Velkommen til Sør-Afrika!

Sør-Afrika - Safari og Western Cape

• Individuell tur uten reiseleder

Sør-Afrika er landet mange opplever i sitt første møte med det sydlige Afrika. Safari i kombinasjon med kyst- og byliv i Cape Town er en ypperlig kombinasjon som gir en komplett og variert opplevlese av dette spennende og fargerike landet. Her har vi satt opp et utgangspunkt for en populær runde hvor du vil få oppleve den beste safarien Sør-Afrika har å by på. Du frå oppleve safari i Timbavati naturreservat i Krugerparken, kulinariske opplevelser i vindistriktene Franschhoek og Robertson, samt bylivet og kulturen i Cape Town. Faller reisen din mellom juli og november vil du også få muligheten til å se de massive Southern Right-hvalene når de kommer til Walker Bay i Hermanus for å finne sine maker. Et spektakulært skue, som man også ser fra land. 


Pris fra kr. 28.500,-

Prisen inkluderer:
Fly tur/retur Oslo – Sør-Afrika
Program som under
Skatter og avgifter

Beskrivelse av dagsprogrammet

Under ser du vårt forslag til en opplevelsesrik rundreise i Sør-Afrika. En slike reise vil ha full grad av skreddersøm noe som gjør at vi har stor fleksibilitet i sammensettningen. Programmet inneholder en del etapper i egen leiebil, men vi vil presisere at disse også kan gjøres med privat sjåfør hvis du ikke er komfortabel med venstrekjøring. Turen lar seg også fint kombinere med sol- & badeferie på Mauritius eller Seychellene, og med andre spennende destinasjoner i Afrika.

Dag 1 - Ankomst Johannesburg

Ved ankomst i Johannesburg sjekker du inn på flyet til Kruger Nasjonalpark som tar deg til enten flystripen i Hoedspruit eller Nelspruit. Der vil du bli møtt av engelsktalende sjåfør som står for den siste transportetappen inn til campen. Allerede nå er det gode muligheter for å se dyr, da store deler av kjøreturen foregår inne i selve viltreservatet. Ettermiddagen blir satt av til avslappning og innføring i bushlivet, og du har din første safariaktivitet på kvelden før du nyter middagen på lodgen etterpå.

3 netter på Kambaku Safari Logde med fullpensjon

Dag 2 og 3 - På safari i Timbavati

Dere bor nå midt i det private reservatet Timbavati. Her blir det opplevelser og aktiviteter i regi av campen. Dere har 2 safariaktiviteter inkludert om dagen. Game-ranger vil avtale med dere hva dere ønsker hver dag og tilpasse programmet etter dette.

Det er vanlig å ha en tradisjonell safari tidlig på morgenen før frokost, da dyrene er mest aktive. Midt på dagen kan man være med på walking-safari – en spennende opplevelse hvor du beveger deg til fots med 2 rangere. På kvelden er det vanlig og ha en game-drive med drink i solnedgangen, etterfulgt av nattsafari hvor du lyser etter nattaktive dyr.

Overnattinger på Kambaku Safari Lodge med fullpensjon

Dag 4 - Timbavati til Cape Town

Etter en tidlig game-drive etterfulgt av frokost blir du hentet av sjåføren din og setter kurs for flyplassen og reisen til Cape Town. Morgenaktiviteten er avhengig av når flyreturen til Cape Town er satt opp. Du sjekker inn på flyet og ankommer Cape Town etter en flyreise på rundt 2 timer. Her blir du møtt og vil bli vist vei frem til bilutleien på flyplassen hvor du plukker opp avtalt leiebil og setter kursen østover mot Franschheck, en drøy time unna Cape Town.

Du er nå midt i Wineland og ankommer gjestehuset La Fontaine. Gjestehuset ligger ypperlig til midt i den lille byen – kjent for vingårder og særs gode kulinariske opplevelser. Vi har gode restaurant-tips og det kan være lurt å booke bord god tid i forveien.

2 netter på La Fontaine Guest House med frokost inkludert

Dag 5 - Sideways i Franschhoek

Vi referer her til dramakomedien fra 2004 som utspiller seg i vindistriktene i California. På lik linje med hovedrollene der blir dagen viet til besøk på vingårder i området med innslag av god lunsj og god vin. Det er en rekke gårder i umiddelbar nærhet og de fleste er åpne for vinsmaking uten forhåndsbestilling. Mange serverer også lunsj på gården.

