Velkommen til Namibia!

Namibia - Langs øde landeveier

• Individuell privat tur uten reiseleder
• Reisen kan skreddersys til å inkludere andre destinasjoner

Namibia er et av de mest populære reisemålene i Afrika og vi i Ditt Afrika forstår godt hvorfor. Namibia med sin storslåtte og kontrastfylte natur er et helt spesielt land. De skiftende omgivelsene er svært fascinerende og representerer en helt spesiell del av Afrika. I tillegg er Namibia også et av de minst befolkede landene i hele verden og gir deg stadig en følelse av å være alene. Ikke mer enn 5 minutter utenfor hovedstaden er det folketomt. Denne pakken tar for seg hele programmet som beskrevet under. Det eneste du må gjøre er å kjøre mellom stoppene vi har satt opp – en opplevelse i seg selv. Du bor på flotte steder som vi i Ditt Afrika selv har vært på – alle stedene i forskjellige naturskjønne omgivelser.


Pris fra kr. 27.500,-

Prisen inkluderer:
Fly tur/retur Oslo – Windhoek.
Program som under.
Leiebil.
Skatter og avgifter.

Beskrivelse av dagsprogrammet

Her ser du dagsprogrammet for grunnoppsettet av vår Namibiatur. Programmet vil kunne endres for å møte dine ønsker og behov. Ønsker du å avslutte med safari-delen av programmet, går det helt fint å snu programmet.

Dag 1 - Avreise fra Oslo

Du sjekker inn på flyet hele veien til Windhoek. En mellomlanding i Europa før nattflyet ned til Namibia.

Dag 2 - Ankomst Windhoek - Okonjima

Ved ankomst i Windhoek tidlig morgenen etter henter du leiebilen en Toyota Hilux 4×4 Double Cab (det går også an å bestille en rimeligere leiebil uten 4-hjulstrekk) Det er egentlig ikke nødvendig, men kan gjøre turen mer komfortabel.

Videre kjører du i ca 3 timer nordover på asfaltert hovedvei til Okonjima Plains Camp (Africat Foundation)

1 natt med frokost og middag i View-Room

Dag 3 og 4 - Etosha

Rett etter frokost (evt. etter et besøk med omvisning på gepard-senteret) kjører du nordover 3,5 timer på asfaltert hovedvei (Rute) til Ongava Nasjonalpark – på grensen til Etosha. Dagen etter er det aktiviteter i Etosha i regi av campen eller med egen bil.

2 netter i telt på Andersson Camp med fullpensjon, samt alle drikkevarer og aktiviteter

Dag 5 og 6 - Damaraland

I dag fortsetter turen videre inn i det spektakulære Damaraland – på asfalt og grusvei – rundt 5 timer. Målet for dagen er Doro Nawas Camp i Damaraland. Her kan man også bestille aktiviteter for å utforske området ytterligere eller man kan ta innover seg stillheten og ødemarken fra hovedbygningen på den lille høyden i midten av campen. De sjeldne ørkenelefantene kan sees her, men de vandrer enorme avstander og man kan aldri garantere at man vil få øye på dem!

Severdigheter man kan oppleve på egenhånd i området er: Petrified Forest, Twyvelfontein Rock carvings, Burned Mountain og Organ pipes.

2 netter i dobbeltrom på Doro Nawas Camp med frokost og middag

Dag 7 og 8 - Swakopmund

I dag kjører du videre mot kystbyen Swakopmund – en spennende kjøretur i landskap så øde som du aldri har sett før. Du kommer fram til Hotellet i Swakopmund hvor du har mulighet til å oppleve denne lille byen samt et bredt spekter av aktiviteter. 2 netter i Swakopmund. Hotellene ligger nær sjøen med gang-avstand til fin badestrand med iskaldt vann!

Aktiviteter for dag to i Swakpmund, som for eksempel quad-bikes på sanddynene i ørkenen, kan bookes direkte hos hotellet.

2 netter i Swakopmund på hotell med frokost

Dag 9 og 10 - Sossusvlei

I dag reiser du videre mot Soussousvlei og Kulala Desert Lodge med en fantastisk beliggenhet i verdens eldste ørken – en kjøretur på ca 5 timer. Campen er det perfekte utgangspunktet for opplevelse av verdens høyeste sanddyner og de kjente døde trærne i Dead Vlei. En hobbyfotografs våte drøm!

Om man vil oppleve noe helt spesielt anbefaler vi luftballongtur i soloppgangen avsluttet med champagenfrokost i sanddynene.

2 netter på Kulala Desert Lodge med halvpensjon

Dag 11 - Avreise

Siste etappe for reisen igjennom Namibias vakre landskap kommet. Med vår anbefalte flyrute går ikke avgangen før på kvelden noe som gjør at man ikke trenger å stresse, men heller får bruke tiden godt og nyte den siste dagen på veien.

Du sjekker inn på flyet hjem etter levering av leiebil. Du ankommer Norge neste formiddag, etter det som forhåpentligvis er en tur du sent vil glemme!

