Velkommen til Kenya!

Masai Mara Eventyret

• Individuell tur

På denne reisen i Kenya vil du få oppleve alle tre Basecamp Explorer sine safaricamper i Masai Mara – hvert sted med sin unike karakter – drevet etter prinsipper om bærekraftig turisme. Her legges det spesiell vekt på møtet med Masai-kulturen og dialogen og interaksjonen med guider og ansatte. To av campene ligger i Naboisho Conservancy, et 20000 hektar stort reservat med en innovativ og framtidsrettet samarbeidsmodell med de lokale landeierne om bevaring av dyrelivet. Siden antallet besøkende i Naboisho er regulert, vil du her oppleve en ro og nærhet til dyreopplevelsene som er unik.


Pris fra kr. 33.000,-

Prisen inkluderer:
Innenlandsly i Kenya
Program som under
Skatter og avgifter

Beskrivelse av dagsprogrammet

Her ser du dagsprogrammet for denne reisen i Kenya. Reisen vil kunne utvides for å møte dine ønsker og behov. Turen lar seg også fint kombinere med sol & bad ferie på Kenyas kyst, Zanzibar, Mauritius og Seychellene.

Dag 1 - Ankomst Nairobi

Ved ankomst Nairobi blir du mottatt av sjåførguiden og kjørt til Wilson Flyplass for morgenavgangen til Masai Mara med avreise 10:00. Allerede under innflygningen på savannen vil du kunne se dyr og safariopplevelsen starter dermed ofte før du er på bakken! Du blir hentet i safarikjøretøyet og kjørt til Basecamp Masai Mara.

På ettermiddagen reiser dere ut på den første ordentlige jeepsafarien i Masai Mara-reservatet. Her vil du oppleve det unike og åpne slettelandskapet hvor du finner alle «Big Five» – elefant, neshorn, bøffel, løve og leopard – i tillegg til en mengde andre ville dyr.

En natt på Basecamp Masai Mara i dobbeltelt med alle måltider

Dag 2 - Masai Mara til Naboisho Conservancy

Dagen starter med en morgen-jeepsafari og du er tilbake i campen til frokost. Mulighet for å besøke Masai Mamas og deres Masai Brand, som er et av Basecamp sine lokalprosjekter hvor de sysselsetter omlag 120 lokale kvinner gjennom utvikling og salg av tradisjonelle smykker.

Utsjekk, og lunsj før du på ettermiddagen skal videre og inn i Mara Naboisho Conservancy. I følge med guiden tas du først med på en jeepsafari et stykke før dere tar siste del til fots og ankommer den enkle, men komfortable Wilderness Camp i god tid før solnedgang.

Overnatting på Wilderness Camp med fullpensjon.

Dag 3 - Walking-safari

Etter morgente eller kaffe i teltet, gjør man seg klar for fotsafari, nok en uforglemmelig opplevelse. Du er i trygge hender og følges av guide og to askarier, campens masaivakter.

Foreløpige tellinger tyder på at Mara Naboisho Conservancy har en av de største populasjoner av løver i Afrika, med i overkant av 70 totalt i habitatet. Reservatet har også den største sjiraffbestanden, samt et imponerende antall elefanter og andre slettedyr. Siden antallet besøkende i Naboisho Conservancy er regulert, vil du her oppleve en ro og stillhet som er sjelden. På formiddagen kan du nyte omgivelsene og dyrelivet fra din egen terrasse eller i loungen før lunsj serveres.

På ettermiddagen reiser du på ny ut for å observere det rike dyrelivet. Middag inntas i den åpne spisesalen.

Overnatting på Wilderness Camp med fullpensjon.

Dag 4 - Wilderness Camp til Eagle View

Idag står du opp tildlig og gjør deg klar for utsjekk. Du begir deg så til fots over savannen i retning Eagle View, en tur som vil ta om lag halvannen time. Transfer kan også skje med jeepsafari, om ønskelig. Ved ankomst Eagle View blir det innkvartering i telt før full frokost.

På formiddagen kan man nyte stillheten og dyrelivet fra din egen terrasse eller i loungen – med uslåelig utsikt ned til vannhullet – før lunsj serveres.

På ettermiddagen blir det mulighet til å besøke Koiyaki Guiding School, som er et av Bacecamp sine sentrale lokalprosjekter der de årlig utdanner kunnskapsrike guider. Ettermiddagssafari for de som ønsker.

Overnatting på Eagle View Camp med fullpensjon.

Dag 5 - Siste dag med safari

Våkn opp tidlig i teltet ditt til utsikten over savannen, og start dagen med en jeepsafari. Dere er tilbake i campen til frokost. På formiddagen slapper dere av på campen. Speid ned på dyrelivet som utspiller seg ved vannhullet eller slapp av i loungen med en god bok, før lunsj serveres.

