Sør-Afrika - Vintur

• Individuell tur uten reiseleder

Wineland (Stellenbosch, Paarl og Franschhoek), Swartland og Constantia er tre av Sør-Afrikas mest kjente vinområder. På denne ukesturen vil du oppleve alle tre vindistriktene i tillegg til mat- og kulturbyen Cape Town, Kapp det Gode Håp og den lille fiskelandsbyen Paternoster på vestkysten. Overnattingene finner sted på Vineyard Hotel i Constantia, det historiske Royal Riebeek Hotel i Swartland og på vingården Rickety Bridge utenfor Franschhoek. Vi garanterer store kulinariske opplevelser til priser under halvparten av norsk nivå.

Man reiser på egenhånd og det er avreise hver dag hele året. Husk at når det er vinter i Norge er det sommer i Sør-Afrika – druene høstes i februar!


Pris fra kr. 17.850,-
Basert på 6 reisende

Prisen inkluderer:
Fly tur/retur Oslo – Sør-Afrika
Program som under
Skatter og avgifter

Beskrivelse av dagsprogrammet

Under ser du dagsprogrammet for vår opplevelsesrike vintur i Sør-Afrika. Programmet for turen er ikke spikret og det vil være mulig å skreddersy reisen om du har andre, eller flere ønsker for turen. Turen lar seg også fint kombinere med sol- og badeferie på Mauritius, Seychellene eller andre spennende destinasjoner i Afrika.

Dag 1 - Ankomst Cape Town

Ved ankomst Cape Town blir dere møtt og kjørt til Hotel Vineyard i Constantia – vinområdet rett utenfor Cape Town sentrum – på Kapp det Gode Håp halvøya.

Hotellet ligger i underkant av 15 kilometer fra Victoria & Alfred Waterfront og Cape Town sentrum. På Vineyard Hotel kan du trekke deg tilbake til stilheten og roen etter opplevelsesrike dager i Cape Town og omegn.

Et svært populært hotell som ligger på et 7 hektar stort hageområde ved foten av Table Mountain. Man kan gå turer i hagen med utsikt mot fjellene og langs elven. I hagen dyrker de et lite område med druer og produserer rundt 100 flasker egen vin hvert år.

3 netter på Vinyard Hotel i Courtyard Room med frokost.

Dag 2 - Vinområdet Constantia

Privat bil/guide henter dere kl. 09:00 på hotellet. Dere har hele dagen til å besøke vingårdene i Constania området, se Kapp det Gode Håp og hilse på pingvinene i Simonstown. Ved 17:00 tiden er dere tilbake på hotellet.

Vi synes vingårdene Klein Constantia og Steenberg Vineyards er et must, men det finnes 6 andre vingårder av topp kvalitet innenfor et relativt lite område.

Vi anbefaler at dere bestiller bord i god tid på gourmetrestauranten Myoga på hotellet. 7 retters «signature tasting»-meny med vinpakke er guddommelig – prisen også på kr. 400,- per person!

Overnatting på Vinyard Hotel med frokost

Dag 3 - Cape Town på egenhånd

Dagen på egenhånd i Cape Town. Vi foreslår en rundtur med «Hop-on Hop-off» sightseeingbussen. Gjør gjerne et stopp i Camps Bay og nyt en bedre sjømatlunsj på en av de mange restaurantene langs strandpromenaden. Dagen kan avsluttes med litt shopping på Victoria & Alfred Waterfront etterfulgt middag. Alternativt kan man ta middagen på en av de mange restaurantene nær Vineyard Hotel.

Overnatting på Vinyard Hotel med frokost

Dag 4 - Vestkysten til Swartland

Privat bil/guide henter dere på hotellet etter frokost. Dere kjører nordover langs vestkysten – et par timer i bil opp til den lille fiskelandsbyen Paternoster.  Vi kan foreslå lunsj på en av de svært populære restaurantene, men bord må bestilles i god tid.  De beste restaurantene i Paternoster er kjent for sin bruk av lokale råvarer og urter – ikke minst dagsfersk sjømat.

Turen går videre 10 mil mot Swartland – nykommeren innen vinproduksjon i Sør-Afrika. På veien kan dere for eksempel besøke «Allesverloren» og andre vingårder.

