Velkommen til Sør-Afrika!

Sør-Afrika - Cape Town og Safari

• Gruppetur med reiseleder 1. – 10. oktober 2016.
• Turen er nå utsolgt.  Ny tur i vinterferien 2017.

På denne gruppeturen vil vi først ta for oss fargerike Cape Town. I Capw Town får du oppleve site-seeing av byen, kabelbanen opp til Table Mountain, Kapp Gode Håp, guidet tur i Townshipen og District Six-museet.   Turen avsluttes med en svært god og autentisk safariopplevelse i Timbavati-reservatet. Timbavati har åpen grense mot Kruger Nasjonalpark. Dette betyr at det er færre besøkende her enn i selve Kruger, noe som fører til mindre ansamlinger av safaribiler rundt dyrene og en mye mer eksklusiv følelse av å være alene i bushen. Dette er en safari hvor man har stor sjanse for å komme ”tett på” de majestetiske dyrene. Vi har booket  ut hele Shindzela Safari Camp hvor vi har 3 netter med alle måltider og aktiviteter inkludert.

 


Pris pr. person kr. 22.350,-

Prisen inkluderer:
Fly tur/retur om Dubai.
Innenlandsfly til Nelspruit.
Grunnleggende program nedenfor.
Norsk reiseleder.
Skatter og avgifter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beskrivelse av dagsprogrammet

Her ser du en oversikt over programmet for vår gruppetur til Sør-Afrika. Små detaljer som spisesteder vil komme på et senere tidspunkt. Vi tar forbehold om at små endringer kan forekomme. Ønsker du å utvide oppholdert ditt i Afrika kan dette arrangeres, men blir da en vanlig individuell tur uten reiseleder. Ønsker du fullt detaljert program er det bare å ta kontakt så oversender vi det på e-post.

Dag 1 - Avreise fra Oslo

Vi sjekker inn på flyet. En mellomlanding i Dubai før vi lander i Cape Town dagen etter.

Dag 2 - Ankomst Cape Town

Ved ankomst i Cape Town transporteres vi til Protea Fire & Ice. Et moderne “hipt” hotell med sentral beliggenhet i Cape Town Sentrum. På ettermiddagen blir det en gåtur i Cape Town sentrum.

4 netter på Fire & Ice med frokost

Dag 3 - Cape Town

Denne dagen blir det site-seeing i Cape Town. Er det bra vær kan de som vil ta taubanen opp på 1000 meter høye Table Mountain.

På kvelden venter en spennende middag introdusert av trommekurs.

Overnatting på Fire & Ice

Dag 4 - Kapp Gode Håp

I dag er det guidet tur til Kapp det Gode Håp med besøk hos pingvinene i Simonstown. Vi gjør også et stopp på en strutse-farm. Lunsj underveis er inkludert. Felles middag på kvelden.

Overnatting på Fire & Ice

Dag 5 - Heritage Tour

Etter frokost blir vi hentet av lokal guide for en halvdags Heritage Tour. Vi besøker først District Six museet i Cape Town og deretter fortsetter vi til de to townshipene Langa og Khayelitsha hvor en guide viser oss hvordan mange svarte afrikanere lever og bor i dag. Vi besøker også en «medisinmann»

Overnatting på Fire & Ice

Dag 6 - Cape Town til Shindzela

I dag flyr vi fra Cape Town til Nelspruit. Vi blir hentet av sjåføren vår og starter turen inn i Krugerparken og Timbavati. Kjøreturen fra Nelspruit er på rundt 3 og en halv time, og den siste timen er det gode sjanse for å se dyr da kjøringen foregår inne i  selve reservatet. Vi ankommer Shindzela Safari Camp.

3 netter på Shindzela Safari Camp med alle måltider og aktiviteter inkludert

Dag 7 og 8 - På safari i Timbavati

Vi bor nå midt i det private reservatet Timbavati på Shindzela Safari Camp. Hele campen er reservert til oss. Her blir det safariutflukter og aktiviteter i regi av campen. vi har 2 aktiviteter inkludert om dagen. Game-ranger vil avtale med deg hva du ønsker hver dag og tilpasse programmet etter dette.

Det er vanlig å ha en tradisjonell safari tidlig på morgenen før frokost, da dyrene er mest aktive. Midt på dagen kan man være med på walking-safari – en spennende opplevelse hvor du beveger deg til fots med 2 rangere. På kvelden er det vanlig og ha en game-drive med drink i solnedgangen, etterfulgt av nattsafari hvor du lyser etter nattaktive dyr.