Inkludert i reisen

Prisen inkluderer:

 • Fly tur/retur Oslo – Windhoek.
 • Velkomst av lokal agent og fult detaljert program av reiseruten med veibeskrivelser og severdigheter.
 • Leiebil
 • 1 natt på Okonjima Bush Camp i View Room med frokost og middag.
 • 2 netter på Andersson Camp med alle måltider, drikke og safariaktiviteter – All Inclusive.
 • 2 netter på Doro Nawas Camp i Damaraland med frokost og middag.
 • 2 netter på hotell i Swakopmund med frokost.
 • 2 netter på Kulala Desert Lodge med frokost og middag.
 • Flyskatter og avgifter.

Prisen ekskluderer:

 • Klesvask.
 • Alle alkoholdholdige og alkoholfrie drikker der ikke annet er spesifisert
 • Måltider som ikke er beskrevet over.
 • Reiseforsikring.
 • Ballongutflukt i Sossusvlei (valgfritt – ca kr. 2250,- pr. person)
 • Alle aktiviteter og utflukter ut over det som er beskrevet i programmet
 • Tips til guider og ansatte på overnattingssteder.

Tilbakemelding fra turen

Vil med dette takke Ditt Afrika for en meget vellykket og godt planlagt rundtur i Namibia.
Etter flere tradisjonelle safarireiser til Sør Afrika, ønsket vi å prøve noe nytt og valgte en rundreise i Namibia med “self drive” mellom campene. Fantastiske kontraster med mer tradisjonell safari i Ongava/ Etosha til ørkenområdene i Damaraland, Namibørkenen og Atlanterhavskysten.

Vi var forberedt på lange kjøreturer på dårlige veier mellom campene, men faktisk ble disse kjøredagene store høydepunkter med både natur og dyreopplevelser og ikke minst spennende besøk i lokale landsbyer.

Vi opplevde Namibia som veldig trygt å ferdes alene i og hadde derav heller ingen negative opplevelser.Vi valgte en stor firehjulsdreven Toyota Fortuner som leiebil og tror det er viktig for trygghetsfølelsen. Viktig å påpeke at bilen skal leveres med gode kvalitetsdekk.

Vi opplevde ingen punktering, men snakket stadig med turister som hadde opplevd dette hyppig. Campene som var valgt av Ditt Afrika var helt topp og holdt veldig høy standard på gjestfrihet, boforhold, mat og ikke minst “game drives” og andre opplevelsesaktiviteter.

Denne rundreisen kan absolutt anbefales for den noe mer erfarne safarituristen.

Tom og Eldbjørg Thorjussen, Namibia, feburar 2016

Skreddersøm

Programmet beskrevet over er forbeholdt ledighet på de forskjellige overnattingsstedene. En slik reise vi alltid ha skreddersøm, og gjør derfor at vi har stor fleksibilitet i sammensetningen slik at du kan få turen akkurat slik du ønsker. Vi bistår med vår kunnskap og anbefaler produkter vi håper du vil like. Ta kontakt for et detaljert program over turen samt en konkret pris for en ønsket reiseperiode.

Praktisk informasjon om reisen

En reise i Namibia er en problemfri affære. Under finner du noe praktisk informasjon som kan være greit å være klar over. Ta gjerne kontakt med oss på tlf: 33 03 96 20 for ytterligere informasjon eller andre spørsmål.

Flyreisen til Namibia

Vi anbefaler alltid å fly med Air Namibi. Med rett booking vil du ankomme tidlig på morgenen og reise sent på kvelden. Det er dette som gir den beste flyten i programmet.

Visum og reiseforsikring

Visum er gratis ved innreise i Namibia, forutsett at man kan framlegge gyldig returbillett og at passet er gyldig minimum 6 måneder etter utreise dato fra Namibia, samt har har minst 2 blanke sider.

Alle som skal reise inn i Namibia etter 1. juni 2015 med barn under 18 år må ha med original fødselsattest fra Folkeregisteret for barnet. Den får man på norsk/engelsk gratis ved å ringe folkeregisteret. Hvis mor eller far reiser alene med barnet skal den av foreldrene som ikke er med skrive en egenerklæring på engelsk at det er i orden at barnet reiser med den andre forelderen alene.

Om kjøring i Namibia

Kjøring i Namibia er helt trygt. Det er et vellutviklet veinett med grus- og asfaltveier med venstrestil kjøremønster. Det er dog lite belysning på veiene og man bør ankomme destinasjonen for hver etappe innen kl 18:00 før det blir mørkt.

Vi anbefaler å leie en 4-hjulstrekker da dette vil gi bedre kjørekomfort på mange av strekningene. Det er dog ikke nødvendig og er man en større gruppe kan rundreisen fint kjøres med f.eks en Volkswagen Caravelle eller lignende.

Vanlig norsk førerkort er påbudt og man registrerer ekstra sjåfører ved henting av bilen.

Alternativ til kjøring hele veien

Et godt alternativ til å kjøre hele runden på egenhånd er å levere bilen i Swakopmund. Herifra kan vi arrangere småfly ned til Sossusvlei, som er en opplevelse i seg selv, for så å arrangere transport med sjåfør på ettappen tilbake til Windhoek.

Ting du må tenke på før en slik reise i Namibia

Namibia er et svært trygt land å reise i. Du behøver ingen vaksiner og det finnes ingen malaria i området.