Velkommen til Botswana!

Gruppetur til Botswana og Victoria Falls

• Gruppetur med lokale guider
• Maks 12 deltakere pr. gruppe

Har man først vært en gang på safari er det ikke unaturlig å kjenne dragningen tilbake til bushen, kort tid etter man har kommet hjem. For mange skapes da ønsket om å reise dypere inn i den afrikanske naturen, og Botswana, med sin uovertrufne natur, blir for mange den neste store drømmen om Afrika. På denne gruppeturen har vi lagt vekt på nærhet til naturen, men med overnatting i godt utstyrte safaritelt med god komfort. På denne reisen vil man forflytte seg igjennom et stort område, hvor spektakulere opplevelser vil stå i kø. Vi avslutter reisen med 3 netter i Victoria Falls.

Vi har satt opp 3 gruppeturer i 2019.
28. september – Utsolgt
16. oktober – 2 ledige plasser
28. oktober – 3 ledige plasser


Pris pr. person  kr. 37.000,-

Prisen inkluderer:
Fly tur/retur Oslo – Victoria Falls
Program som under
Fullt utstyrt campingsafari
Sjåførguide
Skatter og avgifter

Beskrivelse av dagsprogrammet

Her ser du dagsprogrammet for denne gruppeturen til Botswana. Små variasjoner vil kunne fremkomme mot avreise, men programmet vil forløpe seg mer eller mindre slik.

Dag 1 - Avreise fra Oslo

Du sjekker inn på flyet til Victoria Falls. Du lander i Zimbabwe dagen etter. Nattfly. En mellomlanding i Addis Abeba. Flyet gjør et stopp på 1 time i Stockholm, men man sitter om bord under stoppet.

Dag 2 - Ankomst Victoria Falls - Kasane

Ankomst Victoria Falls. Du ordner visum og henter bagasje før du blir møtt i ankomsthallen av sjåføren som skal kjøre deg til Kasane. Transporten til Kasana er på ca. 1,5 timer.

1 natt på River View Lodge med middag

Dag 3 - Safarien Starter - Chobe

Safarien starter og etter frokost på lodgen bærer det av gårde inn i Chobe Nasjonalpark for safari og den første natten i bushen. Se på denne bildekarusellen for bilder og hva en slik safari går ut på. Du vil bo i romslige telt med 2 senger og privat dusj/do i teltet.

Absolutt all mat, drikke, safari og park fees er inkludert i 5 netter/6 dager

Dag 4 - Chobe Nasjonalpark til Savuti

I dag reiser du videre inn til Savuti. Turen er på ca. 4-6 timer via den lille landsbyen Kachikau. Fra Kachikau kjører du “off road” igjennom Chobe Forest Reserve. Ankomst Savuti rundt lunsjtider. Spesielt for Savuti er de lave steinåsene i området rundt campen. Her er det en sunn populasjon av leopard og det er også noen av San-folkes stenutskjæringer i fjellsidene.

Dag 5 - Savuti

I dag blir campen værende og man utforsker severdighetene området. Full dag med safari.

Dag 6 -Savuti til Moremi Game Reserve

I dag reiser dere tidlig fra Savuti. Målet for dagen er Moremi Game Reserve. Kjøreturen er på 4-5 timer, men dette er veldig avhengig av lokale forhold og veistandarden for perioden. Etter lunsj blir det safari resten av dagen. Moremi er kjent som et av de vakreste og varierte områdene på kontinentet, men stor variasjon i dyreliv.

Dag 7 - Moremi og Okavango Delta

Campen blir stående, og de det blir full dag med safari og spennende utflukt til våtmarksområdene.

Okovango Deltaet er et enormt innenlands vannsystem med tusenvis av øyer. De spesielle forholdene legger til rette for et paradis for et variert dyreliv. Alt fra fisk til flodhester og alle former for landbaserte afrikanske pattedyr, for ikke å nevne det fascinerende antallet fugler, finnes i dette området. I dag skal du utforske området i lokale «mokorer» – en form for uthulede trestammer (nå fiberglass), som manøvreres med en lang stake – ikke helt ulikt gondolene i Venezia.

Dag 08 - Moremi til Victoria Falls

I dag er det på tide å forlate bushen. Turen går nå ned til Khwai/Maun hvor du forlater safaribilene og boarder småflyet til Kasane. En opplevelse i seg selv!

Victoria Falls ligger helt nordvest i Zimbabwe på grensen til Zambia – det er den kjente ”strikkhopp broen” over Victoria fallene som binder disse to landene sammen. Victoria fallene er 1,7 km bredt og har et vannfall på 108 meter – et imponerende syn.

3 netter på The Kingdom Hotel frokost

Dag 9 og 10 - Victoria Falls

Du har nå 2 fulle dager i Victoria Falls. I disse dagene blir det tid på egenhånd, men også et felles opplegg. Der blir blant annet; guidet tur til fossen, elvecruise på Zambezi, lunsj på Lookout Cafe og en felles boma-middag (afrikansk aften)

Føler du at du trenger litt ekstra spenning kan du hive deg ut i strikkhopp fra den ikoniske Victoria Falls broen, eller prøve deg på en av de andre spennende aktivitetene som tilbys.

Dag 11 - Hjemreise

Transport til flyplassen etter en sen frokost. Bagasjen sjekkes til Norge. Flyet gjør et stopp i Gaborone i Botswana – man sitter i flyet under stoppet.

Du lander i Norge tidlig dagen etter etter det vi håper har vært en fantastisk reise til Botswana!