Måltider og aktiviteter på Shindzela Safari Camp

Dag 9 - Hjemreise

Siste morgenen på Shindzela. Blir det tid vil man kunne gjøre en safariaktivitet på morgenen før man forlater Shindzela og Timbavati. Vi blir hentet på campen og kjørt til flyplassen Johannesburg hvor vi starter reisen tilbake til Norge.

Du ankommer Norge neste dag, etter det som forhåpentligvis er en safariopplevelse du sent vil glemme!

Inkludert i reisen

Prisen inkluderer:

 • Fly tur/retur Oslo – Sør-Afrika
 • 4 netter i Cape Town med frokost.
 • Billett til Hop on Hop off sightseeing buss i Cape Town.
 • Billett til kabelbanen til Tabel Mountain – tur/retur.
 • Heldagstur til Kapp det Gode håp med lunsj.
 • Halvdags tur til Township og District Six museum.
 • Middag på Gold Restaurant i Cape Town.
 • 3 netter på Shindzela Safari Camp med safari og alle måltider.
 • Alt av transport slik det står beskrevet i programmet.
 • Alle flyskatter og avgifter.
 • Reiseleder Cathrine Bryn på hele reisen.

Prisen ekskluderer:

 • Inngang til Timbavati reservatet R 200 per person – NOK 120
 • Noe tips til safariguiden og lokale guider
 • Drikke til inkluderte måltider
 • 3 middager og 2 lunsjer i Cape Town
 • Reiseforsikring.
 • Alle aktiviteter og utflukter ut over det som er beskrevet i programmet

[sor-afrika-kart]

Shindzela Safari Camp

Shindzela er en av våre rimelige, men svært gode safarilodger. Ta en titt på Trip Advisor og du vil fort forstå at dette er et sted som er verdt å besøke.

Skreddersøm

En slik reise vi alltid ha skreddersøm, og gjør derfor at vi har stor fleksibilitet i sammensetningen slik at du kan få turen akkurat slik du ønsker. For å gjøre reisen helt komplett kan vi anbefale deg å kombinere safarien med f.eks Cape Town og Vindistriktene eller med sol og bad langs Afrikas østkyst eller i Det Indiske Hav Vi bistår med vår kunnskap og anbefaler produkter vi håper du vil like. Ta kontakt for et detaljert program over turen samt en konkret pris for en ønsket reiseperiode.

Praktisk informasjon om reisen

En reise i Sør Afrika er en problemfri affære. Under finner du noe praktisk informasjon som kan være greit å være klar over. Ta gjerne kontakt med oss på tlf: 33 03 96 20 for ytterligere informasjon eller andre spørsmål.

Flyreisen til Sør-Afrika

Vi har flere alternativ å bruke når vi setter opp denne reisen til Sør-Afrika. Vi tar først og fremst hensyn til pris og flytider med gunstige mellomlandinger. Med rett booking vil du ankomme tidlig på morgenen og reise sent på kvelden. Det er dette som gir den beste flyten i programmet.

Visum og reiseforsikring

Visum er gratis ved innreise i Sør Afrika, forutsett at man kan framlegge gyldig returbillett og at passet er gyldig minimum 6 måneder etter utreise dato fra landet, samt har har minst 2 blanke sider.

Alle som skal reise inn i Sør-Afrika etter 1. juni 2015 med barn under 18 år må ha med original fødselsattest fra Folkeregisteret for barnet. Den får man på norsk/engelsk gratis ved å ringe folkeregisteret. Hvis mor eller far reiser alene med barnet skal den av foreldrene som ikke er med skrive en egenerklæring på engelsk at det er i orden at barnet reiser med den andre forelderen alene.

Vi oppfordrer alle våre kudner til å tegne en reiseforsikring med et forsikringsselskap før reisen.

Om safari i Sør-Afrika

Safari er en fantastisk måte å oppleve Afrika på og samtidig lære mer om en natur svært ulik vår egen her hjemme i Norge. Mange steder bor man i telt elller hytter hvor det ikke er gjerde, og hvor dyrene vandrer fritt. De forskjellige campene vil holde gode briefinger om hvordan man skal opptre i bushen og følger man noen enkle prinsipp er det ikke forbundet noen fare med slik safari.

Ting du må tenke på før en slik safaritur

Denne turen til Sør-Afrika er et godt utgangspunkt for en spennende reise. Den einer seg godt, uansett erfaring med safari fra tidligere.

Det er valgfritt om man vil vaksinere seg eller om man vil benytte seg av malaria-tabletter. Ingen vaksine er påkrevd ved innreise og vi anbefaler at du selv tar kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor for eventuelle vaksiner.