Velkommen til Botswana!

"Tett på" i Botswana

• Gruppetur med norsk turveileder.
• Vi planlegger ny tur i oktober 2020

Er du eventyrlysten og vil oppleve afrikansk natur på sitt beste? Selfdrive, hvor vi griller vår egen mat og sover i telt på taket av bilene, er safari på sitt mest intense. Kan du noen ganger godta å være litt på siden av komfortsonen din? Da kan vi love deg en safari helt utenom det vanlige – en opplevelse for livet!

03. til 15.november 2016 arrangerer Ditt Afrika en ekte afrikansk bush-utflukt. Vår turveileder Pål S. Jensen vil guide deg gjennom nasjonalparkene Okavango, Savuti og Chobe i fullt utstyrte 4×4 Toyota Landcruisere. En annerledes og svært spennende safari!


Pris fra kr. 26.400,-

Pris per person ved 4 personer
per bil kr. 26.400,-
Pris per person ved 3 personer
per bil kr. 27.600,-
Pris per person ved 2 personer
per bil kr. 29.900,-

Prisen inkluderer:
Fly tur/retur Oslo – Botswana
Program som under
Fullt utstyrte Toyota Landcruisere
Norsk Guide
Skatter og avgifter

Beskrivelse av dagsprogrammet

Her ser du dagsprogrammet for vår gruppetur til Botswana. Programmet vil kunne endres for å møte dine ønsker og behov. Ved bekreftelse sender vi fullt detaljert program i PDF.

Dag 1 - Avreise fra Oslo

Vi sjekker inn på flyet hele veien til Johannesburg. Vi lander i Sør-Afrika dagen etter og sjekker igjen inn på flyet til Maun, Botswana.

Dag 2 - Ankomst Maun

Ankomst Maun på formiddagen. Maun er en typisk liten afrikansk by som ligger ved inngangen til Okavango delta. Her er det liv og røre og man har tid til en spasertur i byen etter noen lange timer på reise!

Overnatting på Maun Lodge med middag og frokost

Dag 3 - Avreise inn i bushen

Vi får overlevert bilene, handler inn mat/drikke for 7 dager og kjører 1,5 timer inn til Moremi Game Reserve og South Gate Camp Site. Vi rekker en safari før solen går ned og vi gjør klar leiren for middag og vår første natt i bushen. Afrikas lyder og lukter kommer tett på!

Dag 4 til 6 - Safari i Moremi

Vi bruker disse 3 dagene til å se hele Moremi og vil bo i 2 camper i ulike områder av parken. Vi kjører safari morgen og kveld og slapper av på formiddagen når det er på det varmeste. Mulighet for Mokoro – båttur på kanalene i deltaet – for de som ønsker det.

Hver bil kan selv velge hvordan de vil bruke dagene og hvor de vil kjøre safarien. Pål vil gi gode tips og veiledning eller man kan følge hans bil på de forskjellige etappene.

Dag 7 og 8 - Safari i Savuti

Vi pakker campen og forlater Moremi med kurs for Savuti hvor vi slår leir i 2 dager og kjører safari. Savuti er en del av Chobe National Park og er kjent for et rikt dyreliv.

Dag 9 - Chobe Nasjonalpark

Vi fortsetter gjennom Chobe og kan forvente store flokker av elefanter og bøfler. Her får vi også siste natten i telt, nærmere bestemt på Ilala Campsite.

Dag 10 og 11 - Chobe til Victoria Falls

Etter morgensafari leverer vi bilene i Kasane og blir kjørt ned til den lille byen Victoria Falls i Zimbabwe. Hotellet kategoriseres som 3* og ligger i gangavstand fra det meste i den lille byen Victoria Falls. Hotellet er bygget i afrikansk stil, har flere restauranter, bar og basseng. Det vil være tid til å se selve Victoria Falls fossen og gjøre andre aktiviteter i området som tigerfishing og sundowner cruise på Zambezi. Alle aktiviteter i Victoria Falls kan arrangeres direkte fra hotellet. Vi vil hjelpe dere med tips og råd. Dere kan også gå over jernbane broen og ”tråkke” i Zambia. Eller frister det kanskje med et strikkhopp fra broen eller «gorge swing»?

To netter på Kindom Hall Hotel med frokost.

Dag 12 - Hjemreise

Flyet til Johannesburg går fra Victoria Falls på formiddagen, og videre fra Johannesburg til London og Oslo. Vi lander neste dag på ettermiddagen etter det som forhåpentlig vis har vært en fantastisk afrikansk bush-eventyr.

