Velkommen til Botswana!

Reiser til Botswana

Botswana er et av Afrikas minst befolkede land med under 3,5 personer pr km². Rett etter landet ble  selvstendige fra England ble det klart at det sør i landet befant seg store framkomster av mineraler – spesialt diamanter. Dette gjorde at landets økonomiske vekst økte med gjennomsnitt 9% per år frem til 1999. Botswana sine massive villmarksområder eksisterer i dag mye på grunn av at de har markedsført seg som en kostbar destinasjon for å begrense antall turister. Noen av safari lodgene i selve delta området når man bare med fly på visse tider av året. Kalahariørkenen og Okavango Delta er noen av verdens mest spektakulære og urørte naturområder og i 2014 føyet Okavango seg inn som nummer 1000 på UNESCO’s verdensarvliste.

Vi synes at noe av det fineste i Afrika er å ligge i teltet om natten og høre alle lydene fra dyrene.  Her virker ikke mobiltelefon og man er prisgitt sin ranger med sine kunnskaper om naturen og de afrikanske dyrene. Kort sagt – Botswana er verdt pengene!

De fleste forbinder Botswana med Okavanga Delta. De store vannmassene kommer fra Angola og renner ut i et konglomerat av små elver som til slutt renner ut i sanden i Kalahari ørkenen. En stille formiddag på vannveien i deltaen i en mokoro (en form for uthult trestamme) er en sjelden og uforglemmelig opplevelse.

Hva kan man oppleve i Botswana

• Camping safari i Moremi Nasjonalpark i Okavanga Delta
• Maun – liten livlig afrikansk by med utgangspunkt for mange av safariene.
• Safari i Chobe Nasjonalpark.
• Padle på Zambezi elven ved Chobe Nasjonalpark.
• Kalahari ørkenen med safari og Bushmen kulturen.
• Fiske Tigerfish i Zambezi elven fra september til november.
• Mokoro tur på elvene i  Okavanga Delta.

Informasjon om Botswana

Beliggenhet: Nord for Sør-Afrika – uten kystlinje
Hovedstad: Gaborone
Størrelse:  Dobblet så storts som Norge
Befolkning: 2,2 millioner
Valuta: Pula (BWP) 1 BWP = 0,8 NOK
Språk: Engelsk og Tswana
Klima: Stora variasjoner i sesongene – spesielt med tanke på vannføring.
Visum: Gratis på grensen ved innreise
Vaksiner: Ingen obligatoriske vaksiner. Gulfeber hvis du kommer fra safari i Afrika (ikke Sør-Afrika)
Kart: Google maps

Gruppetur til Botswana

03. til 15.november 2016 arrangerer Ditt Afrika en ekte afrikansk bush-utflukt til Botswana. Vår turveileder Pål S. Jensen vil guide deg gjennom nasjonalparkene Okavango, Savuti og Chobe i fullt utstyrte 4×4 Toyota Landcruisere. En annerledes og svært spennende safari.

Ta en titt, bli inspirert og ta kontakt for mer informasjon!

 

Chobe Nasjonalpark

Chobe er kjent for sin store bestand av elefanter. Chobe grenser til Zambezi elven og både flodhester og krokodiller er en del av dyrebestanden.Fra Chobe er det kort vei over til Zambia og Victoria Falls.

Okavango Delta

Dette kjente våtmarksområdet skapes av de store vannmassene kommer fra Angola og renner ut i et konglomerat av små elver som til slutt renner ut i sanden i Kalahari ørkenen. En stille formiddag på vannveien i Okavango i en mokoro (en form for uthult trestamme) er en sjelden og uforglemmelig opplevelse.

Kalahari Nasjonalpark

Kalahari ligger midt i Botswana og er et stort ørkenlignende område. En spesiell fin opplevelse er når dyrene er på vandring mot bedre beite fra november til april. Her blir man også kjent med San Bushmen kulturen – et folk som lever i og av ørkenen.

Visste du...

...at en av fordelene ved å bestille reise til Botswana med Ditt Afrika er at vi alltid setter sammen spennende program basert på egne erfaringer. Dette gir den beste flyten for en reise i landet og sørger for at kvalitet står sentralt.

Hvordan bestilles en reise til Botswana?

1. Du tar kontakt

Du fyller ut skjemaet her eller ringer oss direkte  +47 33 03 96 20. Vi lytter til dine ønsker og behov og foreslår løsninger som passer for deg.

2. Du mottar et tilbud

Basert på tidligere korrespondanse og telefonsamtale lager vi et tilbud til deg. Du mottar tilbudet på e-post. Helt kostnadsfritt!

3. Endringer og bekreftelse

Du gir oss en tilbakemelding på hva du synes. Vi kan gjøre endringer eller se på andre alternativ. Har du funnet din drømmereise kan vi gå videre med bestilling!