Velkommen til Kenya!

Safari i Kenya

• Individuell tur

”I had a dream of Africa ” – mange forbinder Kenya med Karen Blixen og hennes spesielle liv i Afrika. I hovedstaden, Nairobi, tilbringes en dag hvor du besøker huset hun bodde i for å få et innblikk i hennes liv og  historie. I Nairobi besøker du også Giraffe-senteret og Daphne Sheldrick i Nairobi – et senter for foreldreløse elefantbarn. Kenya kan by på noen av de beste safariparkene i Afrika. På denne reiser besøker du blant annet parkene Masai Mara og Lake Nakuru. På selve safarien i Masai Mara bor du på Karen Blixen Camp i det private Mara North Conservancy. Her er det få turister og du vil oppleve en fantastisk safari.

På en ukes safari i Kenya er det ikke bare dyr som er hovedfokus, men like mye den vakre naturen, menneskene, maten og kulturen. Bli med og la deg inspirere av den kenyanske gjestfriheten!


Pris fra kr. 25.200,-

Prisen inkluderer:
Fly tur/retur Oslo – Kenya
Program som under
Skatter og avgifter

Beskrivelse av dagsprogrammet

Her ser du dagsprogrammet for denne reisen i Kenya. Reisen, før og etter programmet, vil kunne utvides for å møte dine ønsker og behov. Turen lar seg også fint kombinere med sol- og badeferie på Kenyas kyst

Dag 1 - Avreise fra Oslo

Ved ankomst Nairobi blir du mottatt av sjåførguiden og kjørt til Karen Blixen-området og Macushala House. Her har du tid til å slappe av og lese igjennom program og informasjon du får ved ankomst.

En natt på Macushala House i standardrom med frokost.

Dag 2 - Aktiviteter i Nairobi - Sunbird Lodge

I dag blir du hentet etter frokost og kjørt til giraff-senteret i Nairobi. Dette er en non-profit organisasjon som ble startet av African Fund for Endangered Wildlife for å verne om Rothschild’s giraffen og for å gi gratis undervisning om vern til kenyanske skolebarn.

Etter giraff-besøket går turen til Daphne Sheldrick senter, et elefantbarnehjem startet for å oppfostre foreldreløse elefanter. Dette er et spennende prosjekt og du får oppleve matingen av elefantungene.

Videre går turen til Karen Blixen museet hvor du får se huset hvor Karen Blixen utlevde sin kjærlighet til Afrika fra 1917 til 1931. Et spennende innblikk i den eksentriske danske baronessens liv.

Opplevelsene blir etterfulgt av en god lunsj på Karen Coffee Gardens hvor du så  starter turen til Great Rift Valley og Sunbird Lodge beliggende i åssidene over Lake Elementita

2 netter på Sunbird Lodge i Luxury Cottage med fullpensjon.

Dag 3 - Lake Nakuru Nasjonalpark

I dag går turen opp til Lake Nakuru, ca 30 minutters kjøring fra Sunbird Lodge. Sjøen ligger midt i en nasjonalpark. En fin introduksjon til Afrikansk safari og med gode muligheter til å se både løve, buffler og nesehorn. Er du heldig vil du også kanskje se en leopard som slapper av i tretoppene.

Overnatting på Sunbird Lodge

Dag 4 - Sunbird til Masai Mara

I dag går turen videre til det som kanskje er høydepunktet for turen – Masai Mara og Mara North Conservancy. Avreisen skjer rett etter frokost og lunsj nytes ved ankomst på Karen Blixen Camp Camp. Du slapper av på campen, som også har et basseng, til de varme temperaturene faller og du setter ut på den første game-driven i Masai Mara.

3 netter på Karen Blixen Camp med fullpensjon og aktiviteter.

Dag 5 og 6 - På safari i Masai Mara

Dagen nytes i Masai Mara med safariaktiviteter på for- og ettermiddagen. I Masai Mara er det mulig å se alle de 5 store (løve, leopard, buffel, elefant og nesehorn). Midt på dagen slapper du av på campen hvor det blir lunsj.

Ønsker du en helt spesiell opplevelse kan vi anbefale luftballongtur i soloppgangen morgenen dag 6. Dette koster ekstra men er en uforglemmelig opplevelse som lar deg se nasjonalparken fra fugleperspektivet. Ved landing er det full champagne-frokost!

Overnatting på Karen Blixen Camp

Dag 7 - Tilbake til Nairobi

I dag er siste dagen for reisen og turen tilbake til Nairobi går etter frokost. Det blir mye å se på veien og selv om kjøreturene i Kenya kan bli lange, er de sjeldent kjedelige!

Avhengig av når flyet hjem til Norge går, gjør vi en vurdering om du må legge til en natt før hjemreisen. Eventuelt kan turen også kombineres med sol og bad på Kenyas kyst eller med andre destinasjoner i Afrika. Ta kontakt for ytterligere informasjon!

Inkludert i reisen

Prisen inkluderer:

 • Fly tur/retur Oslo – Nairobi.
 • 1 natt på Macushla House i Nairobi med frokost.
 • 2 netter på Sunbird Lodge i Luxury Cottage.
 • Fullpensjon på Sunbird Lodge.
 • 3 netter på Mara Leisure Camp i standard telt.
 • Fullpensjon på safarien.
 • Alle safariaktivteter i delt safari-«minibuss» med engelsktalende guide.
 • Inngangsavgifter i samtlige parker.
 • Utflukter som beskrevet i programmet.
 • Lunsj på Karen Blixen Coffee Garden.
 • Transport som beskrevet i programmet.
 • En liter vann pr. gjest i kjøretøyet pr. dag.
 • Evakueringstjeneste ved sykdom.
 • Alt av skatter og avgifter.

