Velkommen til Kenya!

Gruppetur - Safari i Kenya

• Gruppetur med Cathrine Bryn som reiseleder. 29. september til 07. oktober 2018 Utsolgt

Denne safarien vil gi deg natur, dyre – og kulturopplevelser du kan ta med deg videre i livet! Du vil lære om Kenya som land og om Afrika som kontinent. Oktober er en veldig fin tid å besøke Kenya på – mye dyr i Masai Mara og et godt klima med rundt 25 C på dagtid og kjølig om natten.

Cathrine Bryn – daglig leder og deleier i Ditt Afrika – vil være reiseleder på turen. Det vil være maks 18 personer i gruppen – både voksne, ungdom og barn over 6 år.


Pris fra kr. 25.500,-

Prisen inkluderer:
Fly tur/retur Oslo – Kenya
Program som under
Skatter og avgifter

Beskrivelse av dagsprogrammet

29. september - Avreise fra Oslo

Vi møtes på Gardermoen og sjekker inn på flyet til Nairobi. All mat og drikke er inkludert på flyet. Vi flyr Ethiopian Airways og mellomlander i Addis Abeba.

30. september - Ankomst Nairobi

Ved ankomst Nairobi blir vi mottatt av sjåførguiden og kjørt til Karen-området og hotellet The Residences at Karen. Vi kjører til giraff-senteret i Nairobi. Dette er en non-profit organisasjon som ble startet av African Fund for Endangered Wildlife, for å verne om Rothschild’s giraffen.

Opplevelsene blir etterfulgt av en god lunsj på Karen Coffee Gardens. Videre går turen til Karen Blixen museet hvor du får se huset hvor Karen Blixen utlevde sin kjærlighet til Afrika fra 1917 til 1931. Et spennende innblikk i den eksentriske danske baronessens liv. Vi avslutter på Kazuri – en bedrift i Karen området drevet av kvinner. De lager smykker av keramikk som selges over hele verden. 

1 natt på The Residences at Karen med middag og frokost.

01. oktober - Nairobi til Lake Elemetatita

I dag blir du hentet etter frokost og kjørt til Daphne Sheldrick senter, et elefantbarnehjem startet for å oppfostre foreldreløse elefanter. Dette er et spennende prosjekt og du får oppleve matingen av elefantungene. Vi har med lunsjboks og fortsetter turen fra Nairobi mot Lake Elementatia i Great Rift Valley (Lake Naivasha området) og Sunbird Lodge hvor dere skal bo i 2 netter – alle måltider inkludert. 

2 netter på Sunbird Lodge i Luxury Cottage med alle måltider inkludert

På veien til lodgen besøker dere Cresent Island for en walkingsafari.

Cresent Island som er en halvøy som strekker seg ut i Lake Naivasha. Øya er ca 7 km i omkrets og det tar minst 1,5 timer å gå på walkingsafari. I 1980 ble det fraktet en del dyr hit i forbindelse med filmingen av ”Out of Africa». Etter filmingen ble dyrene værende og har siden formert seg. Dyr som befinner seg her er bla: sebra, waterbock, gnu, antilope, bøffel, gazelle, dik-dik og giraff. For turen på halvøya er det lurt å ta med ta med vann, solkrem, hatt og gode joggesko (ikke sandaler).  Det blir walkingsafari ca 1,5 timer.

02. oktober - Lake Nakuru Nasjonalpark

I dag går turen opp til Lake Nakuru, ca 30 minutters kjøring fra Sunbird Lodge. Sjøen ligger midt i en nasjonalpark. En fin introduksjon til afrikansk safari og med gode muligheter til å se både løve, bøffler og nesehorn. Er du heldig vil du også kanskje se en leopard som slapper av i tretoppene.

Etter safarien på vei tilbake til lodgen besøker vi barnehjemmet East Africa Mission Orphanage. Et verdig og fint besøk hvor rektor og eier viser oss rundt i klasserommene og hvor de større barna bor og leker. Dette De som ikke vil besøke barnehjemmet drar i en bil tilbake til Sunbird etter safarien i Nakuru.

