- Midt i hjertet av Wineland

- Jack Nicklaus Signature Design

 - En av Sør-Afrikas Beste golfbaner

Kulinarisk golfreise i vindistrikt i Sør-Afrika

• Individuell tur uten reiseleder

Pearl Valley ligger nær Franschhoek, en knapp times biltur fra Cape Town. Franschhoek er Sør-Afrikas kulinariske sentrum med en rekke kjente, og mindre kjente, vingårder i nærheten.  Pearl Valley ble i 2015 kåret til “The Best Residential Estate” i Sør-Afrika. Den kjente golfbanen, designet av Jack Nicklaus, er en av de beste golfbanene i hele Sør-Afrika, og er med sin utsikt ut over fjellene en bane man ikke bør gå glipp av. Pearl Valley tilbyr også en rekke andre aktiviteter som tennis, ridning, svømming, treningsstudio, fotturer og mye mer. 

Overnatting i en over 200 kvm. stor lodge med tre soverom, tre store komfortable bad (to med boblebad), stor terrasse med gassgrill og utsikt mot innsjøen. Det er kun 3-4 min. spasertur til restauranter og barer på selve golfklubben. Lodgen har 4 stjerner og er såkalt «self-catering». Boenhetene er fullt utstyrt til å lage gode middager, men du kan også utforske de mange restaurantene i området.

Turen egner seg godt for vennegjenger eller familier som ønsker en ferie med hovedfokus på mat, vin og golf. Spiller du ikke golf kan du bytte inn de inkluderte green-feene i spabehandlinger!


Pris fra kr. 16.500,-

Gjelder når 4-6 personer reiser sammen.

Prisen inkluderer:
Fly tur/retur Oslo – Sør-Afrika
6 netter på Pearl Valley Golf Lodges
Program som under
Skatter og avgifter

Beskrivelse av dagsprogrammet

Her ser du en detaljert dagsoversikt over programmet for denne kulinariske golf-reisen. Turen lar seg også fint kombinere med sol- & badeferie på Mauritius eller Seychellene, og med andre spennende destinasjoner i Afrika.

Dag 1 - Ankomst Cape Town

Ankomst Cape Town, etterfulgt av en snau times transfer fra flyplassen. Hvis du ønsker, vil sjåføren din stoppe ved matbutikken Woolworth i Paarl, slik at man kan få fylt kjøleskapet med med mat til grillen og alt man kan tenkte seg av drikkevarer. For øvrig har Woolworth tilbringertjeneste til lodge dagen etter ankomst, bestilling via nettet anbefales. 1 GB internett inkl. pr. uke – for større nedlastinger anbefales bruk av wifi i klubbhuset.

Velkomst i lodge med en tørr og sprudlende “Methode Cap Classique” produsert etter beste franske oppskrift, deretter lunsj eller middag på Golfklubben. Drikke er ikke inkludert, men svært gode lokale viner koster +/- 100 NOK i restauranten.

Overnatting på Pearl Valley Golf Lodges

Dag 2 - Golf/spa og vinsmaking

Frokost i klubbhuset. Golfrunde eller spabehandling. God tid til å utforske og/eller benytte seg av øvrige aktiviteter på Pearl Valley. På kvelden blir det transfer til Dieu Donné i Franschhoek for vinsmaking i solnedgang og 3-retters middag. Drikke betales separat. Returtid avtales med sjåføren.

Overnatting på Pearl Valley Golf Lodges

Dag 3 - Vintur i Franschhoek

Privat vintur med sjåfør/guide i Franschhoekdalen. Turen tar ca. 4-5 timer, med besøk og vinsmaking på 4-5 anbefalte vingårder. Vi starter i fjellsiden på Haute Cabriere, kjent som et av de beste stedene for å oppleve musserende vin, fortsetter på lille og sjarmerende Chamonix, og store monumentale Grande Provence. Ta gjerne turen innom galleriet der.  Lunsj på den prisbelønte vingårdsrestauranten “Bread & Wine” på Moreson (ikke inkludert, se menyen her!)  Det finnes flere gode alternativer til vingårder du kan besøke på ettermiddagen, antallet bestemmer dere selv, men høykommersielle La Motte har et praktfullt velkomstsenter og et nydelig utvalg vingårder. Når du er nesten “hjemme”, anbefales en stans m/fotografering ved den enorme Nelson Mandela statuen utenfor Verster Prison der han tok sine første skritt i frihet etter 27 år i fangenskap. Vi anbefaler også et besøk på det lille vinhuset Freedom Hill like ved, der man bl.a. kan kjøpe vinen “Freedom Walk” med Mandelas fangenummer på og en rekke andre svært gode viner.