2 netter på Royal Rieebek Hotel med frokost

Hotellet er det eldste i Western Cape. Byggestilen og atmosfæren gjør at man føler seg hensatt til kolonitiden. Man nyter sin gin & tonic på den luftige verandaen foran hotellet før middagen. Her har de ikke vannkoker på rommet – de foretrekker å gjøre det på gamlemåten og serverer nytrukket kaffe med hjembakt kjeks på din lille private balkong!

Dag 5 - Opplevelser i Swartland

Dagen på egenhånd i Riebeek. Hotellet ligger midt i den lille byen med gangavstand til koselige kafeer, lunsjrestauranter og små lokale butikker. Det kan være fint å bare nyte freden og roen i denne litt «søvnige» byen, sole seg ved bassenget eller gå en tur langs vinmarkene. Ønsker man mer aktivitet kan vi inkludere bil/guide også denne dagen, men mot et tillegg.

Middagen kan inntas på hotellet eller for eksempel på vingården Allesverloren som ligger 4 km fra Rieebek.

Overnatting på Royal Rieebek Hotel med frokost

Dag 6 - Swartland til Wineland

Privat bil/guide henter dere kl. 09:00 på hotellet. Denne dagen tilbringes i det mer kjente «Wineland» og første stopp vil være Paarl. Deretter besøker dere vin- og universitetsbyen Stellenbosch før dere ender dagen rett utenfor Franschhoek – på den lille vingården Rickety Bridge. De mest kjente vingårdene ligger rundt disse tre byene og vi vil hjelpe dere med å plukke ut noen dere kan besøke. Kanskje har du selv noen preferanser på hvilke vingårder du vil se eller spesielle viner du vil smake?

2 netter på Rickety Bridge Winery med frokost

Rickety Bridge er en såkalt aktiv «working farm» som har en hotell- og restaurantdel i tillegg til vinproduksjon og odling av andre grønnsaker/urter. Det er kort vei til gourmet- og vinbyen Franschhoek hvor du finner noen av Sør-Afrikas beste restauranter.

Dag 7 - Sideways i Franschhoek

Hele dagen på egenhånd i Franschhoek.  Wine tram (en slags «hop on Hop Off» trikk) stopper ved Rickety Bridge og går innom andre vingårder og Franschhoek sentrum.  Derfra er det gangavstand til flere vingårder og Hugenott museet. I Franschhoek kryr det av kafeer, butikker og gode restauranter – det er bare å velge!

Franschhoek kan nesten beskrives som Sveits i miniatyr. Omkranset av fjell og vakker natur har denne dalen vært ideell for vinproduksjon i over 300 år. Det var Hugenottene som startet produksjonen og tok med seg tradisjonen da de ankom fra Frankrike.

Overnatting på Rickety Bridge Winery med frokost

Dag 8 - Hjemreise

Turen har kommet til sin slutt. Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, avhengig av når returen til Norge har avgang. Flyr du nattfly lander du på Gardermoen morgenen etter.

Inkludert i reisen

Prisen inkluderer:

 • Flyreise fra Oslo til Sør-Afrika tur/retur med Emirates
 • 3 netter med frokost på Vineyard Hotel i Constantia
 • 2 netter med frokost på Royal Riebek Hotel i vinområdet Swartland
 • 2 netter med frokost på vingården Rickety Bridge – utenfor Franschhoek
 • 3 hele dager med privat bil/guide
 • Alt av transport som beskrevet i programmet.
 • Alt av skatter og avgifter.

Prisen ekskluderer:

 • Fly businessklasse tur/retur fra kr. 14.350,- per person. Da er også privat transport fra hjemmeadressen inkludert tur/retur – innen 6 mil fra Gardermoen.
 • Man kan også fly businessklasse på utreisen og økonomiklasse på returen. Tillegg vil da være fra kr. 7.700,- per person.
 • Er man kun 4 i følge vil tillegget være fra kr. 1.250,- per person.
 • Lunsj og middager kommer i tillegg. Prisnivået i Sør-Afrika på restauranter (mat og alkohol) er svært lavt. Budsjetterer man med kr. 300,- for lunsj og kr. 400,- for middag snakker vi om topp mat og viner.
 • Besøk på vingårder med vinsmaking koster rundt kr. 25,- per person. Vi antar at man besøker 3-4 vingårder på hver av de 3 heldagsturene.
 • Reiseforsikring.
 • Alle aktiviteter og utflukter utover det som er beskrevet i programmet.
 • Tips til guider og ansatte på overnattingssteder.