Overnatting på Sunbird Lodge

03. oktober - Sunbird Lodge til Masai Mara

I dag går turen videre til det som kanskje er høydepunktet for turen – Masai Mara. Dette er en lang, men fin kjøretur på rundt 5 timer. Det er aldri kjedelig å kjøre bil i Afrika – alltid en masse å se på langs veien! Vi ankommer til slutt Masai Mara og Ilkeliani Tented Camp til sen lunsj.

3 netter på Ilkeliani Camp med alle måltider og safari.

04. og 05. oktober - På safari i Masai Mara

Opplevelser og safari i Masai Mara. En av dagene tar vi med piknik kurv og er borte hele dagen – ellers vil det være safari (game drive) morgen og kveld. Vi besøker også en masai-landsby og lærer mer om hvordan masaiene lever på savannen.

Overnattinger på Ilkeliani Camp

06. oktober - Tilbake til Nairobi

I dag er siste dagen for reisen og turen tilbake til Nairobi går etter safari og frokost. Vi har med lunsjboks man kan spise underveis.

Innsjekk senest 2 timer før avreise. Middag på flyet.

07. oktober - Ankomst Norge

Samme prossedyre med mellomlanding i Addis Abeba og kort stopp i Stockholm. Vi lander i Oslo på morgenen etter det vi håper har vært en spennende reise i Kenya.

Inkludert i reisen

Prisen inkluderer:

 • Fly tur/retur Oslo – Nairobi.
 • Reiseleder fra Norge – Cathrine Bryn.
 • 1 natt på Resideces at Karen i Nairobi med frokost og middag.
 • Besøk på Giraffe Center.
 • Besøk på Karen Blixen Museum.
 • Lunsj på Karen Coffee Garden.
 • Besøk på Sheldrick elefantbarnehjem.
 • 2 netter på Sunbird Lodge i Luxury Cottage med alle måltider.
 • Safari i Lake Nakuru Nasjonalpark.
 • Besøk på et barnehjem i Nakuru (inklusive donasjon).
 • 3 netter på Ilkeliani Camp med fullpensjon.
 • Alle safariaktivteter i delt safari-«minibuss» med engelsktalende guide.
 • Inngangsavgifter i samtlige parker.
 • Besøk i masai landsby.
 • Alt av transport som beskrevet i programmet.
 • En liter vann pr. gjest i kjøretøyet pr. dag.
 • Evakueringstjeneste ved sykdom.
 • Alt av skatter og avgifter.

Prisen ekskluderer:

 • Klesvask.
 • Alle alkoholholdige og alkoholfrie drikker.
 • Måltider som ikke er beskrevet over.
 • Visum til Kenya 50$.
 • Reiseforsikring.
 • Tips til guider og ansatte på overnattingssteder.

[gruppetur-kenya]

 Masai 

Masai Mara Nasjonalpark

Masai Mara er et av de store viltreservatene i Afrika. De store slettene med sine enslige acacia-trær, buktende elver og frodige skogsområder er fulle av liv, med et spektakulært antall dyr og fugler. Safarien er opplevelsesrik året rundt, og det er nesten garantert at du vil se løver, elefanter og mange av de andre kjente dyrene du har hørt om. Kanskje det mest spektakulære synet du kan være vitne til er gnuenes migrasjon gjennom det gressdekte landskapet. De kjente elvekryssningene skjer rundt juli/august hvert år og er en dramatisk begivenhet som anses som et av naturens store underverk. Menneskenes tilstedeværelse i området siden 1700 tallet kommer tydelig frem i masaikulturen som de lokale stammene har tilegnet seg. Et besøk i en masailandsby er en kulturell opplevelse hvor du får innsikt i masaiens gjeterliv på disse endeløse slettene.