Prisen ekskluderer:

 • Klesvask.
 • Alle alkoholholdige og alkoholfrie drikker (utenom på Karen Blixen Camp hvor alle alkoholfrie drikker er inkludert i prisen)
 • Måltider som ikke er beskrevet over.
 • Inngangsvisa til Kenya 50$.
 • Reiseforsikring.
 • Ballongutflukt i Masai Mara (valgfritt – ca 450$ pr. person)
 • Alle aktiviteter og utflukter ut over det som er beskrevet i programmet
 • Tips til guider og ansatte på overnattingssteder.

 Masai 

Masai Mara Nasjonalpark

Masai Mara er et av de store viltreservatene i Afrika. De store slettene med sine enslige acacia-trær, buktende elver og frodige skogsområder er fulle av liv, med et spektakulært antall dyr og fugler. Safarien er opplevelsesrik året rundt, og det er nesten garantert at du vil se løver, elefanter og mange av de andre kjente dyrene du har hørt om. Kanskje det mest spektakulære synet du kan være vitne til er gnuenes migrasjon gjennom det gressdekte landskapet. De kjente elvekryssningene skjer rundt juli/august hvert år og er en dramatisk begivenhet som anses som et av naturens store underverk. Menneskenes tilstedeværelse i området siden 1700 tallet kommer tydelig frem i masaikulturen som de lokale stammene har tilegnet seg. Et besøk i en masailandsby er en kulturell opplevelse hvor du får innsikt i masaiens gjeterliv på disse endeløse slettene.

Karen Blixen Camp

Karen Blixen Camp ligger flott til ved Mara elven i det private konsesjonsområdet Mara North Concervancy. Området er eid av masaier. Det er kun et titalls camper som har adgang til 70.000 hektar safari område så det er ikke ofte man ser så mange andre biler når man kjører safari. Campen har egne 4x4 safari jeeps og profesjonelle rangere fra området (oftest masaier). Dyr som zebra, elefanter og flodhester kommer helt ned til elven for å drikke. Er du heldig ser du både løve og leopard ved elvebredden også! Campen består av 22 luksuriøse telt plassert på påler. Teltene har bad med ute dusj, vannklosett og doble vasker. Hvert telt har sin egen store terrasse med bord, stoler og dagseng. Her kan du sitte i naturens stillhet og skue utover, gjerne med en te eller gin tonic i hånden! Karen Blixen Camp er en eco-vennlig safaricamp. Det er interessant og be om en guidet tur og se hvordan de løser en rekke partiske hverdagslige ting! Bor man på campen i 3 netter er det inkludert en hel dag med safari inne i selve nasjonalparken Masai Mara. På lodgen finnes både middagslounge, bar, svømmebasseng, gavebutikk og muligheter for massasje. Campen kan også tilby walkingsafari, besøk i masai landsby og safari fra varmluftsballong!

Masai

Ta kontakt for et konkret tilbud!

Praktisk informasjon om reisen

En slik reise til Kenya vil være uproblematisk, selv for de som ikke er spesielt reisevante. Du vil bli møtt av vår lokale agent og ha en kontaktperson under hele oppholdet. Under finner du noe praktisk informasjon som kan være greit å være klar over. Ta gjerne kontakt med oss på tlf: 33 03 96 20 for ytterligere informasjon eller andre spørsmål.

Flyreisen til Kenya

KLM flyr til Nairobi via Amsterdam. Dette er ofte den beste reiseruten, men vi tar hensyn til pris og flytider ved et konkret tilbud på reisen.

Visum og reiseforsikring

Visum koster 50USD og betales direkte på grensen, forutsett at man kan framlegge gyldig returbillett og at passet er gyldig minimum 6 måneder etter utreise dato fra Uganda. Passet må ha minst 2 blanke sider etter hverandre.

Vi oppfordrer alle våre kunder til å inngå en reiseforsikring med deres forsikringselskap.

Vaksiner

Sjekk med ditt lokale kommunale vaksinasjonskontor om hva de anbefaler. Mange tar Hepatitt A og oppdaterer polio og difteri/stivkrampe vaksinen. Vurder å ta med/bruk Idoform (nøytraliserer bakteriene i tarmen og forebygger mageproblemer) og ta med Imodium (stopper akutt diare) for sikkerhets skyld.

Vi som jobber i Ditt Afrika har aldri tatt drikkevaksine mot kolera (Ducoral) og heller aldri blitt dårlige av maten noe sted i Afrika. Vi spiser det vi får servert inkludert salat, is, melkeprodukter etc. Vi unngår bare kjøtt som ikke er gjennomstekt, men det er jo sjelden de serverer det. Vær nøye med hånd hygiene ved måltider. Bruk vanlig fornuftig og skjønn så er sjansen for mageproblemer meget liten!

Prisinformasjon

Prisen over er basert på laveste pris på hensiktsmessig flyrute og rimeligste reiseperiode. Prisen gjelder pr. person i dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom.

Vi har benyttet en USD kurs på 8,5 i utregningen av prisen. Denne vil bli justert til gjeldene kurs ved bekreftelse og endelig faktura.