Reiser til Rodrigues

Rodrigues er en bitteliten øy som tilhører republikken Mauritius. Den har et areal på kun 108km2 – rundt en fjerdedel av Oslo, og er bebodd av ca. 38.500 mennesker. Rodrigues ligger for seg selv med Mauritius som nærmeste øy. Livet på Rodrigues går i et helt annet tempo enn det vi er vant til her oppe i Europa. De lokale sier Rodrigues er som Mauritius for 60 år siden. Hvor enn du befinner deg møter du vennlige Rodrigianere med sine brede smil, karakteristiske stråhatter og sin interesse for deg som turist. Det er ikke uvanlig å bli invitert hjem til de lokale for å nyte noe godt å drikke og for å få se hvordan livet på denne lille øya fungerer.

Det er et generelt varmt tropisk klima, med en veldig varm sommer. Øya lever av subsidier fra Mauritius, men lokale grønnsaker og fiske utgjør en stor del av øyas økonomi.

Kulturen er spesielt kjent for sin tørkede blekksprut, lokale hvitløk og kjempesterke mini-chilli.  I den siste tiden har de også blitt klar over sitt potensial som en turistdestinasjon, men vil ha fokus på få besøkende – det er tross alt fred og ro som er så spesielt med Rodrigues.

Et av hotellene vi anbefaler på Rodrigues

Rodrigues passer perfekt i kombinasjon med Mauritius. 3-4 dager her er nok til å få ro og fred, men ønsker du simpelthen å forsvinne litt fra den hektiske hverdagen kan du fint ha en uke med avkobling her. En halvannen time med fly tar deg dirkete ut til øya. Lei en scooter eller en bil å utforsk øya og befolkningen på egenhånd. En rekke små strender ligger som små hemmelige gjemmesteder langs sørkysten, mens du i nord kan oppleve det lokale livet i den lille byen Port Mathurin.

 

Praktisk informajon om Rodrigues

Informasjon om Rodrigues

Beliggenhet: 65 mil nordøst for Mauritius i Det Indiske Hav
Hovedstad: Port Mathurin
Størrelse: 108 kvadratkilometer
Befolkning: 38.500
Valuta: Mauritiske Rupee (MUR) 100 MUR = ca 25 NOK
Språk: Fransk, engelsk og kreolsk
Klima: Tropisk – helårs destinasjon – omvendt årstid fra Norge
Vaksiner: Ingen obligatoriske vaksiner. Gulfeber hvis du kommer fra safari i Afrika (ikke Sør-Afrika)
Kart: Google maps

Hva kan du oppleve på Rodrigues

• Hovedstaden Port Mathrin med spennende markeder og eksepsjonell lokal blekksprut-curry.
• François Legaut Giant Tortoise and Cave Reserve med kjempeskillpadder og grotter.
• Scooter er en billig og morsom måte å oppleve denne lille øya på.
• Fuglereservatet Ill de Cocos som ligger 4 km fra land i den 3. største lagunen i verden.
• Fiske fra den lokale båttypen Pirouge.
• Koble ut fra omverden på en øde strand uten mobildekning og internett!

De små grønne og røde chiliene er ofte å finne på middagsbordet!

Hvordan bestille en reise til Rodrigues med Ditt Afrika

1. Du tar kontakt

Du fyller ut skjemaet over eller ringer oss direkte  +47 33 03 96 20. Vi lytter til dine ønsker og behov og foreslår løsninger som passer for deg.

2. Du mottar et tilbud

Basert på tidligere korrespondanse og telefonsamtale lager vi et tilbud til deg. Du mottar tilbudet på e-post. Helt kostnadsfritt!

3. Endringer og bekreftelse

Du gir oss en tilbakemelding på hva du synes. Vi kan gjøre endringer eller se på andre alternativ. Har du funnet din drømmereise kan vi gå videre med bestilling!