Velkommen til Zimbabwe!

Zimbabwe - Zambezi og Hwange

• Privat tur med lokale guider og rangere

Med lik størrelse som Serengeti Nasjonalpark er Hwange et massivt naturområde vest i Zimbabwe på grensen til Botswana. Området er kjent for sine enorme mengder elefanter og naturen varierer fra bushlandskap til åpne grønne savanner. På denne turen får du mulighet til å oppleve hele Hwange i på langs, i tillegg til Victoria Falls og Zambezielven. Under ser du et fullspekket program for en spennende reise i dette vakre landet. På en slik reise, hvor butikker og restauranter for det meste er milevis unna, er alt inkludert. Dere blir møtt fra dere kommer ut av flyplassen og vil ha profesjonelle guider helt til dere sjekker inn på flyet tilbake til Norge. Du får muligheten til å se mange av de mest kjente og best bevarte severdighetene i landet, i tillegg til å få innsikt i hvordan bærekraftig turisme er med på å utvikle Afrika ved å skape et positivt miljø for både naturen, lokalbefolkningen og den fremtidige turismen.


Pris pr. person fra kr. 38.950,-

Prisen inkluderer:
Fly tur/retur Oslo – Victoria Falls
Program som under
Alle måltider og drikkevarer
Alle safariaktiviteter
Skatter og avgifter

Beskrivelse av dagsprogrammet

Under ser du forslag til oppsett på denne turen. Programmet kan naturligvis settes opp på en annen måte og med andre camper som er spennende alternativ til de vi har inkludert her. Du vil bo komfortabelt på Imvelo Safaris lodger og camper. Transport og aktivteter vil være både til fots, med kajakk, tog og safaribil – ja, du kan til og med ta i bruk hester på safarien på Bomani- og Camelthorn Lodge.

*Trykk på sirklene for mer informasjon

Dag 1 - Avreise fra Oslo

Dere sjekker inn på flyet til Victoria Falls. Dere lander i Zimbabwe dagen etter. Mellomlanding i Addis Abeba. Flyet gjør et stopp på 1 time i Stockholm, mens man blir sittende ombord.

Dag 2 - Ankomst Victoria Falls - Zambezi River Sands

Ankomst Victoria Falls. Dere ordner visum og henter bagasje før dere blir møtt i ankomsthallen av sjåføren som kjører dere til Zambezi River Sands i Victoria Falls National Park (VFNP). Transporten er på ca. halvannen time.

2 netter på Zambezi Sands River Camp

Dag 3 - Opplevelser på Zambezi og VFNP

Nå venter det begivenhetsrike dager på Zambezi og i nasjonalparken. Det er litt opp til dere hva dere ønsker å gjøre, men vi anbefaler definitivt kano-utflukt nedover elven på ettermiddagen. Alle aktiviteter er inkludert. Tidligere på dagen kan man dra på Game Drives, eller Walking-safari, eller man kan fiske eksotiske fiskeslag.  Zambezi Sands er en destinasjon i seg selv og det er ikke nødvendig å bruke tid på å se fallene mens man bor her.

Overnatting på Zambezi Sands River Camp

Dag 4 - Zambezi Sands til Hwange

I dag er det på tide å reise videre inn i landet. Før dere setter kursen sørover mot Hwange blir det en halvannen times stopp i Victoria Falls. Her får dere muligheten til å se fallene fra Zimbabwesiden, og kan gå langs hele fossen som kommer dundrende fra Zambezielven. Etter utflukten kjører dere langs øde landskap og små landsbyer mot Hwange. Ved inngangen til parken blir dere møtt av Nehimba sin guide som kjører dere den siste timen inn til campen. Det blir safari på veien og dere stopper om dere ser noe interessant!

2 netter på Nehimba Lodge

Dag 5 - Opplevelser rundt Nehimba

Nehimba ligger midt i Hwange. Enorme flokker av elefanter kan fra tid til annen innta lodgen og vannhullet. Et vanvittig syn. Siden lodgen ligger i et eget konsesjonsområde har man også frihet til å utforske parken på natten. Da kommer de nokturale dyrene frem. Lodgen har dessuten egne rettigheter og kan også tilby walkingsafari. En helt spesiell opplevelse hvis man kun har sett dyrene fra bilen tidligere. Barn er også velkomne på denne aktiviteten.

