Velkommen til Sør-Afrika!

Sør-Afrika - Safari og Cape Town

• Gruppetur med reiseleder 15. – 25. februar 2019. Utsolgt
• Gruppetur med reiseleder 27. september – 07. oktober 2019

På denne gruppeturen vil du oppleve en svært god og autentisk safariopplevelse i Timbavati-reservatet. Timbavati har åpen grense mot Kruger Nasjonalpark. Dette betyr at det er færre besøkende her enn i selve Kruger, noe som fører til mindre ansamlinger av safaribiler rundt dyrene og en mye mer eksklusiv følelse av å være alene i bushen. Dette er en safari hvor man har stor sjanse for å komme ”tett på” de majestetiske dyrene. Vi har hele Shindzela Safari Camp for oss selv i 3 netter – alle måltider og aktiviteter inkludert. Turen avsluttes så med 4 dager i fargerike Cape Town. I Cape Town får du oppleve sightseeing av byen, kabelbanen opp til Table Mountain, Kapp det Gode Håp, guidet tur i Townshipen og District Six-museet.


Pris pr. person kr. 24.850,-

Prisen inkluderer:
Fly tur/retur Oslo – Sør-Afrika.
Grunnleggende program nedenfor.
Norsk reiseleder.
Skatter og avgifter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beskrivelse av dagsprogrammet

Her ser du en oversikt over programmet for vår gruppetur til Sør-Afrika. Ønsker du å utvide oppholdert ditt i Afrika kan dette arrangeres. Ønsker du fullt detaljert program er det bare å ta kontakt så oversender vi det på e-post.

17. februar - Avreise fra Oslo

Vi sjekker inn på flyet. En mellomlanding i London før vi lander i Johannesburg tidlig morgenen etter.

18. februar - Ankomst Johannesburg

Ved ankomst Johannesburg blir vi møtt på flyplassen og det blir en busstur inn til Krugerparken. Turen tar nok 6 timer, men vi stopper underveis og kan kjøpe litt mat og drikke. Den siste timen er i selve Timbavati-reservatet hvor campen ligger. God sjanse for å se dyr allerede på vei inn! Vi ankommer Shindzela Safari Camp (se video under). Et lett måltid før vi starter vår game drive (safari) ved 17:00 tiden eller før.

3 netter på Shindzela Safari Camp med alle måltider og aktiviteter inkludert

19. til 20. februar - På Safari!

Vi bor nå midt i det private reservatet Timbavati på Shindzela Safari Camp. Hele campen er reservert til oss. Her blir det safariutflukter og aktiviteter i regi av campen. 

Det er vanlig å ha en tradisjonell safari tidlig på morgenen før frokost, da dyrene er mest aktive. Midt på dagen kan man være med på walking-safari – en spennende opplevelse hvor du beveger deg til fots med 2 rangere. På kvelden er det vanlig og ha en game-drive med drink i solnedgangen, etterfulgt av nattsafari hvor du lyser etter nattaktive dyr.

Overnatting på på Shindzela Safari Camp

21. februar - Johannesburg til Cape Town

Etter safari og frokost blir vi kjørt til Nelspruit og sjekker inn til Cape Town 1 time før avgang. I Cape Town blir vi møtt og kjørt til vårt hotell som ligger i sentrum av Cape Town. Resten av ettermiddagen tar Cathrine (reiselederen) dere med på en gåtur i sentrum av Cape Town. Middag for egen regning – gjerne på hotellet eller i nærheten. Cape Town har mange spennende restauranter å by på!

4 netter på Cape Town City Bowl Hotel med frokost inkludert

Cape Town City Bowl Hotel er tt ultramoderne nytt hotel med sentral beliggenhet i Cape Town sentrum.  Skal man til Victoria & Alfred Waterfront kan man gå, men en taxi tar 5 min og koster ikke mye.

Hotellet har 202 rom, treningsrom, svømmebasseng på takterrassen, restaurant og kul bar i 18. etasje.

Hotellet åpner i september 2017.

22. februar - Opplevelser i Cape Town

Alle får hver sin billett til Hop on Hop Off sightseeing buss. Det er en holdeplass rett ved hotellet. Billetten er gyldig hele dagen og man kan gå av og på så mye man vil. Tar man hele «runden» via Camps Bay tar den 2 timer. Bussen stopper også ved Table Montain og de som vil kan gå av der og ta kabelbanen opp og ned.