Noen av vingårdene har et gebyr for smaking, ca. NOK 10-25. Dette er ikke inkludert i vinturene, da det er stor variasjon mellom hva gjestene ønsker å smake og betale for. Ved kjøp av vin frafalles som regel dette gebyret. Middag på eget initiativ. Vi anbefaler Foilage i Franschhoek.

Overnatting på Pearl Valley Golf Lodges

Dag 4 - Egne aktiviteter og 6-retters middag

I dag blir det god tid til en runde golf eller spa, og du står også fritt til å utforske området selv om ønskelig. Pearl Valley har både treningsrom, basseng og tennisbaner. På kvelden blir  det transfer til det sagnomsuste godset Grande Roche i Paarl for 6-retters gourmetmiddag, (drikke separat). Returtid avtales med sjåføren.

Overnatting på Pearl Valley Golf Lodges

Dag 6 - Full dag med vinsmaking

Etter frokost blir det privat “utsiktsvintur” i fjellsidene rundt Franschhoek med vinsmaking og kulturelle opplevelser, varighet 4-5 timer med besøk på 5 vingårder. Mens smaksløkene er friske starter vi på en av landets absolutt beste vingård, Kanonkop, berømt for sine viner basert på den lokale druen Pinotage.  Praktfull utsikt og god vin får man på Tokara, etterfulgt av lunsj (for egen regning) på nok en håndplukket og svært eksklusiv vingårdsrestaurant med mye flott kunst, Del Aire. Topp service og eksotisk vinutvalg får du også litt lengre ned i åssiden på eldgamle Zorgvliet! Turen avsluttes på det rustikke og interessante Solms Delta, som har en helt spesiell historie.  Her finnes også et lite museum, og vinene er særskilt spennende.

Overnatting på Pearl Valley Golf Lodges

Dag 7 - Golf eller utforsking av området

Dagen fri til egen disposisjon. Benytt deg gjerne av Pearl Valleys fasiliteter, spill en runde golf, eller ta en rusletur rundt i Franschhoek. Markedet og ikke minst Hugenottmuseet anbefales. Franschhoek ble grunnlagt av forfulgte franske hugenotter i 1688. Bilfantaster bør ikke gå glipp av den innholdsrike utstillingen av klassiske kjøretøy på vingården L’Ormarin Franschhoek Motor Museum. Dagstur til Cape Town kan også arrangeres.

Overnatting på Pearl Valley Golf Lodges

Dag 8 - Hjemreise

Transfer til flyplassen for fly hjem til Norge.

Skulle du ønske å utvide programmet med videre reise i Sør-Afrika eller Det Indiske Hav er det bare å ta kontakt! Vi anbefaler safari i Kruger-området!

Inkludert i reisen og prisinformasjon

Prisen inkluderer:

 • Flyreisen Oslo – Cape Town i økonomiklasse (vi kan benytte alle flyselskap).
 • 6 netter på Pearl Valley Golf Lodges (uten måltider). I stor leilighet med 3 store soverom, to med boblebad.
 • Lunsj eller middag ankomstdagen.
 • 1 flaske musserende ved ankomst i leiligheten.
 • 1 GB wifi per uke.
 • 1 frokost og 1 middag på Golfklubben på dag 2 og 3.
 • 2 gourmetmiddager.
 • 2 green fees ELLER spabehandlinger (gode rabatter på flere greenfees, Golf Pro og spabehandlinger).
 • 2 eksklusive vinturer med egen bil/sjåfør/guide (ikke turistbussopplegg).
 • Alt av transport slik det står beskrevet i programmet nedenfor.
 • Flyskatter og avgifter.

Prisen ekskluderer:

 • Måltider som ikke er beskrevet over.
 • Reiseforsikring.
 • Alle aktiviteter og utflukter ut over det som er beskrevet i programmet.
 • Tips til guider og ansatte på overnattingssteder.

Tilleggskostnader

 • Ekstra greenfee/spabehandlinger ut over det inkluderte (gode rabatter) kan bestilles direkte på lodgen.
 • Høysesongtillegg kr. 1.150,- per person (15. – 30. november, 15. – 31. januar, hele februar, mars og frem til 15 april).

