Den klassiske utformingen av suitene, tar deg tilbake til en annen tidsalder i det du ruller forbi Afrikas mange dramatiske landskap

Rovos Rail - The Pride of Africa

• Togreiser med høy grad av luksus i sørlige Afrika.
Rovos Rail feirer stort jubileum i april 2019! Det legendariske luksustoget har fraktet gjester på kryss og tvers av det Sørlige Afrika i klassiske nostalgiske togsett til stor suksess i 30 år! Kjent som et av de mest spektakulære togreisene man kan foreta seg, er det liten tvil om at du vil sitte igjen med gode minner fra en tur om bord «The Pride of Africa».

“Thirty years ago, sitting with a cold rum and Coke in hand deciding whether running a vintage luxury train in South Africa would be a good idea, sometimes feels like yesterday. Yet here we are, three decades on with 11 journeys on offer, a staff complement of 420 and a rolling stock of 130 coaches with 14 diesel, nine electric and five steam locomotives. Looking at it objectively is impossible, but it is certainly a grand accomplishment for my family and my entire team, so three cheers to all of us and here’s to the next 30.”  

- Rohan Vos – Eier av Rovos Rail

Rovos Rail - Rutenett

Rovos Rail har et interessant rutenett hvor de mest kjent rutene går fra Pretoria til Cape Town i Sør-Afrika (1600 km på 3 dager) og fra Pretoria til Victoria Falls i Zimbabwe (4 dager). Det går også ruter fra Cape Town til Dar Es Salaam (15 dager), «safaritog» gjennom Sør-Afrika og Namibia (9 dager) og en aktiv golfreise i Sør-Afrika (9 dager). I juli 2019 gjennomføreres det en 15 dagers tur fra Dar Es Salaam – gjennom Zambia og Den Demokratisk Republikken Kongo til Angola. Den lengste togturen Rovos Rail har gjennomført er turen fra Kapp Det Gode Håp i Sør-Afrika til Kairo i Egypt – en reise på 28 dager gjennom hele det afrikanske kontinentet fra sør til nord!

Under kartet ser du eksempel på dagsprogrammet på to av de vanligste avgangene.

Pretoria til Cape Town

Pretoria til Cape Town er den mest populære ruten. Den bistår til en spesiell opplevelse i det man forflytter seg fra reservatene i øst til bylivet, kulturen og kystlandskapet i vest. 2 netter på toget og et spennende stopp i Kimberly og Matjesfontein sørger for at man får tid til opplevelse samtidig som man får nyte selve togturen.

 

Dag 1 - Avreise fra Pretoria

15:00 – Toget starter sin reise fra sin egen togstasjon i Pretoria. Middag og overnatting på toget.

Dag 2 - Sightseeing i Kimberly

07:00-10:00 – Frokost
10:00 – Toget ankommer «diamantbyen» Kimberley hvor man kan bli med på utflukt til «Big Hole» (verdens største utgravning) og Diamantgruvemuseet.Verdens største diamant er funnet her i Kimberley.
12:30 – Toget går videre.
13:00 – Lunsj.
16:30 – Teatime.
19:30 – Middag.

Dag 3 - Matjiesfontein - Ankomst Cape Town

07:00 -10:00 – Frokost
08:15 – Toget ankommer den historiske byen Matjiesfontein. Her kan man bli med på utflukt.
10:30 – Toget kjører videre mot Cape Town via Touws River og Worcester.
13:00 – Lunsj.
16:30 – Teatime.
18:00 – Toget ankommer Cape Town Station.

Kart over Pretoria - Cape Town

Pretoria til Victoria Falls

Pretoria til Victoria Falls er også en fin rute igjennom vakkert naturlandskap. I kombinasjon med Victoria Falls utgjør denne reisen en 4 dagers opplevelse av det indre sørlige Afrika. Man får oppleve safari i Hwange Nasjonalpark på dag 3, og man har 3 hele netter om bord – altså god tid til å nyte landskapet, stoppestedene og atmosfæren ombord.

