Velkommen til Botswana!

Camping i Botswana

• Individuell tur (eller gruppe) med lokal guide.

Har man først vært en gang på safari er det ikke unaturlig å kjenne dragningen tilbake til bushen, kort tid etter man har kommet hjem. For mange skapes da ønsket om å reise dypere inn i den afrikanske naturen, og Botswana, med sin uovertrufne natur, blir for mange den neste store drømmen om Afrika. Det er ikke til å legge skjul på at Botswana er en kostbar destinasjon for safari, men om man er villig til å vike litt fra luksusen, kan man få unike og naturnære opplevelser. Denne reisen er det som kalles en Full Participant-safari – noe som betyr at du som deltaker er involvert i alle aktivitetene; slik som å sette opp telt, hente ved til bålet og å hjelpe til med oppvasken –  aktiviteter som alle bidrar til å gi reisen en skikkelig eventyrfølelse.


Pris pr. person fra kr. 26.000,-

Prisen inkluderer:
Fly tur/retur Oslo – Victoria Falls
Program som under
Fullt utstyrt campingsafari
Sjåførguide
Skatter og avgifter

Beskrivelse av dagsprogrammet

Her ser du dagsprogrammet for dette reiseforslaget til Botswana. Programmet er kun ment som et eksempel og vil kunne endres for å møte dine ønsker og behov. Ved bekreftelse sender vi fullt detaljert program i PDF.

Dag 1 - Avreise fra Oslo

Dere sjekker inn på flyet til Victoria Falls. Dere lander i Zimbabwe dagen etter. Nattfly. En mellomlanding i Addis Abeba.

Dag 2 - Ankomst Victoria Falls

Ankomst Victoria Falls. Victoria Falls ligger helt nordvest i Zimbabwe på grensen til Zambia – det er den kjente ”strikkhopp broen” over Victoria fallene som binder disse to landene sammen. Victoria fallene er 1,7 km bredt og har et vannfall på 108 meter – et imponerende syn.

2 netter på hotell/lodge med middag

Dag 3 - Opplevelser i Victoria Falls

I dag anbefaler vi å se fossen tidlig på morgen. Vi kan ordne guidet tur om ønskelig, men om man bor nære fossen er det ikke nødvendig med guide eller transport. På ettermiddagen anbefaler vi elvecruise på Zambezi. Føler du behov for et adrenalinkick kan du hive deg ut i strikkhopp fra den ikoniske Victoria Falls broen.

Dag 4 - Safarien Starter - Avreise til Botswana

Dere blir hentet på hotellet av sjåføren som kjører dere til den Botswanske grensen. På andre siden av grensen blir dere hentet av safarikjøretøyet du skal leve med de neste dagene. Turen går videre til Kasane for siste forberedelser og handling av personlige drikkevarer. På ettermiddagen bærer det av gårde inn i Chobe Nasjonalpark for safari og den første natten i bushen.

Dag 5 - Chobe Nasjonalpark til Savuti

I dag reiser dere videre inn til Savuti. Turen er på ca. 4-6 timer via den lille landsbyen Kachikau. Fra Kachikau kjører dere “off road” igjennom Chobe Forest Reserve. Ankomst Savuti rundt lunsjtider. Spesielt for Savuti er de lave steinåsene i området rundt campen. Her er det en sunn populasjon av leopard og det er også noen av San-folkes stenutskjæringer i fjellsidene.

Dag 6 -Savuti til Moremi Game Reserve

I dag reiser dere tidlig fra Savuti. Målet for dagen er Moremi Game Reserve. Kjøreturen er på 4-5 timer, men dette er veldig avhengig av lokale forhold og veistandarden for perioden. Etter lunsj blir det safari resten av dagen. Moremi er kjent som et av de vakreste og varierte områdene på kontinentet, men stor variasjon i dyreliv.