Overnatting på La Fontaine Guest House med frokost inkludert

Dag 6 - Franschhoek til Rosendal

Etter frokost går turen videre over fjellpasset i den sørlige delen av Theewaters Nature Reserve. En kjøretur på rundt halvannen time tar deg frem til Robertson og Rosendal Winery & Welness Retreat, et hyggelig gjestehus i vakre omgivelser. Det er et lite spa her hvor du kan senke skuldrene. I dette nydelige området får du god tid til å spise lunsj og besøke noen av de lokale vingårdene. På kvelden har vi en sterk anbefalning til en helt nydelig restaurant. Restauranten er drevet av et ektepar fra Tyskland. Fruen står for kokkeleringen og mannen tar seg av vinproduksjonen, en nydelig Merlot produsert på huset.

1 natt på Rosendal Winery & Welness Retreat med frokost

Dag 7 - Rosendal til Hermanus

Etter frokost reiser dere videre til Hermanus, en liten kystby på klippene over Walker Bay. Her får du muligheten til å oppleve denne lille byen, kjent som migrasjonsstedet for hundrevis av Southern Right-hvaler, hvor de kommer for å føde samt finne seg maker for neste generasjon. Hvalaktiviteten foregår fra juli til november. 

Du sjekker inn på gjestehuset Auberge Burgundy, med sentral beliggenhet i byen. Det finnes en rekke gode restauranter i området.

1 natt på Auberge Burgundy med frokost

Dag 8 - Hermanus til Cape Town

I dag er siste kjøreetappen tilbake til Cape Town. Vi anbefaler å kjøre langs kysten, rundt Kogelberg Nature Reserve og langs False Bay, ned til Simonstown. Her kan du se den spektakulære Boulder Beach med sine karakteristiske granittformasjoner og pingvinkolonien. Videre kan du se Kapp Det Gode Håp – Afrikas sydligste punkt. Tilbake nordover mot Cape Town kan du kjøre den kjente Chapmans Peak Drive. En av verdens mest spektakulære veier.

Ved ankomst Cape Town sjekker du inn på hotellet. I dette eksempelet har vi brukt Protea Fire & Ice. Et trendy og godt hotell med sentral beliggenhet, men det finnes mange gode alternativ om du skulle ønske noe annet. Det er også mulig å bo i strandbyen Camps Bay – et litt mer roligere område av Cape Town, vest for Table Mountain.

3 netter på Protea Fire & Ice med frokost

Dag 9 og 10 - Cape Town

Disse to dagene får du muligheten til å oppleve Cape Town. Sør-Afrika har en ganske dyster nyere historie med rasediskriminering under apartheid og et besøk på museet District Six og Robben Island (øya Nelson Mandela satt som fange i 18 år) er å anbefale. I tillegg er det spennende å se Victoria & Alfred Waterfront, med sine spennende butikker, restauranter og barer. For et panoramisk perspektiv er kabelbanen opp til 1085 meter høye Table Mountain en must!

Vi bistår med restaurantanbefalinger om ønskelig.

Overnatting på Protea Fire & Ice med frokost

Dag 11 - Hjemreise

Du bilr hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, avhengig av når returen til Norge har avgang. Flyr du nattfly lander du på Gardermoen morgenen etter.

Inkludert i reisen

Prisen inkluderer:

 • Flyreise fra Oslo til Sør-Afrika tur/retur
 • 3 netter på Kambaku Safari Lodge med fullpensjon, safariaktiviteter og drikkevarer.
 • 2 netter på La Fontaine Guest House i Franschhoek med frokost.
 • 1 natt på Rosendal Winery & Wellness Retreat med frokost.
 • 1 natt på gjestehuset Auberge Burgundy med frokost.
 • 3 netter på Protea Fire & Ice med frokost.
 • Leiebil for runden på Western Cape og Wineland.
 • Alt av forsikringer som er nødvendig i leieforholdet.
 • Alt av transport som beskrevet i programmet.
 • Innenlandsfly fra Johannesburg til Krugerparken
 • Innenlandsfly fra Krugerparken til Cape Town
 • Alt av skatter og avgifter.

Prisen ekskluderer:

 • Premium-utvalget av alkoholdholdige drikker på safarien.
 • Måltider som ikke er beskrevet over.
 • Inngangsavgift til Timbavati R200 rand pr. person.
 • Reiseforsikring.
 • Inngangsbillett til Boulder Beach i Simonstown
 • Alle aktiviteter og utflukter ut over det som er beskrevet i programmet
 • Tips til guider og ansatte på overnattingssteder.

