Velkommen til Etiopia!

Gruppetur - Rundreise i nordlige Etiopia

• Gruppetur med Cathrine Bryn som reiseleder.
• Ny tur mars 2020

På denne reisen står de kulturelle og historiske høydepunkter i kø. Vi skal blant annet se klostrene i Tana sjøen, den blå Nilens utspring, de mektige Simien fjellene, de gamle palassruinene i Gondar og de berømte steinkirkene i Lalibela. Du vil lære om Etiopia som land og om Afrika som kontinent. Slutten av november er en veldig fin tid å besøke den nordlige delen av Etiopia på med et godt klima med rundt 20oC på dagtid og kjøligere om natten. Cathrine Bryn vil være reiseleder på turen. Det vil være maks 13 personer i gruppen


Pris fra kr. 24.450,-

Prisen inkluderer:
Fly tur/retur Oslo – Etiopia
Program som under
Skatter og avgifter

Beskrivelse av dagsprogrammet

23. november - Avreise fra Oslo

Møt Cathrine på Gardermoen senest 2 timer før avgang. Sjekk inn bagasjen til Addis. All mat og drikke er inkludert på fly. Vi tar av seter på alle fly.

Ethiopian Airlines (en ny dreamliner maskin) gjør et stopp på en time i Stockholm på vei ut/hjem. Man sitter i flyet under mellomlandingen.

24. november - Ankomst Addis Abeba - Lake Tana

Ved ankomst i Addis har vi tid til litt sightseeing i byen før vi setter oss på innenriksflyet nordover til Bahir Dar som ligger ved bredden av Lake Tana.

Vi sjekker inn på Blue Nile Avanti Hotel hvor vi bor i to netter med alle måltider inkludert.

Etter lunsj tar vår lokale guide oss med til Blue Nile Falls hvor vi krysser den gamle Portuguese Bridge til fots, går en tur i området og ser den mektige fossen som regnes som starten på den blå Nilen. Den blå Nilen møter den hvite Nilen i Khartoum i Sudan hvor de renner sammen gjennom Egypt og ut i Middelhavet.

Overnatting på Blue Nile Avanti Hotel med alle måltider inkludert.

25. november - Båttur på Lake Tana

Etter frokost tar vi med oss lunsj boks og går om bord i båten som skal ta oss til flere av de 9 klostrene som ligger på øyer og ved bredden i innsjøen Tana.  Vi ser 3 av klostrene – kun de tre som tillater besøk av kvinner! Er vi heldige ser vi også flodhester i sjøen. Dagen kan avsluttes på hotellets terrasse med en vakker solnedgang over Lake Tana.

Overnatting på Blue Nile Avanti Hotel med alle måltider inkludert.

26. november - Lake Tana til Simien Nasjonalpark

I dag kjører vi nordover gjennom det etiopiske landskapet, forbi Gondar og videre opp til Simien fjellene og Simien Lodge som ligger 3300 moh. Her bor vi i 2 netter med alle måltider inkludert.

Simien Mountains står på UNESCO sin verdensarvliste og vi får oppleve en storslagen fjellnatur – blant annet gelada apene som kun finnes i dette området i hele Afrika.

Etter lunsj tar vår lokale guide oss med på en tur til fots i områdene rundt lodgen og vi lærer mer om denne unike nasjonalparken og får se gelada apene. På kvelden blir det film i baren om gelada aper.  Baren er for øvrig den høyest beliggende baren i hele Afrika!  Vi kan jo legge til at de lager god vin i Etiopia i Rift Valley og et meget godt lokalt øl.

Overnatting på Simien Mountain Lodge med alle måltider inkludert.

27. november - Opplevelser i Simien Nasjonalpark

Hele dagen er viet til turer til fots og med bil i fjellet og til Jinbar fossen.

Er vi heldige får vi se enda to dyrearter som kun lever i dette området: Walia Ibex (en type fjell vær) og den etiopiske ulven. Gelada familier får vi se i dag også.

Overnatting på Simien Mountain Lodge med alle måltider inkludert.

28. november - Simien til Gonder

Etter frokost kjører vi tilbake til Gondar og besøker det berømte palasset som keiser Fasiledas bygget på 1600 tallet i tillegg til de andre middelalderborgene i samme område. Vi besøker også kirken Deber Bharn Silase som er kjent for sine vakre veggmalerier av bibelhistorien.

Overnatting på Goha Hotel Gondar med alle måltider inkludert.

29. november - Gonder til Lalibela

Vi flyr over Rift Vally til Lalibela og sjekker inn på Mount View Hotel hvor vi bor 2 netter med alle måltider inkludert. Hotellet ligger på en klippe med en gedigen utsikt over dalen og området.

Denne ettermiddagen besøker vi den første gruppen av steinkirkene som Lalibela er så kjent for – også disse på Unescos verdensarvliste.  Denne gruppen er fra 1300 tallet og alle kirkene er praktisk talt hugget i stein 12 meter nedover. Noe av det mest unike er at man starter fra toppen på bakkenivå og arbeidet seg nedover. Resultatet er 11 kirker hvor taket er på bakkenivå – et fantastisk stykke ingeniørkunst og hardt arbeid over flere hundre år.

Overnatting på Mountain View Hotel med alle måltider inkludert.

30. november - Kulturopplevelser i Lalibela

I Etiopia lever man med lyset – tidlig opp og tidlig i seng! Vi drar etter soloppgang og frokost gjennom det etiopiske høylandet til Yemrehanna Kristos – 40 km fra Lalibela. Vi besøker den vakre kirken som er bygget i en hule i fjellsiden.