Inkludert i reisen

Prisen inkluderer:

 • Flyreise med South African Airways tur/retur Oslo som ovenfor i økonomiklasse – all måltider og drikke.
 • 1 natt på Maun Lodge med frokost og middag.
 • 7 netter camping med leiebil, alle avgifter og forsikring – ingen måltider.
 • 2 netter på Kingdom Hall Hotel i Victoria Falls med frokost.
 • All transport som beskrevet nedenfor.
 • Norsk turveileder – Pål S Jensen – er med på hele turen fra Oslo.
 • Skatter og avgifter

Prisen ekskluderer:

 • Visum til Zimbabwe USD 30 på grensen.
 • Visum til Botswana er gratis og man får det ved ankomst.
 • Innkjøp av mat og diesel i Maun for 7 dager på camping.
 • Lunsj og middag i Victoria Falls i 2 dager.
 • Reiseforsikring.
 • Alle aktiviteter og utflukter ut over det som er beskrevet i programmet.

Prisen er basert på 12 deltagere. Blir det færre deltagere kan prisen øke noe.

Pris per person ved 4 personer per bil kr. 26.400,-

Pris per person ved 3 personer per bil kr. 27.600,-

Pris per person ved 2 personer per bil kr. 29.900,-

Pål S. Jensen – turveileder

Pål er tidligere politi, idag advokat i Tønsberg, og har lang erfaring med Afrika og safari i forbindelse med egne reiser. Det var Pål og daglig leder Cathrine som var på rekognoseringsturen i 2014. Alle bildene over er tatt av Pål på den turen. Pål vil veilede hele turen og vil være tilgjengelig over radio hele tiden når man kjører safarien. Pål er en dyktig fotograf og vil kunne gi gode tips for å forevige minnene fra turen.

Praktisk informasjon om reisen

En reise i Botswana er en problemfri affære. Under finner du noe praktisk informasjon som kan være greit å være klar over. Ta gjerne kontakt med oss på tlf: 33 03 96 20 for ytterligere informasjon eller andre spørsmål.

Flyreisen til Botswana

Vi vil benytte oss av SAS og South African Airways på denne reisen.

Visum og reiseforsikring

Visum er gratis ved innreise i Botswana, forutsett at man kan framlegge gyldig returbillett og at passet er gyldig minimum 6 måneder etter utreise dato fra landet , samt har har minst 2 blanke sider i passet.

I Botswana betaler vi 30 USD dirkete ved ankomst.

Reiseforsikring bestilles individuelt i gjennom eget forsikringsselskap.

Om kjøring i Botswana

Kjøring i Botswana er helt trygt. I parkene vil det være tydelige veier, for det meste sand. Det kan bli kryssninger av mindre elver og pytter. Har du erfarng med 4X4-biler er det fint, men det er ikke påkrevd. Bilene vil ha utstyr for hjulskift og enkle reprasjoner.

Vanlig norsk førerkort er påbudt og man registrerer ekstra sjåfører ved uthenting av bilene.

Vaksiner - våre egne erfaringer

Det er fortiden ingen vaksiner som er påkrevet for innreise til Botswana eller Zimbabwe. Enkelte steder er ”low risk” malaria område. Sjekk med ditt lokal kommunale vaksinasjonskontor for hva de anbefaler av andre vaksiner. Mange tar Hepatit A og oppdaterer polio, stivkrampe og difteri vaksinen. Vurder å ta med/bruk Idoform og ta med Immodium for sikkerhets skyld. Vi har aldri tatt drikkevaksine mot kolera (Ducoral) og heller aldri blitt dårlige av maten noe sted i Afrika. Vi spiser det vi får servert og unngår bare kjøtt som ikke er
gjennomstekt. Vær nøye med håndhygiene ved måltider. Bruk vanlig fornuftig og skjønn så er sjansen for mageproblemer meget liten!

Ting du må tenke på før en slik reise i Botswana

Det er essensielt å forstå at man er på tur i dyrenes rike. Enkle prinsipper, som vi vil fremlegge på møtet i Maun, vil sørge for at du kan føle deg trygg under hele reisen.

Det kan være en fordel å ha erfaring med safari fra før av, men dette er ikke essensielt. Pål vil kunne svare på spørsmål og veillede igjennom hele kjøreturen.