Velkommen til Kenya!

Reiser til Kenya

”I had a dream of Africa ” – mange forbinder Kenya med Karen Blixen og hennes spesielle liv i Afrika. I hovedstaden Nairobi kan man besøke huset hun bodde i og bli bedre kjent med hennes historie. En reise i Kenya vil by på noen av de beste safariparkene i Afrika. Et av høydepunktene er den årlige gnu-vandringen fra juli til oktober som foregår mellom nasjonalparkene Masai Mara i Kenya og Serengeti i Tanzania. Kanskje verdens mest spektakulære dyremigrasjon.

I tillegg har Kenya også fine sandstrender ved Mombasa-, Malindi- og Kilifi-kysten. Ute i havet ligger øya Lamu med sin eksotiske swahili-kultur. Kombinasjonen safari og strand er naturlig når man begir seg ut på en reise til dette fargerike landet.

På en ukes safari i Kenya er det ikke bare dyr som er hovedfokus, men like mye den vakre naturen, menneskene, maten og kulturen. 

Våre safariturer gjennomføres i minibusser med ”pop-up” tak. Det er plass til 6 passasjerer i hver buss – alle får vindusplass.  Man kan enten booke plass i en minibuss sammen med andre turister på faste avganger, eller man kan få en hel buss for seg selv med sin egen safariguide. Da står man fritt til valg av avreisedag. På lodgene brukes egne åpne firehjulstrekkere – ofte Toyota Landcruiser eller Land Rover.

Har man litt knapt med tid anbefaler vi en ”fly-in-fly-out” safari pakke.  Da bruker man småfly direkte inn til safari lodgen – som f. eks Karen Blixen Camp i Masai Mara. Flyturen er en opplevelse i seg selv!

Informasjon om Kenya

Beliggenhet: Midt på ekvator i Afrika – kystlinje mot Det Indiske Hav.
Hovedstad: Nairobi.
Størrelse: Litt mindre enn Frankrike.
Befolkning: 39 millioner.
Valuta: Kenyanske shilling (KES).
Språk: Engelsk og swahili.
Klima: Behagelig temperatur året rundt. Beste reisetid er juni – oktober og desember – mars.
Visum: Søkes og betales over nett – 50$ som betales over nett før reisen. Gratis for barn under 16 år.
Vaksiner: Ingen obligatoriske vaksiner.
Kart: Google maps

Hva kan man oppleve i Kenya

• Safari i nasjonalparkene Masai Mara, Amboseli, Samburu eller Tsavo.
• Ballongsafari i Masai Mara med champagne-frokost på savannen.
• Besøke lokal masai-landsby og få innsikt i deres kultur.
• Oppleve den store gnu vandringen –  juli til oktober.
• Lake Naivasha og Lake Nakuru i Great Rift Valley med sitt rike dyreliv.
• Walking safari en times tid på Crescent Island – passer også for barn.
• Overnatte på Treetops – lodge bygget inn i et tre over et gammelt elefanttråkk.
• Hovedstaden Nairobi med Karen Blixen Museet, giraffsenteret og shopping.
• Mombasa – langstrakte hvite sandstrender på østkysten med vannsportsaktiviteter.
• Lamu – spennende muslimsk øy kjent for sin swahili kultur og fine strender.
• Varierte safariopplevelser med overnatting på lodger eller i telt.
• Fottur til Mount Kenya – Kenyas høyeste fjell på 5199 moh.

Været i Kenya

Selv om Kenya ligger på ekvator og har et generelt varmt klima er det allikevel store variasjoner basert på hve man ønsker å oppnå. Det er to regnsesonger i Kenya. En i april/mai og en i november/desember. Juli og august er preget av minst regn og det er et kjøligere og bedre klima for safariaktiviteter på denne tiden. Det kan være kaldt på nettene så man bør ha dette i tankene når man pakker. Ønsker man sol og bad på kysten er det høysesong for dette fra midten av desember til mars – da nedbørsmengden igjen går opp.

Her ser du to eksempler på reiser i Kenya

Pris fra kr. 25.200,-

Masai Mara er et kjent navn i safari-sammenheng. På denne turen får du oppleve nasjonalparken, samt flere av de andre viktigste severdighetene i Kenya.

Pris fra kr. 26.000,-

På denne reisen i Kenya vil du få oppleve alle tre Basecamp Explorer sine safaricamper i Masai Mara – hvert sted med sin unike karakter – drevet etter prinsipper om bærekraftig turisme.

Å fly i luftballong over Masai Mara er en uforglemmelig opplevelse!

Kombiner med badeferie på Malindi, Diani Beach eller Lamu

Kenya har en fantastisk kystlinje. Man hører ofte først og fremst om Zanzibar når man søker etter strandliv i Øst-Afrika, men Kenya kan by på alt av de samme aktivitetene man kan oppleve der. Nydelige endeløse strender med en rekke aktiviteter. Lite turister gjør de forskjellige stedene oppover kysten til yndet strandreisemål for de som søker vekk fra massene. Er man først i Kenya på safari trenger man altså ikke dra langt for å kombinere med sol og bad!

Noe av det man kan oppleve i Malindi, Diani Beach og på Lamu.

• Swahilikultur.
• Ruinene i Gedi – en gammel swahili-bosetning hvor handel med hele verden ble gjennomført fra 1400-tallet.
• Fisking.
• Gå på de ulike markeder og se etter afrikansk kunsthåndverk.
• Kiting og vindsurfing.
• Strandliv.
• Safariutflukt til Tsavo og Shimba Hills naturreservat.
• Snorkling i Kisite-Mpunguti marinreservat.
• Spennende kultur på Lamu

Visste du...

...at en av fordelene ved å bestille reise til Kenya med Ditt Afrika er at vi alltid setter sammen spennende program basert på egne erfaringer. Dette gir den beste flyten for en reise i landet og sørger for at kvalitet står sentralt.

Hvordan bestilles en reise til Kenya?

1. Du tar kontakt

Du fyller ut skjemaet her eller ringer oss direkte  +47 33 03 96 20. Vi lytter til dine ønsker og behov og foreslår løsninger som passer for deg.

2. Du mottar et tilbud

Basert på tidligere korrespondanse og telefonsamtale lager vi et tilbud til deg. Du mottar tilbudet på e-post. Helt kostnadsfritt!

3. Endringer og bekreftelse

Du gir oss en tilbakemelding på hva du synes. Vi kan gjøre endringer eller se på andre alternativ. Har du funnet din drømmereise kan vi gå videre med bestilling!