Kambaku Safari Lodge

Kambaku ligger også i Timbavati-reservatet. Denne safarilodgen har en bra standard på generelle fasiliteter og gir fantastiske safariopplevelser kombinert med en stor grad av komfort og luksus. Lodgen består av 8 separate hytter og det er maks 16 gjester på campen. Campen er drevet av solenergi. Rommene er fordelt på familierom, honeymoonsuite og dobbeltrom. Hvert rom har en egen terrasse hvor de kan se dyrene som kommer til vannhullet for å drikke. Fasiliteter på lodgen: bar, et lite bibliotek, souvenirbutikk, lite basseng, boma (afrikansk spisested). God mat og fine viner serveres på lodgen. Wifi og mobildekning på et begrenset område. Lodgen er barnevennlig og har også tilbud om babysitting.

 

  

Privat reservat eller nasjonalpark?

På vestsiden av Kruger ligger det mange kjente private reservater som Timbavati, Sabi Sands og Klaserie. Dette er de beste reservatene i Sør-Afrika. Her finner man meget gode safarilodger og selve safarien er av svært høy kvalitet. I de private reservatene kjører jeepen offroad inn i selve bushen. Da kan man for eksempel komme nærme løver som har drept sitt bytte. Man kjører også ”nattsafari” med lyskaster og da er det større sjanse for å se leoparden og andre kattedyr – noe man ikke har mulighet til i nasjonalparkene. Reservatene rundt Kruger har åpen grense mot selve nasjonalparken, men siden det er private vil man ikke få de store ansamlingene av turister man vil få i selve Kruger.

Praktisk informasjon om reisen

En slik reise til Sør-Afrika vil være uproblematisk, selv for de som ikke er spesielt reisevante. Du vil bli møtt av vår lokale agent og ha en kontaktperson under hele oppholdet. Under finner du noe praktisk informasjon som kan være greit å være klar over. Ta gjerne kontakt med oss på tlf: 33 03 96 20 for ytterligere informasjon eller andre spørsmål.

Flyreisen til Sør-Afrika

Vi har flere alternativ å bruke når vi setter opp denne reisen til Sør-Afrika. Vi tar først og fremst hensyn til pris og flytider med gunstige mellomlandinger. Med rett booking vil du ankomme tidlig på morgenen og reise sent på kvelden. Det er dette som gir den beste flyten i programmet.

Husk at passet må være gyldig minimum 6 måneder etter utreise dato fra Sør-Afrika. Passet må ha minst 2 blanke sider etter hverandre.

Spesielt for Sør-Afrika er et nyopprettet reglement for innreise med barn under 18 år. Spør oss for detaljene om dette.

Vi oppfordrer alle våre kunder til å inngå en reiseforsikring med deres forsikringselskap.

Vaksiner

Sjekk med ditt lokale kommunale vaksinasjonskontor om hva de anbefaler. Mange tar Hepatitt A og oppdaterer polio og difteri/stivkrampe vaksinen. Vurder å ta med/bruk Idoform (nøytraliserer bakteriene i tarmen og forebygger mageproblemer) og ta med Imodium (stopper akutt diare) for sikkerhets skyld. Malariamedisin kan være greit i visse sesonger, men det beste er å ikke bli stukket i det hele tatt. Vi anbefaler å ta med mygga fra Norge.

Vi som jobber i Ditt Afrika har aldri tatt drikkevaksine mot kolera (Ducoral) og heller aldri blitt dårlige av maten noe sted i Afrika. Vi spiser det vi får servert inkludert salat, is, melkeprodukter etc. Vi unngår bare kjøtt som ikke er gjennomstekt, men det er jo sjelden de serverer det. Vær nøye med hånd hygiene ved måltider. Bruk vanlig fornuftig og skjønn så er sjansen for mageproblemer meget liten!

Om kjøring i Sør-Afrika

I Sør-Afrika er det venstrekjøring. Strekningene for kjøringen i Wrestern Cape-området er oversiktlige og du kjører aldri igjennom Cape Town sentrum. Fra Cape Town flyplass er det rett ut på motorveien før du tar av mot Stellenbosch. Inn til Cape Town følger du hovedveien og kommer inn i Cape Town sørfra. Ønsker du en GPS kan det følge med i bilutleien.

Ønsker du privat sjåfør for Wineland kan det fikses og du vil da bli hentet og levert på de respektive destinasjonene. Egne vingårdturer kan deretter bestilles der det er ønskelig å besøke vingårder utenfor landsbyene.

Prisinformasjon

Prisen over er basert på laveste priser sesongmessig og rimeligste pris og hensiktsmessige tider på flystrekningene. Prisen gjelder pr. person i dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom.

Vi har benyttet en Randkurs på 0,56 i utregningen av prisen. Denne vil bli justert til gjeldene kurs ved bekreftelse og endelig faktura.