Tilleggspakke for 7 ekstranetter inkl. leiebil og 2 greenfees (eller spabehandlinger)

Pris per person kr. 6.750,- (min 4 – maks 6 personer).
I høysesong (se datoer over) kr. 8.750,- per person

Wineland11

Franschhoek

Den vakre lille byen Franschhoek ble grunnlagt av franske Hugenotter sent på 16-hundretallet, og har fortsatt idag en fransk sjarm med sine små butikker og kafeer. Byen er omringet av de dramatiske Groot Drakenstein fjellene som gjør utsikten veldig spektakulær. Dalen er opphavsstedet til store internasjonale vingårder som La Motte, Moreson og Graham Beck, i tillegg til et stort utvalg mindre lokale produsenter. Kulinarisk sett er Franschhoek selve sentrum for matopplevelse i Sør-Afrika, og det finnes en rekke prisbelønte restauranter i området.

Praktisk informasjon om reisen

En slik reise til Sør-Afrika vil være uproblematisk, selv for de som ikke er spesielt reisevante. Du vil bli møtt av vår lokale agent og ha en kontaktperson under hele oppholdet. Under finner du noe praktisk informasjon som kan være greit å være klar over. Ta gjerne kontakt med oss på tlf: 33 03 96 20 for ytterligere informasjon eller andre spørsmål.

Flyreisen til Sør-Afrika

Vi har flere alternativ å bruke når vi setter opp denne reisen til Sør-Afrika. Vi tar først og fremst hensyn til pris og flytider med gunstige mellomlandinger. Med rett booking vil du ankomme tidlig på morgenen og reise sent på kvelden. Det er dette som gir den beste flyten i programmet.

Husk at passet må være gyldig minimum 6 måneder etter utreise dato fra Sør-Afrika. Passet må ha minst 2 blanke sider etter hverandre.

Spesielt for Sør-Afrika er et nyopprettet reglement for innreise med barn under 18 år. Spør oss for detaljene om dette.

Vi oppfordrer alle våre kunder til å inngå en reiseforsikring med deres forsikringselskap.

Vaksiner

Sjekk med ditt lokale kommunale vaksinasjonskontor om hva de anbefaler. Mange tar Hepatitt A og oppdaterer polio og difteri/stivkrampe vaksinen. Vurder å ta med/bruk Idoform (nøytraliserer bakteriene i tarmen og forebygger mageproblemer) og ta med Imodium (stopper akutt diare) for sikkerhets skyld. Malariamedisin kan være greit i visse sesonger, men det beste er å ikke bli stukket i det hele tatt. Vi anbefaler å ta med mygga fra Norge.

Vi som jobber i Ditt Afrika har aldri tatt drikkevaksine mot kolera (Ducoral) og heller aldri blitt dårlige av maten noe sted i Afrika. Vi spiser det vi får servert inkludert salat, is, melkeprodukter etc. Vi unngår bare kjøtt som ikke er gjennomstekt, men det er jo sjelden de serverer det. Vær nøye med hånd hygiene ved måltider. Bruk vanlig fornuftig og skjønn så er sjansen for mageproblemer meget liten!

Om kjøring i Sør-Afrika

Ønsker du å utvide ferien med fIere netter kan du leie bil for å komme deg litt rundt. I Sør-Afrika er det venstrekjøring. Veiene i Western Cape-området er oversiktlige og du trenger aldri å kjøre igjennom Cape Town sentrum. Ønsker du en GPS kan det følge med i bilutleien.

Ønsker du privat sjåfør for Wineland kan det fikses og du vil da bli hentet og levert på de respektive destinasjonene. Egne vingårdturer kan deretter bestilles der det er ønskelig å besøke vingårder utenfor landsbyene – utenom de som er inkludert i programmet.

Sør-Afrika har nylig innført krav om internasjonalt førerkort. Dette bestilles hos vegvesenet.

Prisinformasjon

Prisen over er basert på laveste priser sesongmessig og rimeligste pris og hensiktsmessige tider på flystrekningene. Prisen gjelder pr. person i dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom.

Vi har benyttet en Randkurs på 0,58 i utregningen av prisen. Denne vil bli justert til gjeldene kurs ved bekreftelse og endelig faktura.