Dag 7 - Moremi Game Reserve til Maun

Fra Moremi til Maun er det ca. 4-5 timer kjøring. Nok en fin dag i bilen med forbipasserende dyr- og planteliv. Det blir lunsj på veien før dere ankommer campen i Maun-området på ettermiddagen.

Dag 8 - Maun til Okavango Delta

Maun er inngangen til Okavango Delta. I dag reiser dere inn i dette unike økosystemet. Deltaet er et enormt innenlands vannsystem med tusenvis av øyer. De spesielle forholdene legger til rette for et paradis for et variert dyreliv. Alt fra fisk til flodhester og alle former for landbaserte afrikanske pattedyr, for ikke å nevne det fascinerende antallet fugler, finnes i dette området. I dag skal dere utforske området i lokale «mokorer» – en form for uthulede trestammer, som manøvreres med en lang stake – ikke helt ulikt gondolene i Venezia.

Vi anbefaler også å ta en tur med småfly over området for å få bedre overblikk. Det er ingen høyder i terrenget, så luften vil definitivt gi deg et unikt perspektiv på området.

Dag 9 - Maun til Makgadikgadi Salt-slette

I dag star nok et drastisk skifte i omgivelser for tur. Dere reiser fra Maun etter frokost med kurs for de enorme saltslettene Makgadikgadi. Høydepunktene varierer stort med sesong og lokale forhold, så les deg gjerne opp på hva som er spesielt med din reiseperiode. Safari-delen av utflukten til Makgadikgadi vil ha fokus på å se de migrerende sebraflokkene langs Boteti-elven, eller utforsking av Nxai pan kjent fra dokumentaren Roar: Lions of the Kalahari. Uavhengig av dagsaktivitet så vil kanskje den største opplevelsen på dette oppholdet bli natten med stjernehimmelen som tak. Uten lysforurensning, og med helt flatt terreng på alle kanter, blir himmelhvelvingen svært imponerende.

Dag 10 - Makgadikgadi til Kasane

I dag er det siste dagen på veien. Turen går nå på hovedveien tilbake til Kasane. I Botswana betyr ikke det nødvendigvis at man ikke vil se dyr. Dere reiser igjennom Pandamatenga, som er det eneste område for store avlinger i Botswana. Mellom Pandamatenga og Kasane må man være på utkikk etter elefanter og sabelantiloper i veibanen. Kjøreturen er på 350 kilometer og tar alt fra 4 til 6 timer. I Kasane arrangeres det transport tilbake til Victoria Falls for flyreisen hjem til Norge.

Inkludert i reisen

Prisen inkluderer:

 • Flyreise med Ethiopian Airways tur/retur Oslo i økonomiklasse.
 • 2 netter på Hotell/lodge i Victoria Falls med frokost.
 • 6 netter camping med safarikjøretøy, telt og ellers alt av utstyr.
 • Alle måltider fra lunsj ved ankomst til lunsj ved avreise – dag 4 til 10.
 • All transport som beskrevet i programmet.
 • Sjåførguide under hele safarien.
 • Skatter og avgifter

Prisen ekskluderer:

 • Visum til Zimbabwe USD 30 på grensen.
 • Visum til Botswana er gratis og man får det ved ankomst.
 • Innkjøp av drikkevarer under safarien
 • Sovepose og pute til teltet.
 • Lunsj og middag i Victoria Falls i 2 dager.
 • Reiseforsikring.
 • Alle aktiviteter og utflukter ut over det som er beskrevet i programmet.

Prisen pr. person er basert på 2 reisende som deler telt.
Tillegg ved enkeltrom.

Victoria Falls

Victoria Falls ligger helt nordvest i Zimbabwe på grensen til Zambia – det er den kjente ”strikkhopp broen” over Victoria fallene som binder disse to landene sammen. Victoria fallene er 1,7 km bredt og har et vannfall på 108 meter – et imponerende syn. Vi inkluderer som oftes besøk i Victoria Falls på våre reiser i Zimbabawe.