Ilkeliani Camp

På breddene av Talek-elven i Masai Mara Nasjonalpark ligger Ilkeliani Tented Camp. Elveleiet er en favoritt for elefantene som kommer for å slukke tørsten i elva. Campen er utviklet for å kombinere den gamle tradisjonelle safari-stilen med et moderne og friskt preg. Ilkeliani Camp tilbyr bare 17 telt og alle med utsikt over slettene og dyrelivet. Det er en permanent camp konstruert etter flere øko-prinsipper. Campen sikter til å ha et minimalt fotavtrykk på naturen. Hvert av de velutstyrte teltene er elegante, uten å være overdådige, med eget bad. De er plassert i hver sin klynge av trær og du føler at du virkelig er ute i villmarken. Alle teltene har egen liten veranda med dagseng og safari-stoler. Å bare sitte å høre bushen summe på ettermiddagen er en opplevelse i seg selv. Den hjemmelagde maten kombinert med personlig service og gjestfrihet bidrar til uforglemmelige safari-opplevelser på Ilkeliani Tented Camp.

Reiseleder – Cathrine Bryn

Reiselederen på turen vil være Cathrine Bryn. Cathrine har igjennom mange egne reiser til landet tilegnet seg kunnskapen og erfaringen som må til for å kunne gi deg den beste opplevelsen av Kenya. Hun vil være akkompagnert av dedikerte sjåfør-guider som i tillegg til å frakte deg til de forskjellige destinasjonene, også har en masse kunnskap om dyreliv, natur og kultur.

Ta kontakt om du er interessert eller ønsker å melde deg på!

Praktisk informasjon om reisen

En slik reise til Kenya vil være uproblematisk, selv for de som ikke er spesielt reisevante. Du vil hele veien ha norsk reiseleder og lokale dyktige guider og sjåfører. Under finner du noe praktisk informasjon som kan være greit å være klar over. Ta gjerne kontakt med oss på tlf: 33 03 96 20 for ytterligere informasjon eller andre spørsmål.

Flyreisen til Kenya

Vi flyr Ethiopian til Nairobi. Ruten har et liten stopp i Stockholm før Addis Abeba, men vi blir sittende på flyet. Avreisen fra Oslo er på kvelden og man lander i Nariobi på morgenen.

Visum og reiseforsikring

Visum koster 50USD og betales direkte på grensen, forutsett at man kan framlegge gyldig returbillett og at passet er gyldig minimum 6 måneder etter utreisedato. Passet må ha minst 2 blanke sider etter hverandre. Man kan søke E-visa som gjør at du går i egen kø i passkontrollen. Dette kan spare deg for en del tid og er forholdsvis greit å gjøre online.

Vi oppfordrer alle våre kunder til å inngå en reiseforsikring med deres forsikringselskap.

Vaksiner

Sjekk med ditt lokale kommunale vaksinasjonskontor om hva de anbefaler. Mange tar Hepatitt A og oppdaterer polio og difteri/stivkrampe vaksinen. Vurder å ta med/bruk Idoform (nøytraliserer bakteriene i tarmen og forebygger mageproblemer) og ta med Imodium (stopper akutt diare) for sikkerhets skyld.

Vi som jobber i Ditt Afrika har aldri tatt drikkevaksine mot kolera (Ducoral) og heller aldri blitt dårlige av maten noe sted i Afrika. Vi spiser det vi får servert inkludert salat, is, melkeprodukter etc. Vi unngår bare kjøtt som ikke er gjennomstekt, men det er jo sjelden de serverer det. Vær nøye med hånd hygiene ved måltider. Bruk vanlig fornuftig og skjønn så er sjansen for mageproblemer meget liten!

Prisinformasjon

Prisen over er basert på laveste pris på hensiktsmessig flyrute. Prisen gjelder pr. person i dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom – ta kontakt for info.

Vi har benyttet en USD-kurs på 8,5 i utregningen av prisen. Denne vil bli justert til gjeldene kurs ved fakturering. Vi tar forbehold om endring i pris grunnet dette.