 

Dag 1 - Avreise fra Pretoria

09:30 – Toget starter sin reise på sin egen togstasjon i Pretoria. Middag og overnatting på toget.
13:00 – Lunsj serveres mens toget kjører nordover gjennom Warmbaths og Nylstroom før det krysser Tropic of Capricorn.
16:30 – Teatime mens toget kjører forbi Messina og Beitbridge på vei mot grensen i Zimbabwe.
19:30 – Middag

Dag 2 - Toget ankommer Zimbabwe

07:00 – 10:00 – Frokost
13:00 – Lunsj serveres
16:30 – Teatime mens toget kjører via West Nicholson og nordover i Zimbabwe mot Bulawayo.
19:30 – Middag og stopp for overnatting på toget ved Mpopoma

Dag 3 - Safari i Hwange Nasjonalpark

07:00-10:00 – Frokost mens toger kjører ut fra Mpopoma
13:00 – Lunsj mens toget kjører langs østsiden av Hwange Nationalpark – her kjører dere på en av Afrikas lengste rette jernbanelinjer – 114 kilomter lang.
15:00 – Dere ankommer Kennedy Siding for safari på safarilodgen The Hide.
16:30 – Teatime
19:30 – Middag mens toget er på vei til Thompsons Junction hvor toget stopper for overnatting.

Dag 4 - Ankomst Victoria Falls

07:00 – 10:00 – Frokost
10:00 – Toget ankommer Victoria Falls i Zimbabwe.

Kart over Pretoria - Victoria Falls

Ombord på Rovos Rail

Inkludert i prisen er alle måltider og drikkevarer av høy kvalitet samt utflukter og aktiviteter underveis. Dresskoden på kveldene er skjorte og slips for herrer og kjole for damer. Mr Rovan Vos (grunnleggeren og eieren av Rovos Rail) liker at man holder litt stil.  Han har også bestemt at mobiltelefoner brukes kun i egen kupe. På den måten legges det opp til samtaler mellom mennesker og ikke minst et avbrekk fra vår hektiske «wifi» verden.  

På toget har man gode muligheter til å stifte nye bekjentskaper blant gjestene som kommer fra alle verdensdeler. Man kan nyte utsikten fra The Observatory wagon, ta en GT i baren, nyte high tea i salongen, eller bare slappe av i sin egen sovekupe med en god bok. Alt dette mens det afrikanske landskapet ruller forbi.

The Pullman Suite

Pullman Suites er på 7m2 og er ustyrt med en komfortabel sofaseng som blir en full dobbelseng på kvelden, når du kommer tilbake fra middag. Sutien har også eget bad med dusj og toalett.

The Deluxe Suite

Deluxe Suites er på 10m2 og er ustyrt med en komfortabel dobbeltseng og en liten sittegruppe. Deluxe Sutie har også eget bad med dusj og toalett. Egen minibar finnes også i denne kategorien.

Royal Suite

Royal Suites tar opp et halvt togsett i lengden og er på 16m2. Alle suitene er utstyrt med en komfortabel dobbeltseng, egen lounge med sitteplass og bad med dusj, toalett og eget badekar.

Ta kontakt for et konkret tilbud!

En reise med Rovos Rail, enten som en del av et større program, eller som en reise i seg selv, er en stor opplevelse. Det er faste avganger igjennom hele året og vi bistår gjerne med å inkludere reisen i ditt program. Alt av logistikk blir tatt hånd om og du kan nyte togturen. Under finner du noe praktisk informasjon som kan være greit å være klar over. Ta gjerne kontakt med oss på tlf: 33 03 96 20 for ytterligere informasjon eller andre spørsmål.

Flyreisen til Sør-Afrika eller andre avreisesteder

Vi har flere alternativ å bruke når vi setter opp denne reisen til Tanzania. Vi tar først og fremst hensyn til pris og flytider med gunstige mellomlandinger. Med rett booking vil du ankomme tidlig på morgenen og reise sent på kvelden. Det er dette som gir den beste flyten i programmet.

Husk at passet må være gyldig minimum 6 måneder etter utreise. Passet må ha minst 2 blanke sider etter hverandre.

Prisinformasjon

En reise med Rovos Rail inkluderer det meste. Du vil få servert alle måltider, inkludert high-tea og annen snacks, fra lunsj ved avreise til frokost på ankomstdag. Alle drikkevarer, alkoholfrie og alkoholholdige vil være inkludert, da utenom spesielle premium enheter. Prisene inkluderer også guidede utflukter som foretas på valgt tur. Det kan være seg alt fra guidede dagsturer med fokus på kultur, besøk i botaniske hager, safari i nasjonalparkene eller golfrunder på en av de mange banene toget passerer (det er egne avganger med golf, der golfrundene erstattes med guidede utflukter og safari for de som eventuelt ikke golfer)