Velkommen til Namibia!

Namibia - Varierte Namibia

• Individuell tur med sjåførguide (max. 7 deltakere) Turen kan fylles opp med andre reisende.

Namibia med sin storslåtte og kontrastfylte natur er et land som egner seg godt for gjennomreise med bil. På denne faste gruppeturen vil du få oppleve de massive sanddynene i Sossusvlei, Namib-ørkenen, Atlanterhavskysten, det øde Damaraland, samt det varierte dyrelivet i Etosha Nasjonalpark og i det private reservatet Ongava. Reisen skjer med bil noe som gir deg store opplevelser hele veien. De skiftende omgivelsene er svært fascinerende og representerer en helt spesiell del av verden. På denne reisen vil du ha en dedikert sjåførguide hele veien. Reisen er ment å være en mer utforskende opplevelse, og istedenfor store safari-resort får du oppleve 2 små, men svært sjarmerende, mobile teltcamper, det klassiske hotellet Hansa i Swakopmund, samt den spennende Anderssons Camp ved Etosha.


Pris fra kr. 29.900,-

Prisen inkluderer:
Fly tur/retur Oslo – Windhoek.
Program som under.
Skatter og avgifter.

Kulala Adventurer Camp
Damaraland Adventure Camp

Beskrivelse av dagsprogrammet

Under ser du dagsprogrammet for turen. Reisen starter og slutter i Windhoek. Programmet er fast og lar seg ikke endre. Ønsker du derimot å kombinere pakken med andre destinasjoner og opplevelser i Afrika er det bare å ta kontakt for inspirasjon. For en skikkelig kontrast kan vi anbefale å kombinere turen med livlige og fargerike Cape Town.

Dag 1 - Avreise fra Oslo

Du sjekker inn på flyet hele veien til Windhoek. En mellomlanding i Europa før nattflyet tar deg videre ned til Namibia.

Avhengig av hvilkenflyrute du velger, samt starttidspunktet for turen, kan det hende vi må legge til en natt på gjestehus i Windhoek. Her finnes det mange gode alternativ, alt fra større luksuriøse hotell til mer intime, private gjestehus.

Dag 2 - Ankomst Windhoek - Sossusvlei

Ved ankomst i Windhoek blir du møtt av guiden din som vil vise deg til kjøretøyet som skal ta deg mellom de forskjellige stedene på reisen. Kjøringen foregår i en komfortabel 4X4 bil med maksimum 7 passasjerer. Dette sikrer vindusplass til alle!

Fra Windhoek går turen sørvestover i gjennom Khomas Hochland-fjellene før dere ankommer den ikoniske Sossusvlei-regionen. Kjøreturen tar rundt 5 timer. Kulala Adventurer Camp i Sossusvlei er en liten privat camp bestående av 5 dometelt, alle utstyrt med gode senger, egen dusj og klosett.

2 netter på Kulala Adventurere Camp med alle måltider, lokale drikker og aktiviteter.

Dag 3 - Sossusvlei

I dag vil du få oppleve de massive sanddynene i Sossusvlei. Den kjente saltflaten Dead Vlei med sine ikoniske døde acacia trær er viden kjent og gir en unik fotomulighet. Ingen andre steder i verden er likt dette. Føler du deg sprek kan du bestige sanddynen Big Daddy, en av verdens høyeste sanddyner med sine 325 høydemeter. Nedfarten, hvor du hopper nedover sanden mot Dead Vlei er en artig opplevelse. På kvelden er det duket for natt-safari, hvor du får muligheten til å ta det nokturale dyrelivet i nærmere øyesyn.

Overnatting på Kulala Adventurere Camp med alle måltider, lokale drikker og aktiviteter.

Dag 4 - Sossusvlei til Swakopmund

I dag fortsetter turen videre gjennom spektakulære landskap til Swakopmund. Swakopmund er den nest største byen og er en livlig liten by med en blanding av europeisk og afrikansk kultur. Den tyske arkitekturen vitner om Tysklands virksomhet her under kolonitiden.

De to nettene i Swakopmund innlosjeres du på Namibias eldste hotell, Hansa Hotel, som nå har båret sitt navn i over 100 år. Hotellet har totalt 58 rom.

