guidet rundtur på øya og i fengselet.
• Vitenskapsenteret Science Fair i Century City – rett utenfor Cape Town.
• Se på pingvinene i Boulders Bay i Simonstown og bade med dem.
• Kapp Det Gode Håp.
• Behagelig strandliv i Fish Hoek Bay – en typisk familiestrand.
• I vindistriktet finnes det: krokodillefarm, løvepark og sommerfuglpark.
• Leketøymuseet i Stellenbosch i vindistriktet.
• Besøke Spier Hotell: ponniridning, ”ørnesykehus”og mulighet for å klappe geparder.
• Spise lunsj på Moyo på Spier i Wineland – oppe i et tre.
• Besøke strutsefarm ved Kapp det Gode Håp eller i Oudshoorn.
• Cango Caves – utforske dryppsteins grotter i Oudshoorn.
• Ta Outeniqua Choo-tjoe toget – damptog som går fra George til Knysna – 2 timer.
• Elefantpark og Monkeyland ved Knysna.
• Utfukt til Featherbed Nature Reserve ved Knysna.
• Safari.
• Canopy/kabelbaner i Tsitiskamma.
• Besøke akvariet i Durban.

Visste du...

...at en av fordelene ved å bestille reise til Sør-Afrika med Ditt Afrika er at vi alltid setter sammen spennende program basert på egne turer. Dette gir den beste flyten for en reise i landet og sørger for at kvalitet står sentralt.

Hvordan bestilles en reise til Sør-Afrika?

1. Du tar kontakt

Du fyller ut skjemaet under "Kontakt oss" eller ringer oss direkte  +47 33 03 96 20. Vi lytter til dine ønsker og behov og foreslår løsninger som passer for deg.

2. Du mottar et tilbud

Basert på tidligere korrespondanse og telefonsamtale lager vi et tilbud til deg. Du mottar tilbudet på e-post. Helt kostnadsfritt!

3. Endringer og bekreftelse

Du gir oss en tilbakemelding på hva du synes. Vi kan gjøre endringer eller se på andre alternativ. Har du funnet din drømmereise kan vi gå videre med bestilling!