Vi har inkludert billett til kabelbanen i prisen fordi dere da slipper å stå flere timer i kø for å kjøpe billett før man kanskje må stå litt i kø for selve banen. Hvis dere ikke vil opp på Table Mountain trekker vi ifra prisen for denne billetten. Table Mountain er litt væravhengig derfor er billetten gyldig i hele perioden du er i Cape Town og du kan bruke den senere. Vi ser banen fra hotellet vårt og kan raskt komme dit med taxi på 5 min.

Kl. 18:00 blir vi hentet for middag på Gold Restaurant – her skal vi også lære å spille afrikanske trommer. Transport tilbake til hotellet.

Overnatting på Cape Town City Bowl Hotel

23. februar - Kapp det Gode Håp

I dag blir det tur til Kapp det Gode Håp med besøk hos pingvinene i Simonstown. Vi gjør også et stopp på en struts farm. Lunsj underveis er inkludert.

Atlanterhavet og Indiske Hav møtes på Kapp det Gode Håp som også er en nasjonalpark med nydelig natur. Parken er også kjent for protea blomsten og vekster man bare finner i dette området. På kvelden blir det middag for egen regning. Forslag om fellesbestilling av bord kommer senere.

Overnatting på Cape Town City Bowl Hotel

24. februar - Heritage Tour/Robben Island

Vi blir hentet av buss og lokal guide for en halvdags Heritage Tour. Vi besøker først District Six museet i Cape Town og deretter fortsetter vi til de to township Langa og Khayelitsha hvor afrikanske township guide viser oss hvordan mange svarte afrikanere lever og bor i dag. Vi besøker også en «medisinmann».

For de som ønsker er det mulig en av dagene å ta en Robben Island tur – på egenhånd. Tur til Robben Island tar totalt 4 timer- båt ca 1 time hver vei og 2 timer på øya med sightseeing. Billetter kan kjøpes på nettet på forhånd.

Avskjedsmiddag i Camps Bay på lekker restaurant med fantastiks utsikt til solnedgangen.

Overnatting på Cape Town City Bowl Hotel

25. februar - Hjemreise

Vi blir hentet på hotellet ved 13:00 og kjørt til flyplassen. Vi sjekker inn bagasjen helt til Oslo og er «in transit» i Johannesburg og London. Passkontrollen foregår i Johannesburg.

Du ankommer Norge neste dag, etter det som forhåpentligvis er en reise du sent vil glemme!

Inkludert i reisen

Prisen inkluderer:

 • Fly tur/retur Oslo – Sør-Afrika
 • 4 netter i Cape Town med frokost.
 • Billett til Hop on Hop off sightseeing buss i Cape Town.
 • Billett til kabelbanen til Tabel Mountain – tur/retur.
 • Heldagstur til Kapp det Gode håp med lunsj.
 • Halvdags tur til Township og District Six museum.
 • Middag på Gold Restaurant i Cape Town.
 • 3 netter på Shindzela Safari Camp med safari og alle måltider.
 • Avskjedsmiddag i Camps Bay 24. februar.
 • Alt av transport slik det står beskrevet i programmet.
 • Alle flyskatter og avgifter.
 • Reiseleder Cathrine Bryn på hele reisen.

Prisen ekskluderer:

 • Inngang til Timbavati reservatet R 200 per person – NOK 120
 • Noe tips til safariguiden og lokale guider
 • Drikke til inkluderte måltider
 • 2 middager og 2 lunsjer i Cape Town
 • Reiseforsikring.
 • Alle aktiviteter og utflukter ut over det som er beskrevet i programmet

Shindzela Safari Camp

Shindzela er en av våre rimelige, men svært gode safarilodger. Ta en titt på Trip Advisor og du vil fort forstå at dette er et sted som er verdt å besøke.

Privat reservat eller nasjonalpark?

På vestsiden av Kruger ligger det mange kjente private reservater som Timbavati, Sabi Sands og Klaserie. Dette er de beste reservatene i Sør-Afrika. Her finner man meget gode safarilodger og selve safarien er av svært høy kvalitet. I de private reservatene kjører jeepen offroad inn i selve bushen. Da kan man for eksempel komme nærme løver som har drept sitt bytte. Man kjører også ”nattsafari” med lyskaster og da er det større sjanse for å se leoparden og andre kattedyr – noe man ikke har mulighet til i nasjonalparkene. Reservatene rundt Kruger har åpen grense mot selve nasjonalparken, men siden det er private vil man ikke få de store ansamlingene av turister man vil få i selve Kruger.

