Velkommen til Tanzania!

Tanzania og Zanzibar på "første klasse"

• Individuell tur

På denne reisen til Tanzania og Zanzibar får du oppleve safari i Tanzania fra sin beste side. Avsidesliggende camper, langt vekk fra turiststrømmen, gir enestående opplevelser. I tillegg har de utvalgte campene i dette tilbudet spesielle rettigheter man får på et fåtall andre camper i områdene man besøker. Safari i åpne biler og walkingsafari er aktiviteter med restriksjoner i regionen, men her vil du få oppleve begge deler. Noe av den beste safarien Tanzania har å by på i kombinasjon med Asilia sin høye kvalitet på service, mat og drikke. Reisen avsluttes med 4 dager på vakre Zanzibar.


Pris fra kr. 51.800,-

Prisen inkluderer:
Fly tur/retur Oslo – Tanzania
Program som under
Skatter og avgifter

Beskrivelse av dagsprogrammet

Her ser du dagsprogrammet for denne reisen i Tanzania og på Zanzibar. Reisen, før og etter programmet, vil kunne utvides for å møte dine ønsker og behov.

Dag 1 - Avreise fra Oslo

Dere sjekker inn på flyet til Addis Abeba. Bagasjen sjekkes hele veien til Kilimanjaro. En mellomlanding i Addis Abeba.

Dag 2 - Ankomst Tanzania - Mt. Meru Game Lodge

Du ankommer Kilimanjaro på ettermiddagen. Der blir du hentet ved ankomst og kjørt til Arusha for den første natten på reisen. Sjåførguiden gir deg også detaljene for turen og viktig informasjon.

1 natt på Mt. Meru Game Lodge med frokost og middag

MOUNT MERU GAME LODGE

Denne lodgen ligger ved Usa River – 20 min fra Arusha sentrum. Totalt har den 17 rom som ligger spredt i en stor eksotisk hage. Mt Meru Game Lodge har et eget sanctuary for syke dyr så her kan man se struts, sebra, bøffel og aper – ettersom hvem som bor der for øyeblikket – i et avgrenset område på eiendommen.  Man våkner nok tidlig av Afrikas lyder – både apekatter som løper over taket, fuglene som hilser dagen velkommen med sang og imamen som kaller til morgenbønn fra minareten.

Dag 3 - Arusha til Tarangire Nasjonalpark

I dag starter turen inn i Tanzanias vakre nasjonalparker. Etter en deilig frokost i de frodige hagene på lodgen, blir dere hentet av sjåføren som kjører dere igjennom Arusha og frem til flyplassen. Arusha er en levende og fargerik by hvor du vil se lokalbefolkningen ute på sine daglige gjøremål. Dere blir satt av på flyplassen og sjekker inn på flyet til Kuro i Tarangire Nasjonalpark.

2 netter på Olivers Camp – Alle måltider, drikkevarer og safariaktiviteter inkluder

ASILIA – OLIVERS CAMP & LITTLE OLIVERS CAMP

Dette er to Asilia-camper som ligger 2 timer fra Tarangire-porten – altså minimum 3,5 timer fra Arusha – De to siste timene vil man se dyr. Den raskeste måten å ankomme Olivers Camp på er med fly til flystripen Kuro. Campene ligger 5 min fra hverandre, men er individuelle camper. Det er 6 års aldersgrense i campene og 16 års grense for walking-safari. De har konsesjon til å gjøre 2-3 timers walkingsafari – svært få lodger i Tarangire og Serengeti har det. Man må betale ekstra for walk – og må ha med væpnet vakt fra nasjonalparken i tillegg til campens egen walking-ranger. Man kan oppleve nightdrives – mot tillegg. Campen har ikke basseng eller massasje.

Olivers camp har 10 telt. Alle telt helt like og ligger veldig usjenert til for naboen. Alle har stor veranda med stoler, utedusj og adskilt toalett. Teltsafari med det lille ekstra.

Dag 4 - Opplevelser i Tarangire Nasjonalpark

Full dag med safariaktiviteter i Tarangire. Vi anbefaler å ta turen ut til fots som en av aktivitetene. Det er interessant å lære mer av det man har rett foran seg, samtidig som man «jakter» de store dyrene samtidig. En spennende aktivitet, og som nevnt så er det ikke mange camper som kan tilby dette i Tarangire. På ettermiddagen anbefaler vi vanlig safari. Alle måltidene nytes på campen.

Dag 5 - Tarangire til Serengeti

I dag er det på tide å reise videre inn i Tanzania, nærmere bestemt til Serengeti. Dere forlater campen etter frokost. Fra Kuro Airstrip flyr dere opp til nordlige Serengeti. Ved ankomst blir dere ønsket velkommen av guiden deres med en forfriskning. Det blir en liten safari på vei inn til campen. Det blir en liten briefing før dere vises til teltene, etterfulgt av en deilig lunsj – og kanskje litt avslapping ved bassenget. På ettermiddagen bærer det av gårde på safari.

