Velkommen til Namibia!

Reiser til Namibia

Namibia har 300 soldager i året!  Det er et langstrakt land med store variasjoner i naturen; lange strender mot Atlanterhavet, ørken og sanddyner som strekker seg ut mot kysten, røffe fjellområder og store savanner i innlandet med rikt dyreliv for safari. Med andre ord er Namibia et av de mest kontrastfylte landene vi selger. Også spesielt for Namibia er at det er det nest minst befolkningstette landet i verden etter Mongolia.

De enorme øde områdene er virkelig noe for seg selv og er et fascinerende skue, selv for oss nordmenn som er vant til lite folk. Hvis man har litt erfaring med reiser i Afrika er dette et flott land å ta seg fram i med egen bil, men man skal være klar over at det er store avstander. Det er gode veier og lite trafikk. Et alternativ til å kjøre selv er å være med på en organisert tur hvor både safari, kultur og ørken er ingrediensene.

I Namibia kan man bo på alt fra små romantiske luksus-lodger til det som er mer vanlig – en blanding av camping og gjestehus/små hotell. Beregn 1-2 uker for å få med deg de fleste av Namibias høydepunkter.  Det kan være fint å avslutte turen med noen dagers byliv i Cape Town.  Namibia kan fint kombineres med reise til alle andre land i det sørlige Afrika.

Informasjon om Namibia

Beliggenhet: Sørvest med lang kystlinje mot Atlanterhavet
Hovedstad: Windhoek
Størrelse: 2,5 ganger større enn Norge
Befolkning: 2,2 millioner
Valuta: Namibia dollar (NAD)
Språk: Engelsk, tysk og afrikaans
Klima: Omvendt årstid fra Norge. Kjølige kvelder fra mai til august. Store variasjoner i innland/ørken og på kysten. Helårs reisemål
Visum: Gratis på grensen ved innreise
Vaksiner: Ingen obligatoriske vaksiner. Gulfeber hvis du kommer fra safari i Afrika (ikke Sør-Afrika)
Kart: Google maps

Hva kan man oppleve i Namibia

• Safari i Etosha Nasjonalpark.
• Oppleve ørken elefanter i Damaraland og det sjeldne svarte nesehornet.
• Himba folket og andre stammekulturer.
• Sandboarding og quadbikes i sanddynene utenfor Swakopmund.
• Båttur til sel koloniene utenfor Walvis Bay.
• Tilbringe noen dager i ørken området Sossusvlei .
• Gå opp på en av verdens høyeste sanddyner i Sossusvlei.
• Fotturer i Fish River Canyon.
• Caprivi strip – området som grenser til Botswana, Zambia og Angola.
• Padle – og camping tur på Orange River – grensen til Sør-Afrika.

Om kjøring i Namibia

Kjøring i Namibia er helt trygt. Det er et velutviklet veinett med grus- og asfaltveier med venstrestil kjøremønster. Det er dog lite belysning på veiene og man bør ankomme destinasjonen for hver etappe innen kl 18:00 før det blir mørkt.

Vi anbefaler å leie en 4-hjulstrekker da dette vil gi bedre kjørekomfort på mange av strekningene. Det er dog ikke nødvendig og er man en større gruppe kan rundreisen fint kjøres med f.eks en Volkswagen Caravelle eller lignende.

Himbaene – urfolket fra nord som har tilegnet seg livet dette tørre landet.

Pakkereise til Namibia

Våre turer til Namibia inkluderer som oftest frokost og middag, alle detaljer rundt transport, eventuelle kjørebeskrivelser og anbefalninger for de forskjellige områdene. Programmet du ser her er kun et eksempel på en slik reise og vil alltid se forskjellig ut da et slikt program alltid vil ha en høy grad av skreddersøm.

En reise til Namibia kan enkelt kombineres med safari i Sør-Afrika eller Botswana.

 

Sossusvlei

Sossusvlei ligger i Namib Naukluft Park som er et enormt konserveringsområde sør for Windhoek og ut mot Atlanterhavet.  Selve Sossusvlei består av monumentale sanddyner og har et dyreliv tilpasset det tørre ørkenområdet.  En fottur i soloppgang til en av verdens høyeste sanddyner er spektakulært og annerledes for en norsk turist. Fra toppen hopper du nedover sanddynene til du kommer ned til Dead Vlei hvor de mye fotograferte døde Acacaia-trærne hviler.

 

Visste du...

...at en av fordelene ved å bestille reise til Namibia med Ditt Afrika er at vi alltid setter sammen spennende program basert på egne turer. Dette gir den beste flyten for en reise i landet og sørger for at kvalitet står sentralt.

Hvordan bestilles en reise til Namibia?

1. Du tar kontakt

Du fyller ut skjemaet over eller ringer oss direkte  +47 33 03 96 20. Vi lytter til dine ønsker og behov og foreslår løsninger som passer for deg.

2. Du mottar et tilbud

Basert på tidligere korrespondanse og telefonsamtale lager vi et tilbud til deg. Du mottar tilbudet på e-post. Helt kostnadsfritt!

3. Endringer og bekreftelse

Du gir oss en tilbakemelding på hva du synes. Vi kan gjøre endringer eller se på andre alternativ. Har du funnet din drømmereise kan vi gå videre med bestilling!