Overnatting på Nehimba Lodge

Dag 6 - Nehimba til Bomani

Etter en god frokost, eventuelt etter en safariaktivitet på morgenen, er det klart for avreise sydover i parken. Dere kjøres av safarikjøretøyet frem til Dete Railway Station. Her venter toget Elephant Express som tar dere fra Dete ned til sør-østlige delen av Hwange. Her blir dere møtt av safaribilen på lodgen og kjøres så de siste 600 meterne til campen. Ved ankomst blir det sen lunsj før det bærer ut på safari, etterfulgt av sundowner. Dere kjører tilbake til campen i mørket i god tid til middagen serveres – helst under stjernehimmelen om været tillater det.

3 netter på Bomani Tented Lodge

Dag 7 og 8 - Opplevelser i sydlige Hwange

Aktiviteter etter ønske på Bomani. Guidene på Bomani vil kunne tilby dere game-drives, walkingsafari, natt-gamedrives, hesteridning (mot tillegg), samt besøk i det lokale samfunnet. Den sistnevnte er en aktivitet vi anbefaler på det sterkeste. Dere står da tidlig opp for et besøk på den lokale skolen. Dere følger barna til skolegården hvor dere får ta del i morgensang og rutinene før barna skal inn i klasserommet. Her får man se hvilken effekt turismen har hatt for den lille landsbyen like ved campen.

Overnatting på Bomani Tented Lodge

Dag 9 - Hjemreise

I dag er det på tide å reise tilbake til Victoria Falls. For å slippe en svært lang dag i bil og samtidig rekke avgangen hjem til Norge denne dagen, inkluderer vi innenlandsfly fra den lille flystripen (gressletten) ved Bomani. Her flyr dere direkte til Victoria Falls og kan sjekke inn på flyet tilbake til Norge eller fortsette reisen videre i Afrika

Inkludert i reisen

Prisen inkluderer:

 • Flyreise med Ethiopian Airlines tur/retur Zimbabwe – Oslo i økonomiklasse.
 • 2 netter på Zambezi Sands River Camp.
 • 2 netter på Nehimba Lodge.
 • 3 netter på Bomani Tented Lodge.
 • Alle måltider og drikkevarer under hele turen.
 • Det meste av aktiviteter og safari.
 • Tour of the Falls med guide og inngangspenger.
 • All transport som beskrevet i programmet.
 • Skatter og avgifter.

Prisen ekskluderer:

 • Visum til Zimbabwe – USD 30.
 • Reiseforsikring.
 • Visse aktiviteter som hesteridning og private utflukter.

Pr. person prisen er basert på 2 reisende som deler 1 rom.
Tillegg ved enkeltrom.

HWANGE NASJONALPARK

Hwange Nasjonalpark har en lang og spennende historie. Allerede i 1928 ble området regulert til viltreservat, men fikk status som nasjonalpark i 1961. Parken har et imponerende areal på hele 14.651 kvadratkilometer – litt mindre en Buskerud fylke. Parken er den største i Zimbabwe og utvilsomt en av Afrikas «Great Parks». Parken har i de siste årene sett en stor økning av antall elefanter, mye på grunn av intensivt arbeid fra turistsektoren for å knytte samfunn og natur sammen. I dag har parken rundt 44.000 elefanter – en av de største utbredelsene i hele afrika. Parken har dessuten over 100 andre pattedyrarter, inkludert de mest kjente som løver, geparder, hyener, bøfler og gnu.

Les mer

Parken grenser til Botswana i vest – med åpen grense slik at dyrene beveger seg fritt – og til toglinjen i øst. Denne toglinjen går fra Victoria Falls til Bulawayo og har vært her siden tidlig på 1900-tallet. Sporet er en naturlig del av livet i parken, og er ikke til hindrer for dyrene som ferdes frem og tilbake mellom Hwange Nasjonalpark og de private reservatene på østsiden av sporet.

Victoria Falls

Oppholdet på Zambezi er en halvannen times kjøring fra fallene. Du besøker fallene på vei inn til Hwange Nasjonalpark. Victoria Falls ligger helt nordvest i Zimbabwe på grensen til Zambia – det er den kjente ”strikkhopp broen” over Victoria fallene som binder disse to landene sammen. Victoria fallene er 1,7 km bredt og har et vannfall på 108 meter – et imponerende syn. Vi inkluderer som oftes besøk i Victoria Falls på våre reiser i Zimbabawe.