På ettermiddagen kan dere sammen med guiden bestemme om dere vil ut på en siste fot- eller jeepsafari i det flotte Naboisho-området.

Middag inntas i vår åpne spisesal. Kvelden kan gjerne avrundes rundt leirbålet med oppsummering av inntrykk og historiefortelling.

Overnatting på Eagle View Camp med fullpensjon

Dag 7 - Tilbake til Nairobi

Etter frokost gjør du klar for utsjekk og tar farvel med masaiguidene for denne gangen. Du kjørres til Naboisho flystripen hvor det blir avreise med morgenflyet til Nairobi kl. 1100.

Avhengig av når flyet hjem til Norge går, gjør vi en vurdering om du må legge til en natt før hjemreisen. Eventuelt kan turen også kombineres med sol og bad på Kenyas kyst eller med andre destinasjoner i Afrika. Ta kontakt for ytterligere informasjon!

Inkludert i reisen

Prisen inkluderer:

 • Småfly tur/retur Nairobi – Masai Mara
 • Alle transfers
 • 5 netter med helpensjon
 • 2 jeepsafarier per dag i åpen 4 x4 safari land cruiser
 • Parkavgift i Masai Mara og Naboisho Conservancy
 • Kveldssafari i Naboisho Conservancy
 • Guidet walking/fotsafari i Mara Naboisho Conservancy
 • Besøk på Basecamp Explorer sine prosjekter innen bærekraftig turisme

Prisen ekskluderer:

 • Flyreise Oslo – Nairobi tur/retur
 • Måltider som ikke er beskrevet over.
 • Inngangsvisa til Kenya 50$.
 • Reiseforsikring.
 • Alle aktiviteter og utflukter ut over det som er beskrevet i programmet
 • Tips til guider og ansatte på overnattingssteder.

 Masai 

Masai Mara Nasjonalpark

Masai Mara er et av de store viltreservatene i Afrika. De store slettene med sine enslige acacia-trær, buktende elver og frodige skogsområder er fulle av liv, med et spektakulært antall dyr og fugler. Safarien er opplevelsesrik året rundt, og det er nesten garantert at du vil se løver, elefanter og mange av de andre kjente dyrene du har hørt om. Kanskje det mest spektakulære synet du kan være vitne til er gnuenes migrasjon gjennom det gressdekte landskapet. De kjente elvekryssningene skjer rundt juli/august hvert år og er en dramatisk begivenhet som anses som et av naturens store underverk. Menneskenes tilstedeværelse i området siden 1700 tallet kommer tydelig frem i masaikulturen som de lokale stammene har tilegnet seg. Et besøk i en masailandsby er en kulturell opplevelse hvor du får innsikt i masaiens gjeterliv på disse endeløse slettene.  

Praktisk informasjon om reisen

En slik reise til Kenya vil være uproblematisk, selv for de som ikke er spesielt reisevante. Du vil bli møtt av dyktige guider og sjåfører og ha en kontaktperson under hele oppholdet. Under finner du noe praktisk informasjon som kan være greit å være klar over. Ta gjerne kontakt med oss på tlf: 33 03 96 20 for ytterligere informasjon eller andre spørsmål.

Flyreise til Kenya

KLM flyr til Nairobi via Amsterdam. Dette er ofte den beste reiseruten, men vi tar hensyn til pris og flytider ved et konkret tilbud på reisen.

Visum og reiseforsikring

Visum koster 50USD og betales direkte på grensen, forutsett at man kan framlegge gyldig returbillett og at passet er gyldig minimum 6 måneder etter utreise dato fra Uganda. Passet må ha minst 2 blanke sider etter hverandre.

Vi oppfordrer alle våre kunder til å inngå en reiseforsikring med deres forsikringselskap.

Vaksiner

Sjekk med ditt lokale kommunale vaksinasjonskontor om hva de anbefaler. Mange tar Hepatitt A og oppdaterer polio og difteri/stivkrampe vaksinen. Vurder å ta med/bruk Idoform (nøytraliserer bakteriene i tarmen og forebygger mageproblemer) og ta med Imodium (stopper akutt diare) for sikkerhets skyld.

Vi som jobber i Ditt Afrika har aldri tatt drikkevaksine mot kolera (Ducoral) og heller aldri blitt dårlige av maten noe sted i Afrika. Vi spiser det vi får servert inkludert salat, is, melkeprodukter etc. Vi unngår bare kjøtt som ikke er gjennomstekt, men det er jo sjelden de serverer det. Vær nøye med hånd hygiene ved måltider. Bruk vanlig fornuftig og skjønn så er sjansen for mageproblemer meget liten!

Prisinformasjon

Prisen gjelder pr. person i dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom.

Vi har benyttet en USD kurs på 8,5 i utregningen av prisen. Denne vil bli justert til gjeldene kurs ved bekreftelse og endelig faktura.