Velkommen til Seychellene!

Reiser til Seychellene

Øyparadiset Seychellene ligger øst for Afrika litt sør for ekvator. Denne lille nasjonen består av 115 større og mindre øyer (atoller) med melhvite sandstrender, turkisblått hav og eksotisk tropisk natur. Her finner du noen av verdens mest kjente strender. De fleste overnattingstedene ligger på de 3 hovedøyene Mahe, Praslin og La Digue. Her finnes alt fra enkle familiedrevne bungalower til store luksuriøse hotellkompleks. På andre små øyer som Fregate Island, Bird Island, Denis Island, North Island, Silhouette, St. Anne og Desroches finnes det kun 1 hotel – kalt ”one island – one resort”.

Allerede når du går ut flydøren ved ankomst ser du de karakteristiske og mektige granittbuldrene står ut i landskapet akkurat som man har sett på bilder. Mange destinasjoner kan fremstå vakrere på bilder enn i virkeligheten. Dette er ikke tilfellet på Seychellene!

Har man mange feriedager til rådighet anbefaler vi å dele oppholdet på minst to øyer. De litt mindre øyene Praslin og La Digue, er en god kombinasjon.

Utflukter til de andre øyene kan arrangeres enten med båt, helikopter eller småfly. Seychellene er et trygt feriemål for hele familien. Ingen obligatoriske vaksiner og ingen farlige krypdyr.

Mahe

Mahe er den største av øyene på Seychellene og en av verdens minste hovedstader – Victoria med sine rundt 27.000 innbyggere. Mahe er innfallsporten til Seychellene og ditt første møte med øygruppen når du lander på den internasjonale flyplassen. Mange turister finner sin drømmeferie her på Mahe – kanskje på den vakre og livlige Beau Vallon stranden på vestkysten hvor man kan snorkle, dykke eller leie en vannscooter, mens andre foretrekker de mindre folksomme strendene sørover på øya.

I den lille hovedstanden Victoria kan man spasere rundt i butikker, spise på kreolske restauranter, besøke nasjonalmuseet og naturhistorisk Museum, eller ta seg en tur på det daglige matmarkedet (åpent hver dag unntatt søndager) hvor de selger eksotiske frukter, krydder, grønnsaker og selvfølgelig – fersk fisk rett fra Det Indiske Hav.  

Ønsker du å få et panoramisk overblikk av Seychellene kan du ta turen opp i fjellene på Mahe. Her kan du nyte naturen på fine fotturer i Morne Nasjonalpark og bestige Morne Blanc (667 moh.) eller Morne Seychellois (905 moh.) . For en helt komplett reise av Seychellene anbefaler vi en reise videre fra Mahe og ut til de mindre øyene Praslin og La Digue.

Noen av våre hotell på Mahé

Praslin

Praslin med sine rundt 7500 innbyggere, er den nest største øya på Seychellene. Øya kan nåes ved en times båttur med den lokale catamaranen-tjenesten eller ved en 15 minutters innenlandsflytur. Praslin er i seg selv en perle og er et godt alternativ om man vil utforske Seychellene litt på egenhånd. Her finnes det vakre strender som den verdenskjente Anse Lazio og Anse Georgette.

Mange av overnattingsstedene ligger i tilknytning til strendene Grand Anse i sør og Anse Volbert i nord. Den lille regnskogen Valle de Mai, som mer eller mindre fikk stå urørt under kolonitiden, står på Unescos verdensarvliste og er absolutt verdt et besøk – her vokser verdens største kokosnøtt «Coco de Mer» og man kan se den endemiske sorte papegøyen. På Praslin ligger den eneste golfbanen på Seychellene med championshipstandard. Den snirkler seg opp og ned åssidene rundt Hotel Constance Lemuria.

Noen av våre hotell på Praslin

La Digue

På La Digue, 30 minutter med båt fra Praslin, finner man noen av de vakreste strendene i verden. De ligger som perler på en snor mellom granittformasjonene som Seychellene er så kjent for. Her kan man senke skuldrene, leie seg en sykkel, gjemme seg bort på sin egen lille strand og la «humla suse». Det er kun et par kjøretøy på øya – her er det oksekjerrer og sykkler som gjelder.