Februar – til mai: regntid og stor vannføring
Juni – juli: stor vannføring– en del vannrøyk
August – september: mindre vannføring – mindre vannrøyk
September – desember: lite vann på Zambia siden og høye dagtemperaturer.

Samfunnsansvar på Imvelo Lodges

Turismen i Afrika har et enormt potensial til å bringe mennesker, natur og turister sammen. Etableres og styres turismen riktig vil alle parter kunne komme fordelaktig ut av et samarbeid. Hos Imvelo står samfunnsansvar høyt på prioriteringslisten. Allerede da Mark Butcher, eier av Imvelo, bygget sin første lodge, Camelthorn, var målet å sette samfunn og turisme sammen. Han forstod at hvis lokalbefolkningen ble inkludert i prosessen, helt fra bygging til dagligdags drift, ville det fort gi effekter og synlige økonomiske fordeler for samfunnene rundt parkene. Ved å sette økonomien i sving blant alle interessentene og ikke eksportere fortjeneste ut av landet, var det nå mulig å gi de lokale, som oftest vil se på dyreliv som skadedyr, til nå å se verdien i dem. Inntektene fra turismen er mye større og mer fordelaktig enn inntekt ved f.eks. krypskyting, og som et eksempel jobber nå tidligere krypskyttere, mange fra desperate bakgrunner, som viltvoktere og beskyttere i nasjonalparken Hwange. Lokalsamfunnet har nå sett en eksponentiell økning økonomisk og regionen nyter godt av mange av Imvelos Initiativ for samfunnet, i tillegg til den direkte påvirkningen igjennom sysselsettingen av de lokale.

Imvelo har blant annet boret 77 ferskvannsbrønner i 4 distrikter, bidratt direkte til utbedringen av 11 forskjellige skoler, laget en helt ny Secondary School (ungdomsskole), samt bygget nye lærerhus. Programmet har faktisk hatt innvirkning på 120.000 mennesker i lokalmiljøet. Fra å tidligere være skeptiske til turisme ser nå alle rådmennene etter mulighet for å få investeringer i sine distrikt – det skulle bare en suksesshistorie til.

Praktisk informasjon om reisen

Zimbabwe er en trygg og naturskjønn destinasjon. Du trenger ikke ha erfaring fra lignende turer, eller tidligere safarier. Under finner du noe praktisk informasjon som kan være greit å være klar over. Ta gjerne kontakt med oss på tlf: 33 03 96 20 for ytterligere informasjon eller andre spørsmål.

Flyreisen til Zimbabwe

Vi vil i utgangspunktet benytte oss av Ethipian Airlines for denne reisen, da de har gode forbindelser til Victoria Falls. For utvidede program inkldert andre destinasjoner vil vi også kunne bruke andre selskap.

Ruten tur/retur Addis Abeba gjør et kort stopp i Stockholm, men her blir du sittende på flyet. På flyet tilbake fra Victoria Falls til Addis gjør maskinen samme stoppet i Gaborone – også her blir du sittende i maskinen.

Visum og reiseforsikring

Visum er koster 30USD. Du trenger ikke søke på forhånd forutsett at man kan framlegge gyldig returbillett og at passet er gyldig minimum 6 måneder etter utreise dato fra landet , samt har har minst 2 blanke sider i passet.

Reiseforsikring bestilles individuelt i gjennom eget forsikringsselskap.

Opphold i nasjonalparkene

Du kan alltid være trygg på at du blir godt tatt hånd om på denne turen. Det er dedikerte sjåfører og guider som står for transportetappene og safarien, en stab som har lang erfaring fra livet i bushen. Du vil ha alle fasiliteter på de forskjellige campene.

Vaksiner - våre egne erfaringer

Det er fortiden ingen vaksiner som er påkrevet for innreise i Zimbabwe. Enkelte steder er ”low risk” malaria område. Sjekk med ditt lokal kommunale vaksinasjonskontor for hva de anbefaler av andre vaksiner. Mange tar Hepatit A og oppdaterer polio, stivkrampe og difteri vaksinen. Vurder å ta med/bruk Idoform og ta med Immodium for sikkerhets skyld. Vi har aldri tatt drikkevaksine mot kolera (Ducoral) og heller aldri blitt dårlige av maten noe sted i Afrika. Vi spiser det vi får servert og unngår bare kjøtt som ikke er gjennomstekt. Vær nøye med håndhygiene ved måltider. Bruk vanlig fornuftig og skjønn så er sjansen for mageproblemer meget liten!