Velkommen til Etiopia!

Reiser til Etiopia

Etiopia ligger på høyplatået på Afrikas Horn med røtter og tradisjoner 3000 år tilbake i tid. Det er et kontrastenes land med høye ville fjellpartier, store høyfjellssletter og dype daler. Great Rift Valley går gjennom hele landet og bidrar til en dramatisk natur. Hovedstaden Addis Abeba ligger 2400 moh. og store deler av landet befinner seg på denne høyden og høyere. Etiopia har grense mot Eritrea, Somalia, Djibouti, Sudan og Kenya. Landet har ingen kystlinje, men store innsjøer med muligheter for en fin badeferie på slutten av en rundreise/opplevelsestur.

En rundtur i Etiopia foregår delvis med fly og bil det er store avstander og mye å se. Veinettet i sør er istadig utvikling og bedret infrastrukturen betraktelig. På turer i sør bruker man 4×4 Toyota Landcruiser med sjåfør og lokal guide. Beregne 1 uke for en rundreise i nord blant de store kulturskattene, kirkene, klostrene og fjellandskapene. Legg til en uke hvis du også ønsker å besøke stamme-kulturene i sør – i Omo dalen. Noen dager i Addis i starten på en tur er en fin tilvenning til høyden og livet i en afrikansk storby. 

Informasjon om Etiopia

Beliggenhet: Nord-øst i Afrika
Hovedstad: Addis Abeba
Størrelse: 1.1 millioner km2 – 3 ganger større enn Norge
Befolkning: ca. 100 millioner
Valuta: Birr (ETB) ETB 1 = 0,23 NOK
Språk: Amharic og ca. 70 lokale språk
Beste reisetid : Januar til mars og oktober til desember
Visum: 52 USD – Søkes på nett før avreise
Vaksiner: Ingen obligatoriske vaksiner
Kart: Google maps

Hva kan man oppleve i Etiopia

• Addis Abeba; med museer, kirker, klubber og et internasjonalt miljø.
• Lalibela og steinkirkene.
• Gonder – den gamle kongebyen med sine palasser.
• Axum – historisk gammelt senter med kongegraver, obelisker og ruiner.
• Fotturer i Simien-fjellene.
• Badeferie ved Lake Langano.
• Bale Nasjonalpark har typer dyr som kun finnes i Etiopia – en av de er Etiopisk ulv.
• Stammekulturene sør i Omo dalen.
• Båtturer og besøk i klostre på Lake Tana.
• Byen Bahir Dar og Blue Nile Falls.
• Reis inn til Danakil Depression – verdens varmeste område 116 muh. (under havets overflate)
• Spis «injera» det lokale lefselignede brødet med mange gode sauser, grønnsaker og kjøtt.

Været i Etiopia

Det er lite regn i høysesongen fra Januar til Mars. Solfylte varme dager. Denne perioden er best for å se dyr om du kal på safari, og er en ypperlig tid for å oppleve mange av de fargerike festivalene i landet.

I skuldersesongen fra oktober til desember er landet grønt og det er mye sol. Det er litt mindre turister her i denne perioden. I oktober er det fantastisk i Simienfjellene da blomstringen forvandler landskapet.

Regntiden fra April til September er preget av mye regn, spesielt i sør, og høye temperaturer. Det er vanskeligere å se dyr og det kan, spesielt i sør, være vanskelig å ta seg frem.

Steinkirkene i Lalibela er,på imponerende vis, hugget ut rett ned i grunnfjellet.

Gruppetur til Etiopia

23. november til 02. desember 2018

På denne reisen står de kulturelle og historiske høydepunkter i kø. Vi skal blant annet se klostrene i Tana sjøen, den blå Nilens utspring, de mektige Simien fjellene, de gamle palassruinene i Gondar og de berømte steinkirkene i Lalibela. Du vil lære om Etiopia som land og om Afrika som kontinent.

Cathrine Bryn, daglig leder i Ditt Afrika vil være reiseleder.

 

Visste du...

...at de første sporene etter våre forfedre, og de første "menneskene" som brukte redskaper, har blitt funnet i Etiopia?