Inkludert i reisen

Prisen inkluderer:

 • Flyreise med Ethiopian Airlines tur/retur Oslo i økonomiklasse.
 • 1 natt i Kasane med frokost og middag.
 • 5 netter camping med safarikjøretøy, telt og ellers alt av utstyr.
 • 1 Mokoro safari i Okavango/Khwai.
 • 3 netter i Victoria Falls på Kingdom Hotel med frokost.
 • 1 Sundowner Cruise på Zambezi.
 • 1 lunsj på Lookout Cafe.
 • Tour of the Falls med guide og inngangspenger.
 • 1 Boma (afrikansk aften) middag.
 • All transport som beskrevet i programmet.
 • Skatter og avgifter.

Prisen ekskluderer:

 • Visum til Zimbabwe – Double entry USD 45.
 • Turistskatt i Botswana – USD 30.
 • Måltider ut over det nevnte over.
 • Reiseforsikring.
 • Alle aktiviteter og utflukter ut over det som er beskrevet i programmet.

Prisen pr. person er basert på 2 reisende som deler telt.
Tillegg ved enkeltrom.

Victoria Falls

Victoria Falls ligger helt nordvest i Zimbabwe på grensen til Zambia – det er den kjente ”strikkhopp broen” over Victoria fallene som binder disse to landene sammen. Victoria fallene er 1,7 km bredt og har et vannfall på 108 meter – et imponerende syn. Vi inkluderer som oftes besøk i Victoria Falls på våre reiser i Zimbabawe.

Februar – til mai: regntid og stor vannføring
Juni – juli: stor vannføring– en del vannrøyk
August – september: mindre vannføring – mindre vannrøyk
September – desember: lite vann på Zambia siden og høye dagtemperaturer.

Noe av det man kan oppleve i Victoria Falls

• Hva med et Bungi jump (strikkhopp) fra broen mellom Zambia og Zimbabwe?
• Rafte i Lower Zambezi nedenfor Victoria fallene – beste sesong er juli – januar.
• Elvebrett på Lower Zambezi.
• Padle på Upper Zambezi – mulig hele året.
• Bade i Devils Pool – Helt på kanten av fossefallet.
• Fiske i  Zambezi elven.
• Sunset cruise på Zambezi elven.
• Safari fra elefant ryggen.
• Besøke krokodille farm.
• Bil – eller walking safari i Mosi-oa-Tunya.
• Helikoptertur eller mikrofly over Victoria fallene.
• Quadbiking.
• Besøke David Livingstone museet i Livingstone sentrum.
• Besøke den lokale landsbyen Simonga Village med omvisning.
• Dra til Maramba Cultural Village utenfor Livingstone – lokal stammedans.
• Shopping i Livingstone.
• Overnatte på Siankaba – luksus lodge på øy ute i Zambezi.
• Dagstur til Chobe safari park i Botswana.
• Gå over jernbane broen til Zambia-siden og se fossen derfra.

Praktisk informasjon om reisen

Denne reisen til Botswana er en problemfri affære. Du trenger ikke ha erfaring fra lignende turer, eller tidligere safarier. Under finner du noe praktisk informasjon som kan være greit å være klar over. Ta gjerne kontakt med oss på tlf: 33 03 96 20 for ytterligere informasjon eller andre spørsmål.

Flyreisen til Botswana

Vi vil benytte oss av Ethipian Airlines for denne reisen, da de har gode forbindelser til Victoria Falls.

Ruten tur/retur Addis Abeba gjør et kort stopp i Stockholm, men her blir du sittende på flyet. På flyet tilbake fra Victoria Falls til Addis gjør maskinen samme stoppet i Gaborone – også her blir du sittende i maskinen.

Visum og reiseforsikring

Visum er gratis ved innreise i Botswana, forutsett at man kan framlegge gyldig returbillett og at passet er gyldig minimum 6 måneder etter utreise dato fra landet , samt har har minst 2 blanke sider i passet. Man betaler dog en turistskatt på 30USD

I Zimbabwe betaler du for Double Entry Visa 45USD dirkete ved ankomst.

Reiseforsikring bestilles individuelt i gjennom eget forsikringsselskap.

Om kjøring i bushen

Kjøring i bushen er helt trygt. I parkene vil det være tydelige veier, for det meste sand. Det kan bli kryssninger av mindre elver og pytter, men guiden og sjøføren er svært kompetente i feltet og vil alltid sørge for at du er trygg. Som deltaker på turen trenger du ikke vite noe teknisk om biler.

Vaksiner - våre egne erfaringer

Det er fortiden ingen vaksiner som er påkrevet for innreise til Botswana eller Zimbabwe. Enkelte steder er ”low risk” malaria område. Sjekk med ditt lokal kommunale vaksinasjonskontor for hva de anbefaler av andre vaksiner. Mange tar Hepatit A og oppdaterer polio, stivkrampe og difteri vaksinen. Vurder å ta med/bruk Idoform og ta med Immodium for sikkerhets skyld. Vi har aldri tatt drikkevaksine mot kolera (Ducoral) og heller aldri blitt dårlige av maten noe sted i Afrika. Vi spiser det vi får servert og unngår bare kjøtt som ikke er
gjennomstekt. Vær nøye med håndhygiene ved måltider. Bruk vanlig fornuftig og skjønn så er sjansen for mageproblemer meget liten!

Ting du må tenke på før en slik reise i Botswana

Det er essensielt å forstå at man er på tur i dyrenes rike og noen gang på deres premisser. Enkle prinsipper, som guiden vil fremlegge ved møtet i Kasane, vil sørge for at du kan føle deg trygg under hele reisen.