Når vi er tilbake i Lalibela besøker vi den andre gruppen med steinkirker (Rock-Hewn Churces) fra 1100 tallet og den vakreste av de alle Bete Giorgis.

Overnatting på Mountain View Hotel med alle måltider inkludert.

01. desember - Gonder til Lalibela - Avreise til Norge

Vi flyr tilbake til Addis og besøker Nasjonalmuseet hvor vi også får se den 3,2 million år gamle fossilen av et menneske – Lucy. På kvelden blir det nasjonalretten injera og et flott folkloreshow med innslag av musikk og dans fra hele Etiopia.

Flyplassen ligger 10 minutter fra sentrum så vi drar direkte dit etter middagen og sjekker inn 2 timer før avgang.

 

02. desember - Ankomst Norge

Samme prossedyre med mellomlanding i Addis Abeba og kort stopp i Stockholm. Vi lander i Oslo på morgenen etter det vi håper har vært en spennende reise i Etiopia.

Inkludert i reisen

Prisen inkluderer:

 • Fly tur/retur Oslo – Addis Abeba.
 • Reiseleder fra Norge – Cathrine Bryn.
 • 2 netter på Blue Nile Avanti Hotel i Bahir Dar med alle måltider.
 • Båttur på Lake Tana med besøk i et kloster på en av øyene.
 • 2 netter på Simien Lodge i Simien-fjellene (3300 moh) med alle måltider
 • Aktiviteter og sightseeing i Simien-fjellene.
 • 1 natt på Goha Hotel i Gondar med alle måltider.
 • Besøk i de historiske borgene og en kirke i Gonder.
 • 2 netter på Mount View Hotel i Lalibela med alle måltider
 • Besøke de berømte Rock-Hewn kirkene og andre opplevelser i området.
 • Sightseeing i Addis Abeba og besøk på Nasjonalmuseet.
 • Avslutningsmiddag med Injera og folklore underholdning.
 • Alt av transport som beskrevet i programmet.
 • Alt av skatter og avgifter.

Prisen ekskluderer:

 • Alle alkoholholdige og alkoholfrie drikker.
 • Måltider som ikke er beskrevet over.
 • Visum til Etiopia 50$.
 • Reiseforsikring.
 • Tips til guider og ansatte på overnattingssteder. –  ca. 50$.

Reiseleder – Cathrine Bryn

Reiselederen på turen vil være Cathrine Bryn. Cathrine har igjennom flere egne reiser til landet tilegnet seg kunnskapen og erfaringen som må til for å kunne gi deg den beste opplevelsen av Etiopia. Hun vil være akkompagnert av dedikerte sjåfør-guider som, i tillegg til å frakte deg til de forskjellige destinasjonene, også har en masse kunnskap om dyrelivet, naturen og kulturen i dette spennende landet.

Ta kontakt om du er interessert eller ønsker å melde deg på!

Praktisk informasjon om reisen

En slik reise til Etiopia vil være uproblematisk, selv for de som ikke er spesielt reisevante. Du vil hele veien ha norsk reiseleder og lokale dyktige guider og sjåfører. Under finner du noe praktisk informasjon som kan være greit å være klar over. Ta gjerne kontakt med oss på tlf: 33 03 96 20 for ytterligere informasjon eller andre spørsmål.

Flyreisen til Etiopia

Vi flyr Ethiopian til Addis Abeba. Ruten er direkte , men vi har et liten stopp i Stockholm før Addis Abeba. Her blir vi blir sittende på flyet. Avreisen fra Oslo er på kvelden og man lander i Addis på morgenen.

Visum og reiseforsikring

Visum koster 50USD og betales direkte på grensen, forutsett at man kan framlegge gyldig returbillett og at passet er gyldig minimum 6 måneder etter utreisedato. Passet må ha minst 2 blanke sider etter hverandre. Man kan søke E-visa som gjør at du går i egen kø i passkontrollen. Dette kan spare deg for en del tid og er forholdsvis greit å gjøre online. Mer informasjon kommer til deltakere av turen.

Vi oppfordrer alle våre kunder til å inngå en reiseforsikring med deres forsikringselskap.

Vaksiner

Sjekk med ditt lokale kommunale vaksinasjonskontor om hva de anbefaler. Mange tar Hepatitt A og oppdaterer polio og difteri/stivkrampe vaksinen. Vurder å ta med/bruk Idoform (nøytraliserer bakteriene i tarmen og forebygger mageproblemer) og ta med Imodium (stopper akutt diare) for sikkerhets skyld.

Vi som jobber i Ditt Afrika har aldri tatt drikkevaksine mot kolera (Ducoral) og heller aldri blitt dårlige av maten noe sted i Afrika. Vi spiser det vi får servert inkludert salat, is, melkeprodukter etc. Vi unngår bare kjøtt som ikke er gjennomstekt, men det er jo sjelden de serverer det. Vær nøye med hånd hygiene ved måltider. Bruk vanlig fornuftig og skjønn så er sjansen for mageproblemer meget liten!

Prisinformasjon

Prisen over er basert på dagens valutakurs.Vi har benyttet en USD-kurs på 8,2 i utregningen av prisen. Denne vil bli justert til gjeldene kurs ved fakturering. Vi tar forbehold om endring i pris grunnet dette.