 

Cape Town

Cape Town har ord på seg for å være en av verdens vakreste byer! Byen ligger helt på sydspissen av Sør-Afrika – der Atlanterhavet møter Det Indiske Hav – og er full av kontraster. Høye fjell, som Table Mountain på 1000 moh, hvite sandstrender i Camps – og Clifton Bay, et yrende byliv på Waterfront, fargerike lokale markeder og rolige parker i Cape Town ”down town”.

Noe av det man kan oppleve i Cape Town

• Ta kabelbanen eller gå opp til Table Mountain for en fantastisk utsikt.
• Victoria & Alfred Waterfront med sine hyggelige restauranter, puber og mange butikker.
• Båt til Robben Island og besøk i fengselet hvor Nelson Mandela satt fanget.
• Gå på de ulike markeder og se etter afrikansk kunsthåndverk.
• Akvariet på Waterfront som viser livet i Atlanterhavet og Det Indiske Hav.
• District Six Museum – gir et innblikk i deler av apartheid-historien i Cape Town.
• Guidet tur til en ”township” med mulighet for lokal jazz og middag.
• Båttur i havnebassenget på Waterfront – aktiv havn med selkolonier.
• Kirstenbosch Botanical Gardens
• Utflukt til Kapp Det Gode Håp – der de to verdenshav møtes.
• Se på de afrikanske pingvinene ved Boulders Bay i Simonstown.

Reiseleder – Cathrine Bryn

Reiselederen på turen vil være Cathrine Bryn. Cathrine er daglig leder i Ditt Afirka og har mange års erfaring med Afrika generelt. Hun har reist utallige ganger i Sør-Afrika, både på egne private turer og i jobbsammenheng. Som reiseleder vil Cathrine ta hånd om alt av organisering og hun vil også kunne bistå med sin kunnskap om landet. Engelsktalende Sør-Afrikanske guider vil også være med på de forskjellige guidende turene/transportetappene.

Praktisk informasjon om reisen

En reise i Sør Afrika er en problemfri affære. Under finner du noe praktisk informasjon som kan være greit å være klar over. Ta gjerne kontakt med oss på tlf: 33 03 96 20 for ytterligere informasjon eller andre spørsmål.

Flyreisen til Sør-Afrika

Vi har flere alternativ å bruke når vi setter opp denne reisen til Sør-Afrika. Vi tar først og fremst hensyn til pris og flytider med gunstige mellomlandinger. Med rett booking vil du ankomme tidlig på morgenen og reise sent på kvelden. Det er dette som gir den beste flyten i programmet.

Visum og reiseforsikring

Visum er gratis ved innreise i Sør Afrika, forutsett at man kan framlegge gyldig returbillett og at passet er gyldig minimum 6 måneder etter utreise dato fra landet, samt har har minst 2 blanke sider.

Alle som skal reise inn i Sør-Afrika etter 1. juni 2015 med barn under 18 år må ha med original fødselsattest fra Folkeregisteret for barnet. Den får man på norsk/engelsk gratis ved å ringe folkeregisteret. Hvis mor eller far reiser alene med barnet skal den av foreldrene som ikke er med skrive en egenerklæring på engelsk at det er i orden at barnet reiser med den andre forelderen alene.

Vi oppfordrer alle våre kudner til å tegne en reiseforsikring med et forsikringsselskap før reisen.

Om safari i Sør-Afrika

Safari er en fantastisk måte å oppleve Afrika på og samtidig lære mer om en natur svært ulik vår egen her hjemme i Norge. Mange steder bor man i telt elller hytter hvor det ikke er gjerde, og hvor dyrene vandrer fritt. De forskjellige campene vil holde gode briefinger om hvordan man skal opptre i bushen og følger man noen enkle prinsipp er det ikke forbundet noen fare med slik safari.

Ting du må tenke på før en slik safaritur

Denne turen til Sør-Afrika er et godt utgangspunkt for en spennende reise. Den einer seg godt, uansett erfaring med safari fra tidligere.

Det er valgfritt om man vil vaksinere seg eller om man vil benytte seg av malaria-tabletter. Ingen vaksine er påkrevd ved innreise og vi anbefaler at du selv tar kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor for eventuelle vaksiner.