Velkommen til Uganda!

Uganda - Gorillasafari i Bwindi

• Individuell tur uten reiseleder

På denne turen får du oppleve et magisk møte fjellgorillaene i Bwindi. Halvparten av de gjenverende fjellgorillaene finnes nettopp her og gjør Bwind Nasjonalpark til et av de viktigste verneområdene i Afrika. Selve gorilla-trekkingen starter kl.08:00 om morgenen med væpnede vakter, park-ranger og sporfinnere. Man vet aldri hvor mange timer man er borte og hvor lenge man må lete etter gorilla-familien. Det kan være fra 2 til 8 timer. Det er kun 38 “permits” utdelt hver dag, som igjen fordeles på 5 gorilla familier. Dette er en eksklusiv aktivitet og kanskje en av det mest spesielle opplevelsene hele i Afrika.

I tillegg vil reisen fra Entebbe ta deg langs landeveien igjennom et frodig og grønt Uganda. Landet er tett befolket og man ser mye av det lokale livet på sin ferd inn til Bwindi.


Pris fra kr. 19.100,-
(4 personer)
Pris fra kr. 23.650,-
(2 personer)

Prisen inkluderer:
Fly tur/retur Oslo – Kampala
Gorilla-trekking
Grunnleggende program som under
Skatter og avgifter

Beskrivelse av dagsprogrammet

Her ser du dagsprogrammet for denne reisen i Uganda. Programmet vil kunne endres for å møte dine ønsker og behov. Turen lar seg også fint kombinere med andre destinasjoner i Afrika.

Dag 1 - Avreise fra Oslo

Du sjekker inn på flyet hele veien til Entebbe/Kampala. En mellomlanding i Amsterdam.

Ved ankomst Entebbe blir dere møtt av vår lokale agent som kjører dere den korte veien til Bohma Guest House i Entebbe.

1 natt på Bohma Guest House med frokost

Dag 2 - Entebbe til Mburo Nasjonalpark

Du blir hentet etter frokost av privat guide/sjåfør og reiser vestover til Lake Mburo nasjonalpark. Etter lunsj blir det båttur med sjanse til å se krokodiller, flodhester, pelikaner og mange andre fuglearter.

En natt på Mantana Tented Camp med alle måltider og safari

Dag 3 - Lake Mburo - Bwindi Nasjonalpark

En lang, men fin kjøretur inn til Bwindi. Det blir aldri kjedelig å kjøre bil i Afrika – det er alltid mye å se på langs veien – både natur – og mennesker på vei til sine daglige gjøremål. Vel fremme ved regnskogen i Bwindi blir det middag på lodgen som ligger nydelig til ved Munyanga elven.

Rundt 50 % av verdens fjellgorillaer lever i Bwindi. Totalt finnes det rundt 700 fjellgorillaer igjen i verden og alle lever i dette området som også innebefatter Kongo og Rwanda.

2 netter på Mahogeny Spring Lodge i Bwindi med alle måltider og safari

Dag 4 - Gorilla-trekking i Bwindi

Man kjører til hovedkvarteret til Uganda Wildlife Association hvor Gorilla Trekkingen starter kl.08:00. Dere har med lunsjboks fra hotellet – husk å ta med nok vann – man vet aldri hvor mange timer man er borte og hvor lenge man må lete etter gorilla familien. Det kan være fra 2 til 8 timer. Det er kun 38 permits tilgjengelig per dag som fordeles på 5 gorilla familier. Noen bruker bil et stykke – andre går rett fra hovedkvarteret og inn i regnskogen. Man har med væpnede vakter, ranger og sporfinnere.

Overnatting på Mahogeny Spring Lodge

Dag 5 - Bwindi til Entebbe

Retur til Entebbe i bil eller man kan fly i småfly som jo er en opplevelse i seg selv. Det koster USD 290 i tillegg per person. Man får med lunsjboks fra lodgen.

Ved ankomst Entebbe blir man satt av på flyplassen eller på det hotellet man ønsker hvis man vil utvide oppholdet i Entebbe.

Inkludert i reisen

Prisen inkluderer:

 • Flyreise tur/retur Oslo – Kampala/Entebbe
 • 1 natt i Entebbe med frokost.
 • 1 natt på Mantana Tented Camp i Lake Mburo nasjonalpark med alle måltider og safari.
 • 2 netter på Mahogeny Spring Lodge i Bwindi med alle måltider og safari.
 • Gorilla Trekking (safari)
 • Alt av transport slik det står beskrevet i programmet.
 • Flyskatter og avgifter.

Prisen ekskluderer:

 • «Gorilla permit» og inngang til nasjonalparker USD 650 per person – obligatorisk.
 • Alle alkoholdholdige og alkoholfrie drikker.
 • Måltider som ikke er beskrevet over.
 • Reiseforsikring.
 • Eventuelt småfly fra Bwindi tilbake til Entebbe den siste dagen USD 290 – ikke obligatorisk.
 • Tips til guider og ansatte på overnattingssteder.

Skreddersøm

Programmet beskrevet over er forbeholdt ledighet på de forskjellige overnattingsstedene. En slik reise vi alltid ha skreddersøm, og gjør derfor at vi har stor fleksibilitet i sammensetningen slik at du kan få turen akkurat slik du ønsker. Vi bistår med vår kunnskap og anbefaler produkter vi håper du vil like. Ta kontakt for et detaljert program over turen samt en konkret pris for en ønsket reiseperiode.

Praktisk informasjon om reisen

En slik reise til Uganda vil være uproblematisk, slev for de som ikke er spesielt reisevante. Du vil bli møtt av vår lokale agent og ha en kontaktperson under hele oppholdet. Under finner du noe praktisk informasjon som kan være greit å være klar over. Ta gjerne kontakt med oss på tlf: 33 03 96 20 for ytterligere informasjon eller andre spørsmål.

Flyreisen til Uganda

KLM flyr til Entebbe via Amsterdam og stopper innom Kigali i Rwanda (du forlater aldri flyet i Rwanda). Dette er den beste ruten og ruten som gir deg hele dagen i Uganda på avreisedatoen.

Visum og reiseforsikring

Visum koster 50USD og betales direkte på grensen, forutsett at man kan framlegge gyldig returbillett og at passet er gyldig minimum 6 måneder etter utreise dato fra Uganda. Passet må ha minst 2 blanke sider etter hverandre.

Vi oppfordrer alle våre kunder til å inngå en reiseforsikring med deres forsikringselskap.

Gorilla-permit og avgifter

For å holde antallet turister nede og samtidig skape midler til videre beskyttelse av fjellgorillaene, og nasjonalparkene generelt, må man betale avgifter for å oppholde seg i nasjonalparkene.

Totalt for denne turen blir det 650 USD i avgifter.

Vaksiner

Sjekk med ditt lokale kommunale vaksinasjonskontor om hva de anbefaler. Mange tar Hepatitt A og oppdaterer polio og difteri/stivkrampe vaksinen. Vurder å ta med/bruk Idoform (nøytraliserer bakteriene i tarmen og forebygger mageproblemer) og ta med Imodium (stopper akutt diare) for sikkerhets skyld.

Vi som jobber i Ditt Afrika har aldri tatt drikkevaksine mot kolera (Ducoral) og heller aldri blitt dårlige av maten noe sted i Afrika. Vi spiser det vi får servert inkludert salat, is, melkeprodukter etc. Vi unngår bare kjøtt som ikke er gjennomstekt, men det er jo sjelden de serverer det. Vær nøye med hånd hygiene ved måltider. Bruk vanlig fornuftig og skjønn så er sjansen for mageproblemer meget liten!