2 netter på Sayari Camp – Alle måltider, drikkevarer og safariaktiviteter inkludert.

ASILIA – SAYARI CAMP

Sayari Camp er en av Asilia-campene i selve Serengeti. De enorme villmarksområdene nord i Serengeti er det perfekte stedet å se om man virkelig vil oppleve ordentlig safari i Tanzania. Campen ligger nærme Mara-elven. Her er det store ansamlinger av dyr til enhver tid. Det ligner på områdene rundt Mara-elven på Kenyasiden av grensen, men uten den store konsentrasjonen av andre turister og kjøretøy.

Sayari har 15 telt-suiter alle med egne bad med både dusj og badekar. Campen har et nydelig svømmebasseng med utsikt ut over de nordlige slettene. Et lite spa finnes også. Aktivitetene består av tradisjonell safari, walking-safari, bush-måltider og kulturelle opplevelser. Ønsker man en spesiell opplevelse kan man også ønske dagen velkommen fra luftballong etterfulgt av champagnefrokost på savannen.

Dag 6 og 7 - Aktiviteter i Serengeti

I disse to dagene vil du oppleve safari av høyeste kvalitet i det nordlige Serengeti.

Dag 8 - Serengeti til Zanzibar

Etter frokost blir de hentet av safari-guiden deres og kjørt tilbake til Kogatende-flystripen. Snart er du oppe i skyene og safari-delen av programmet er over. Dere ankommer Zanzibar og blir møtt av sjåføren som kjører dere til Matemwe. Dere kommer frem til lunsj. Nå venter late dager på Zanzibar.

MATEMWE LODGE

Matemwe Lodge er en boutiqe lodge i det nordlige hjørnet av Matemwe-stranden. Beliggenheten til Matemwe Lodge gir en tilbaketrukket og rolig atmosfære. Området er fortsatt et av de minst besøkte områdene på Zanzibar – og lokalbefolkningen bruker den grunne lagunen til høsting av sjøgress og fiske. Lodgen tilbyr både landsbybesøk og «reef-walk» uten tillegg – spennende aktiviteter som bringer deg nærmere kulturen og livsgrunnlaget for mange av de lokale. I tillegg har du gratis tilgang til kajakker du kan utforske lagunen med på egenhånd.

Lodgen har kun 12 bungalower, 2 med eget lite basseng. Alle med utsikt til havet. Restauranten, som serverer alle måltidene, ligger ytterst mot havet. Sjømat er naturlig nok spesialiteten, og nesten alt av råvarer kjøpes lokalt på de lokale markedene. Flere aktiviteter er mulig mot et tillegg – eksempelvis dykking, snorkleutflukt til Mnemba Island, guidet utflukt til Stone Town og Spice Tour. Matemwe Lodge ligger ikke mer enn 1 time fra hovedstaden.

Dag 9 til 11 - Late Dager på Zanzibar

Det er nå tid for å la roen senke seg. Med nydelig beliggenhet på Matemw er alle forholdene til rette for å koble ut og bare drive med. Ønsker du mer aktivitet finnes det en rekke aktiviteter vi kan anbefale. Snorkle- eller dykkerutflukt til Mnemba Island er et must!

Dag 12 - Avreise til Norge

I dag er det siste dagen av reisen. Dere blir hentet i hotellet i god tid til innsjekk. Dere sjekker inn på flyet til Addis Abeba hvor dere har en mellomlanding.  Dere lander i Norge Dag 13 på morgenen.

Turen også kombineres med andre destinasjoner i Afrika. Ta kontakt for ytterligere informasjon!

Inkludert i reisen

Prisen inkluderer:

 • Flyreisen som beskrevet i eksempelet over.
 • 1 natt på Mt. Meru Game Lodge med frokost og middag
 • 2 netter på Olivers Camp med alle måltider og safariaktiviteter
 • 3 netter på Sayari Camp med alle måltider og safariaktiviteter
 • 4 netter på Matemwe Main Lodge med alle måltider inkludert
 • Alt av transport slik det står beskrevet i programmet nedenfor.
 • Alle flyskatter og avgifter.

Prisen ekskluderer:

 • Måltider ikke beskrevet i programmet.
 • Drikkevarer ut over det inkluderte – samt premium-merker og champagne.
 • Tips
 • Reiseforsikringer
 • Visum for innreise i Tanzania 50USD.
 • Klesvask
 • Eventuelle nye avgifter innført etter bekreftelsestidspunktet.

