Velkommen til Sør-Afrika!

Sør-Afrika - Grunnpakke på autentisk safari

• Individuell privat tur uten reiseleder

Dette er en grunnpakke på en svært god og autentisk safariopplevelse i Sør-Afrika. Safarien foregår i det private reservatet Timbavati som har åpen grense mot Kruger Nasjonalpark. Dette betyr at det er færre besøkende her enn i selve Kruger, noe som fører til mindre ansamlinger av safaribiler rundt dyrene og en mye mer eksklusiv følelse av å være alene i bushen. Dette er en safari hvor man har stor sjanse for å komme ”tett på” de majestetiske dyrene. Guidene vil med glede og entusiasme dele sin kunnskap om dyre- og plantelivet, og man vil derfor sitte igjen med mye kunnskap etter en slik opplevelsesferie. Kanskje er du heldig og får se The Big Five!?

Vi kaller det en grunnpakke da det finnes mange muligheter for å utvide reisen med f.eks byliv i Cape Town med vindistriktene eller med Sol og bad.


Pris 4 dager safari fra kr. 14.300,-
Pris 6 dager safari fra kr. 16.100,-

Prisen inkluderer:
Fly tur/retur Oslo – Johannesburg.
Innenlandsfly til Hoedspruit tur/retur.
Grunnleggende program nedenfor.
Transport til og fra Shindzela.
Skatter og avgifter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beskrivelse av dagsprogrammet

Her ser du dagsprogrammet for grunnoppsettet av safrituren i Sør-Afrika. Programmet vil kunne endres for å møte dine ønsker og behov og passer godt i kombinasjon med andre områder av Afrika eller Det Indiske Hav.

Dag 1

Du sjekker inn på flyet hele veien til Johannesburg. En mellomlanding i Europa før nattflyet ned til Sør-Afrika

Dag 2

Ved ankomst i Johannesburg henter du ut bagasjen og sjekker inn på innenlandsflyvningen til Hoedspruit (kruger).

Her vil dere bli møtt på flyplassen og kjørt inn i bushen hvor safarien starter. Alle dagene tilbringes på Shindsela Safari Camp hvor alt utenom drikke er inkludert.

Dag 2 til 5/7

Dere bor nå midt i det private reservatet Timbavati. Her blir det opplevelser og aktiviteter i regi av campen. Dere har 2 aktiviteter inkludert om dagen. Game-ranger vil avtale med dere hva dere ønsker hver dag og tilpasse programmet etter dette.

Det er vanlig å ha en tradisjonell safari tidlig på morgenen før frokost, da dyrene er mest aktive. Midt på dagen kan man være med på walking-safari – en spennende opplevelse hvor du beveger deg til fots med 2 rangere. På kvelden er det vanlig og ha en game-drive med drink i solnedgangen, etterfulgt av nattsafari hvor du lyser etter nattaktive dyr.

Dag 6/8

Siste morgenen på Shindzela. Blir det tid vil man kunne gjøre en safariaktivitet på morgenen før man forlater Shindzela og Timbavati.

Du blir hentet på campen og kjørt tilflyplassen hvor du fortsetter på reisen eller starter reisen tilbake til Norge.

Du ankommer Norge neste dag, etter det som forhåpentligvis er en safariopplevelse du sent vil glemme!

Inkludert i reisen

• Fly tur/retur Oslo – Johannesburg.
• Innenlandsfly mellom Johannesburg og Hoedspruit (Kruger)
• 3/5 netter på Shindzela Safari Camp med alle måltider
• 2 safariaktiviteter pr. dag.
• Transport fra Shindzela til Johannesburg
• Flyskatter og avgifter

Tilleggskostnader:
Avgift til Timbavati 190 ZAR (100kr) betales direkte.

Shindzela Safari Camp

Shindzela er en av våre rimelige, men svært gode safarilodger. Ta en titt på Trip Advisor og du vil fort forstå at dette er et sted som er verdt å besøke.

Skreddersøm

En slik reise vi alltid ha skreddersøm, og gjør derfor at vi har stor fleksibilitet i sammensetningen slik at du kan få turen akkurat slik du ønsker. For å gjøre reisen helt komplett kan vi anbefale deg å kombinere safarien med f.eks Cape Town og Vindistriktene eller med sol og bad langs Afrikas østkyst eller i Det Indiske Hav Vi bistår med vår kunnskap og anbefaler produkter vi håper du vil like. Ta kontakt for et detaljert program over turen samt en konkret pris for en ønsket reiseperiode.

Praktisk informasjon om reisen

En reise i Sør Afrika er en problemfri affære. Under finner du noe praktisk informasjon som kan være greit å være klar over. Ta gjerne kontakt med oss på tlf: 33 03 96 20 for ytterligere informasjon eller andre spørsmål.

Flyreisen til Sør-Afrika

Vi har flere alternativ å bruke når vi setter opp denne reisen til Sør-Afrika. Vi tar først og fremst hensyn til pris og flytider med gunstige mellomlandinger. Med rett booking vil du ankomme tidlig på morgenen og reise sent på kvelden. Det er dette som gir den beste flyten i programmet.

Visum og reiseforsikring

Visum er gratis ved innreise i Sør Afrika, forutsett at man kan framlegge gyldig returbillett og at passet er gyldig minimum 6 måneder etter utreise dato fra landet, samt har har minst 2 blanke sider.

Alle som skal reise inn i Sør-Afrika etter 1. juni 2015 med barn under 18 år må ha med original fødselsattest fra Folkeregisteret for barnet. Den får man på norsk/engelsk gratis ved å ringe folkeregisteret. Hvis mor eller far reiser alene med barnet skal den av foreldrene som ikke er med skrive en egenerklæring på engelsk at det er i orden at barnet reiser med den andre forelderen alene.

Vi oppfordrer alle våre kudner til å tegne en reiseforsikring med et forsikringsselskap før reisen.

Om safari i Sør-Afrika

Safari er en fantastisk måte å oppleve Afrika på og samtidig lære mer om en natur svært ulik vår egen her hjemme i Norge. Mange steder bor man i telt elller hytter hvor det ikke er gjerde, og hvor dyrene vandrer fritt. De forskjellige campene vil holde gode briefinger om hvordan man skal opptre i bushen og følger man noen enkle prinsipp er det ikke forbundet noen fare med slik safari.

Ting du må tenke på før en slik safaritur

Denne turen til Sør-Afrika er et godt utgangspunkt for en spennende reise. Den einer seg godt, uansett erfaring med safari fra tidligere.

Det er valgfritt om man vil vaksinere seg eller om man vil benytte seg av malaria-tabletter. Ingen vaksine er påkrevd ved innreise og vi anbefaler at du selv tar kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor for eventuelle vaksiner.