  

Wineland

Området man kaller Wineland ligger bare en times tid med bil fra Cape Town. Vindistriktene strekker seg opp til Robertson og det meste av sørafrikansk vinproduksjon foregår i dette området. Et besøk hit er essensielt for mat- og vinentusiasten. Her finnes noen av de beste restaurantene i Sør Afrika. Vi anbefaler å bo på små gjestehus med frokost. Det finnes en rekke aktiviteter i området.

Mer informasjon om Wineland!

Franschhoek
Regnet som gourmet- og vinbyen i Sør-Afrika. Den lille franskinspirerte byen ligger mellom fjellene i en stor dal – nesten som et Sveits i miniatyr. Her finner man noen av verdens beste restauranter. Vi i Ditt Afrika er ofte i dette området og kan bistå med anbefalinger og bordbestilling.

Stellenbosch
Universitetsby som har mye historie og kultur å by på. Sentrum er veldig hyggelig med mange kafeer, gode restauranter, barer og bra shopping muligheter.

Paarl
I Paarl finner man The Language Monument knyttet til anerkjennelsen av Afrikaans som et felles språk. Paarl har også mange vingårder i umiddelbar nærhet, en kjent golfbane og mange gallerier og keramikk verksteder.

Opplevelser i Wineland
• Bo noen dager på en vingård med Spa og bare nyt livet og roen!
• Bo noen dager i Franschhoek – hjertet av Wineland.
• Vinsmaketur med guide eller på egenhånd til fots.
• Ha nærkontakt med en gepard på Cheeta Project på Spier Wine Estate.
• Spise afrikansk buffet lunsj på Moyo – oppe i et tre.
• Ri fra vingård til vingård på vinsmaking.
• En formiddag på Boschendal vingård med picknik i parken.
• Golf – en rekke kjente baner finnes i Wineland.

.

Ta kontakt for et konkret tilbud!

Praktisk informasjon om reisen

En slik reise til Sør-Afrika vil være uproblematisk, selv for de som ikke er spesielt reisevante. Du vil bli møtt av vår lokale agent og ha en kontaktperson under hele oppholdet. Under finner du noe praktisk informasjon som kan være greit å være klar over. Ta gjerne kontakt med oss på tlf: 33 03 96 20 for ytterligere informasjon eller andre spørsmål.

Flyreisen til Sør-Afrika

Vi har flere alternativ å bruke når vi setter opp denne reisen til Sør-Afrika. Vi tar først og fremst hensyn til pris og flytider med gunstige mellomlandinger. Med rett booking vil du ankomme tidlig på morgenen og reise sent på kvelden. Det er dette som gir den beste flyten i programmet.

Husk at passet må være gyldig minimum 6 måneder etter utreise dato fra Sør-Afrika. Passet må ha minst 2 blanke sider etter hverandre.

Spesielt for Sør-Afrika er et nyopprettet reglement for innreise med barn under 18 år. Spør oss for detaljene om dette.

Vi oppfordrer alle våre kunder til å inngå en reiseforsikring med deres forsikringselskap.

Vaksiner

Sjekk med ditt lokale kommunale vaksinasjonskontor om hva de anbefaler. Mange tar Hepatitt A og oppdaterer polio og difteri/stivkrampe vaksinen. Vurder å ta med/bruk Idoform (nøytraliserer bakteriene i tarmen og forebygger mageproblemer) og ta med Imodium (stopper akutt diare) for sikkerhets skyld. Malariamedisin kan være greit i visse sesonger, men det beste er å ikke bli stukket i det hele tatt. Vi anbefaler å ta med mygga fra Norge.

Vi som jobber i Ditt Afrika har aldri tatt drikkevaksine mot kolera (Ducoral) og heller aldri blitt dårlige av maten noe sted i Afrika. Vi spiser det vi får servert inkludert salat, is, melkeprodukter etc. Vi unngår bare kjøtt som ikke er gjennomstekt, men det er jo sjelden de serverer det. Vær nøye med hånd hygiene ved måltider. Bruk vanlig fornuftig og skjønn så er sjansen for mageproblemer meget liten!

Prisinformasjon

Prisen over er basert på laveste priser sesongmessig og rimeligste pris og hensiktsmessige tider på flystrekningene. Prisen gjelder pr. person i dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom.

Vi har benyttet en Randkurs på 0,60 i utregningen av prisen. Denne vil bli justert til gjeldene kurs ved bekreftelse og endelig faktura.