  

Serengeti Nasjonalpark

Serengeti nasjonalpark er oppført på Verdensarvlista. Parken omfatter 14.763km², og den dominerende landskapstypen er gressletter og savanne. På kenyansk side av grensen ligger Masai Mara naturreservat. Serengeti er kjent for sin årlige migrasjon av millioner av gnuer, i tillegg til mengder med løver, leoparder, elefanter, neshorn og afrikanske bøfler. Nær parken ligger Olduvai-ravinen hvor mange av de eldste hominid–fossilene og gjenstander har blitt funnet. Parken ble første gang fredet i 1921 av den daværende tyske koloniadministrasjonen, og vernet ble forsterket i 1951 av britiske kolonimyndigheter. Serengeti var Tanzanias første nasjonalpark, og bioturisme i parken er en viktig næringsvei i landet. Parken inngår i den nordlige safariruten, som også omfatter Manyarasjøen nasjonalpark, Tarangire nasjonalpark, Arusha nasjonalpark og Ngorongoro naturvernområde.

Tarangire Nasjonalpark

Tarangire nasjonalpark ligger sør for Manyara-sjøen og dekker 2850 kvadratkilometer. Den er oppkalt etter Tarangire-elven som renner gjennom parken. Mest kjent for baobab-trær og sine 6000 elefanter.  Parken har ikke nesehorn, men ellers det meste. På en tur Ditt Afrika var til stede på så vi bortimot 200 elefanter på vei inn til vår camp! Parken er fin året rundt, men sørlige delen er ufremkommelig i april/mai og camper stenger. Det er varmt (opp mot 35 C) og tørt i oktober/november før «the short rain». Det er alltid varmt på dagen – selv i juni hvor det kan være kjøligere om kvelden, men sjelden under 15 C.

  

Matemwe - Zanzibar

På nordvestkysten av Zanzibar finner du Matemwe. En liten landsby tilknytt kilimetervis med sandstrand under samme navn. Dette er en roligere del av øyen og tilbyr de reisende et tropisk paradis med innkvartering på hjemmekoselige hotell, med autentisk og lokal atmosfære. Om morgenen kan du se de lokale dra fiskebåtene ned til vannet for å komme utenfor revet ved høyvann. I horisonten kan du skimte øya Mnemba Island – en øy hvor du finner noe av den beste snorklingen og dykingen på Zanzibar. Sørg for å bli med på en guidet tur hit en av dagene under oppholdet. grensen.

Ta kontakt for et konkret tilbud!

Praktisk informasjon om reisen

En slik reise til Tanzania vil være uproblematisk, selv for de som ikke er spesielt reisevante. Du vil bli møtt av vår lokale agent og ha en kontaktperson under hele oppholdet. Under finner du noe praktisk informasjon som kan være greit å være klar over. Ta gjerne kontakt med oss på tlf: 33 03 96 20 for ytterligere informasjon eller andre spørsmål.

Flyreisen til Tanzania

Ethiopian flyr til Addis Abeba, med et lite stopp i Stockholm hvor dere blir sittende på flyet. Fra Addis Abeba flyr dere direkte til Kilimanjaro International Airport. Dette er ofte den beste reiseruten, men vi tar hensyn til pris og flytider ved et konkret tilbud på reisen.

Visum og reiseforsikring

Visum koster 50USD og betales direkte på grensen, forutsett at man kan framlegge gyldig returbillett og at passet er gyldig minimum 6 måneder etter utreise dato fra Uganda. Passet må ha minst 2 blanke sider etter hverandre.

Vi oppfordrer alle våre kunder til å inngå en reiseforsikring med deres forsikringselskap.

Vaksiner

Sjekk med ditt lokale kommunale vaksinasjonskontor om hva de anbefaler. Mange tar Hepatitt A og oppdaterer polio og difteri/stivkrampe vaksinen. Vurder å ta med/bruk Idoform (nøytraliserer bakteriene i tarmen og forebygger mageproblemer) og ta med Imodium (stopper akutt diare) for sikkerhets skyld.

Vi som jobber i Ditt Afrika har aldri tatt drikkevaksine mot kolera (Ducoral) og heller aldri blitt dårlige av maten noe sted i Afrika. Vi spiser det vi får servert inkludert salat, is, melkeprodukter etc. Vi unngår bare kjøtt som ikke er gjennomstekt, men det er jo sjelden de serverer det. Vær nøye med hånd hygiene ved måltider. Bruk vanlig fornuftig og skjønn så er sjansen for mageproblemer meget liten!

Prisinformasjon

Prisen over er basert på laveste pris på hensiktsmessig flyrute og rimeligste reiseperiode. Prisen gjelder pr. person i dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom.

Vi har benyttet en USD kurs på 8,2 i utregningen av prisen. Denne vil bli justert til gjeldene kurs ved bekreftelse og endelig faktura.