2 netter på Hansa Hotel med frokost og middag den første kvelden

Dag 5 - Swakopmund

I dag er det planlagt katamaran-cruise langs kysten. Her vil du lære om østerskultivering, se fyrhuset på Pelican Point, kanskje få oppleve delfiner fra de 3 forskjellige delfinartene som lever her, i tillegg til mye mer. Dagen blir rundet av med en deilig sjømatlunsj.

Aktiviteter på ettermiddagen i Swakopmund kan arrangeres, som for eksempel quadbikes på sanddynene i ørkenen, kan bookes direkte på hotellet. På kvelden er ikke middag inkludert, men vi har et godt tips til deg for den siste kvelden her i Swakopmund.

Overnatting på Hansa Hotel med frokost

Dag 6 - Swakopmund til Damaraland

I dag fortsetter turen videre inn i det spektakulære Damaraland – på asfalt og grusvei – rundt 5 timer. Målet for dagen er Damaraland Adventurer Camp. Det er i dette området man finner en av de høyeste ansamlingene av ørkenelefanter og det sjeldne sorte nesehornet, men dyrene vandrer enorme avstander og vi kan aldri garantere at du får øye på de.

I likhet med Kulala Adventurer Camp i Sossusvlei er Damaraland Adventurer Camp en liten privat camp bestående av 5 dometelt, alle utstyrt med gode senger, egen dusj og klosett.

I tillegg til dyrelivet kan du oppleve; Petrified Forest, Twyvelfontein Rock carvings, Burned Mountain og Organ pipes. Alle spektakulære geologiske fremkomster, og med de gamle steininskripsjonene i Twyvelfontein fra steinalderbefolkningen som levde her fra ca. 4000 år f.Kr.

2 netter på Damaraland Adventurer Camp med alle måltider, lokale drikker og aktiviteter.

Dag 7 - Damaraland

I dag vil det bli aktiviteter som nature-drives, elefant-tracking (om elefantene er i rimelig nærhet til campen) samt utflukt til de forskjellige severdighetene i området. Husk å nyte stillheten på campen med en god drink eller kald øl for hånden. Det er sjelden at man opplever så øde og spektakulære omgivelser som nettopp her.

Overnatting på Damaraland Adventurer Camp med alle måltider, lokale drikker og aktiviteter.

Dag 8 og 9 - Etosha

I dag går turen videre nordvestover mot Etosha Nasjonalpark. Målet for dagen er Andersson’s Camp i Ongava naturreservat på grensen til Etosha Nasjonalpark. Denne delen av reisen vil foregå mer som en klassisk safari, og selve campen ligger i et av de beste og mest dyrerike områdene i Namibia. I tillegg til safarien i reservatet vil du få opplevele selve Etosha nasjonalpark.

Andersson camp er en hyggelig liten camp bestående av 20 telt fordelt utover begge sidene av hovedbygningen. Fra restaurantområdet kan du se rett ned til vannhullet, og det finnes også et “hide” hvor du kryper ned en tunnel til en slags bunker. Her vil du komme enda tettere på dyrene som slukker tørsten.

2 netter på Andersson’s Camp med alle måltider, lokale drikker og aktiviteter.

Dag 10 - Retur til Windhoek

Reisen går nå mot slutten og det er klart for å returnere til Windhoek. Avhengig av om avreisen korresponderer med internasjonale flyvinger kan det hende det er best å inkludere en natt på gjestehus eller hotell i Windhoek. Ønsker du å kombinere reisen med Sør-Afrika går det fly alle dager til Cape Town som korresponderer med ankomsttiden til Windhoek flyplass.

Inkludert i reisen

Prisen inkluderer:

 • Fly tur/retur Oslo – Windhoek.
 • Velkomst av lokal agent og sjåførguiden for hele reisen.
 • 2 netter i safaritelt på Kulala Adventurer Camp med alle måltider, lokale drikker og aktiviteter.
 • 2 netter på Hansa Hotel i Swakopmund med frokost og middag første kvelden.
 • 2 netter i safaritelt på Damaraland Adventurer Campe med alle måltider, lokale drikker og aktiviteter
 • 2 netter på Andersson Camp med alle måltider, drikke og safariaktiviteter.
 • Flyskatter og avgifter.

Prisen ekskluderer:

 • Klesvask.
 • Alle alkoholdholdige og alkoholfrie drikker der ikke annet er spesifisert.
 • Måltider som ikke er beskrevet over.
 • Reiseforsikring.
 • Alle aktiviteter og utflukter ut over det som er beskrevet i programmet.
 • Tips til guider og ansatte på overnattingssteder.