Februar – til mai: regntid og stor vannføring
Juni – juli: stor vannføring– en del vannrøyk
August – september: mindre vannføring – mindre vannrøyk
September – desember: lite vann på Zambia siden og høye dagtemperaturer.

Noe av det man kan oppleve i Victoria Falls

• Hva med et Bungi jump (strikkhopp) fra broen mellom Zambia og Zimbabwe?
• Rafte i Lower Zambezi nedenfor Victoria fallene – beste sesong er juli – januar.
• Elvebrett på Lower Zambezi.
• Padle på Upper Zambezi – mulig hele året.
• Bade i Devils Pool – Helt på kanten av fossefallet.
• Fiske i  Zambezi elven.
• Sunset cruise på Zambezi elven.
• Safari fra elefant ryggen.
• Besøke krokodille farm.
• Bil – eller walking safari i Mosi-oa-Tunya.
• Helikoptertur eller mikrofly over Victoria fallene.
• Quadbiking.
• Besøke David Livingstone museet i Livingstone sentrum.
• Besøke den lokale landsbyen Simonga Village med omvisning.
• Dra til Maramba Cultural Village utenfor Livingstone – lokal stammedans.
• Shopping i Livingstone.
• Overnatte på Siankaba – luksus lodge på øy ute i Zambezi.
• Dagstur til Chobe safari park i Botswana.
• Gå over jernbane broen til Zambia-siden og se fossen derfra.

Praktisk informasjon om reisen

En reise i Botswana er en problemfri affære. Under finner du noe praktisk informasjon som kan være greit å være klar over. Ta gjerne kontakt med oss på tlf: 33 03 96 20 for ytterligere informasjon eller andre spørsmål.

Flyreisen til Botswana

Vi vil benytte oss av Ethipian Airlines for denne reisen, da de har gode forbindelser til Victoria Falls. Det er mulig å kombinere andre destinasjoner og da vil kanskje andre flyalternativ være aktuelle.

Visum og reiseforsikring

Visum er gratis ved innreise i Botswana, forutsett at man kan framlegge gyldig returbillett og at passet er gyldig minimum 6 måneder etter utreise dato fra landet , samt har har minst 2 blanke sider i passet.

I Zimbabwe betaler vi 30 USD dirkete ved ankomst.

Reiseforsikring bestilles individuelt i gjennom eget forsikringsselskap.

Om kjøring i Botswana

Kjøring i Botswana er helt trygt. I parkene vil det være tydelige veier, for det meste sand. Det kan bli kryssninger av mindre elver og pytter. Som deltaker på turen trenger du ikke vite noe teknisk om biler, men da dette er en “fully participant”-safari vil du kunne måtte hjelpe til ved punkteringer o.l. – “it all adds to the adventure!”

Vaksiner - våre egne erfaringer

Det er fortiden ingen vaksiner som er påkrevet for innreise til Botswana eller Zimbabwe. Enkelte steder er ”low risk” malaria område. Sjekk med ditt lokal kommunale vaksinasjonskontor for hva de anbefaler av andre vaksiner. Mange tar Hepatit A og oppdaterer polio, stivkrampe og difteri vaksinen. Vurder å ta med/bruk Idoform og ta med Immodium for sikkerhets skyld. Vi har aldri tatt drikkevaksine mot kolera (Ducoral) og heller aldri blitt dårlige av maten noe sted i Afrika. Vi spiser det vi får servert og unngår bare kjøtt som ikke er
gjennomstekt. Vær nøye med håndhygiene ved måltider. Bruk vanlig fornuftig og skjønn så er sjansen for mageproblemer meget liten!

Ting du må tenke på før en slik reise i Botswana

Det er essensielt å forstå at man er på tur i dyrenes rike. Enkle prinsipper, som guiden vil fremlegge ved møtet i Kasane, vil sørge for at du kan føle deg trygg under hele reisen.

Det kan være en fordel å ha erfaring med safari fra før av, men dette er ikke essensielt.