Reisedatoer

Her ser du en oversikt over når turen er satt opp for i år.  Vi tar forbehold om ledighet i samtlige tidsrom. Vi sjekker raskt ledigheten for deg – bare ta kontakt!

tabell-for-avganger

Tilbakemelding fra den selvkjørte versjonen av reisen

Vil med dette takke Ditt Afrika for en meget vellykket og godt planlagt rundtur i Namibia.
Etter flere tradisjonelle safarireiser til Sør Afrika, ønsket vi å prøve noe nytt og valgte en rundreise i Namibia med “self drive” mellom campene. Fantastiske kontraster med mer tradisjonell safari i Ongava/ Etosha til ørkenområdene i Damaraland, Namibørkenen og Atlanterhavskysten.

Vi var forberedt på lange kjøreturer på dårlige veier mellom campene, men faktisk ble disse kjøredagene store høydepunkter med både natur og dyreopplevelser og ikke minst spennende besøk i lokale landsbyer.

Vi opplevde Namibia som veldig trygt å ferdes alene i og hadde derav heller ingen negative opplevelser.Vi valgte en stor firehjulsdreven Toyota Fortuner som leiebil og tror det er viktig for trygghetsfølelsen. Viktig å påpeke at bilen skal leveres med gode kvalitetsdekk.

Vi opplevde ingen punktering, men snakket stadig med turister som hadde opplevd dette hyppig. Campene som var valgt av Ditt Afrika var helt topp og holdt veldig høy standard på gjestfrihet, boforhold, mat og ikke minst “game drives” og andre opplevelsesaktiviteter.

Denne rundreisen kan absolutt anbefales for den noe mer erfarne safarituristen.

Tom og Eldbjørg Thorjussen, Namibia, feburar 2016

Praktisk informasjon om reisen

En reise i Namibia er en problemfri affære. Under finner du noen praktiske opplysninger som kan være greit å være klar over. Ta gjerne kontakt med oss på tlf: 33 03 96 20 for ytterligere informasjon eller andre spørsmål.

Flyreisen til Namibia

Vi vil ta hensyn til pris og flytider når vi ser på billetter. Det varierer veldig når flyselskapene flyr og vi vil ta flere selskap i betrakning for å finne den beste muligheten.

Vaksiner for reise i Namibia

Sjekk med ditt lokale kommunale vaksinasjonskontor om hva de anbefaler. Mange tar Hepatitt A og oppdaterer polio og difteri/stivkrampe vaksinen. Vurder å ta med/bruk Idoform (nøytraliserer bakteriene i tarmen og forebygger mageproblemer) og ta med Imodium (stopper akutt diare) for sikkerhets skyld. Vi anbefaler å ta med mygga fra Norge.

Vi som jobber i Ditt Afrika har aldri tatt drikkevaksine mot kolera (Ducoral) og heller aldri blitt dårlige av maten noe sted i Afrika. Vi spiser det vi får servert inkludert salat, is, melkeprodukter etc. Vi unngår bare kjøtt som ikke er gjennomstekt, men det er jo sjelden de serverer det. Vær nøye med hånd hygiene ved måltider. Bruk vanlig fornuftig og skjønn så er sjansen for mageproblemer meget liten!

Visum og reiseforsikring

Visum er gratis ved innreise i Namibia, forutsett at man kan framlegge gyldig returbillett og at passet er gyldig minimum 6 måneder etter utreise dato fra Namibia, samt har har minst 2 blanke sider.

Alle som skal reise inn i Sør-Afrika – om reisen skal kombineres med f.eks. Cape Town – etter 1. juni 2015 med barn under 18 år må ha med original fødselsattest fra Folkeregisteret for barnet. Den får man på norsk/engelsk gratis ved å ringe folkeregisteret. Hvis mor eller far reiser alene med barnet skal den av foreldrene som ikke er med skrive en egenerklæring på engelsk at det er i orden at barnet reiser med den andre forelderen alene.

Ting du må tenke på før en slik reise i Namibia

Namibia er et svært trygt land å reise i, og det er ingen ting dere må ta hensyn til på denne turen. Du vil ha guide hele veien.

Husk ekstra batteri til kameraet!