En kort sykkeltur fra hovedbyen La Passe finner man Nasjonalparken L’Union Estate hvor man kan mate skilpadder, leie ponnier og nyte de vakre strendene ved Anse Source d’Argent (sølvstrendene).

Man kan også sykle til strendene Anse Union eller Grand Anne. Selv i høysesong risikerer du å være ganske så alene på de spektakulære strendene. Ønsker du et fantastisk overblikk over øyene kan turen opp til øyas høyeste fjell, Belle Vue (333 moh.), være å anbefale. Finner du ikke hvilepulsen på La Digue er det dessverre ikke noe vi kan gjøre for å hjelpe deg!

Noen av våre hotell på La Digue

Andre Øyer – One Island, One Resort

En rekke mindre øyer omkranser de 3 hovedøyene. Her finnes det såkalte «One Island, One Resort» hotel som kun huser et overnattingssted. Dette er i stor grad eksklusive alternativ hvor privatliv og den eksotiske naturens ro står i fokus. Du tråkker sjeldent i andres fotspor på stranden som gjest på en slik øy!

Om våre pakkede reiser til Seychellene

Pakkeprisene våre inkluderer som oftest frokost og middag på hotellene. Neon av hotellene tilbyr også All Inclusive-pakker slik at du kan legge fra deg lommeboken og bare la dagene flyte av seg selv. De fleste land- og vannsportsaktiviteter er inkludert på hotellene, men det er ikke like utbredt med motoriserte vannsportsaktiviteter som vannski og wakeboard osm på f.eks Mauritius.

Ønsker du å forlenge oppholdet ditt og oppleve mer av Afrika? Seychellene kan enkelt kombineres med safari i Tanzania eller Kenya.

 

Transport og aktiviteter

Ved ankomst på Seychellene er det vanlig at du møtes av vår lokale samarbeidspartner. De vil ønske deg velkommen og bistå deg i transporten til ditt hotell. Om du skal ut til andre øyer vil de være represntert ved ferge- eller flytransport.  Ønsker man aktiviteter ut over det overnattingsstedet tilbyr har agenten vår en rekke muligheter for spennende utflukter. Snorkleturer til noen av de småøyene, site-seeing i nasjonalparken Vallee de Mai, dagstur på katamaran eller skikkelig dypvannsfiske er noe av det man kan oppleve.

Vi kan også anbefale aktiviteter du kan opplevel på egenhånd i området du bor i.

Informasjon om Seychellene

Beliggenhet: 160 mil øst for Øst-Afrika i Det Indiske Hav
Hovedstad: Victoria
Størrelse: 115 øyer fordelt på 455 kvadrat km
Befolkning: 90.000
Valuta: Seychelles Rupees (SCR) 1 SCR = kr. 0,70 NOK
Språk: Fransk, engelsk og kreolsk
Klima: Tropisk – helårs destinasjon
Vaksiner: Ingen obligatoriske vaksiner. Gulfeber hvis du kommer fra safari i Afrika (ikke Sør-Afrika)
Visum: Gratis ved ankomst
Kart: Google maps

Hva kan man oppleve på Seychellene

Sjekke bylivet i Victoria – Afrikas minste hovedstad.
Svømme, snorkle og dykke i krystallklart vann.
Besøke nasjonalparken Valle de Mai på Praslin – kjent for Coco de Mer kokosnøtten.
Besøke øya Cousin – kjent for sin fauna og store skilpadder.
Besøke øya St Pierre – fantastisk snorkling.
Sykle til bortgjemte strender på La Digue.
Dra på havfiske (big game fishing) og prøve fiskelykken.
Spille golf på 18-hulls banen på Hotel Le Muria på øya Praslin.
Bare slappe av under en palme med en Gin & Tonic og lese en god bok.

Golf på Seychellene

Det finnes en championship-bane på Seychellene. Denne ligger vest på Praslin på hotel Lemuria. En eleveret og svært spesiell bane – midt i paradis.

Bryllup og bryllupsreiser

Hva med et romantisk bryllup på en kritthvit strand? På øya La Digue kan man for eksempel kjøre oksekjerre ut til Anse Source d’Argent strendene. Der kan man gifte seg ”med sand mellom tærne” direkte på en av de små strendene som er gjemt mellom granittstenene som Seychellene er så kjent for. Grunnet et relativt lavt antall inkommende turister vil du alltid finne ro og fred på strendene. Perfekt for å foreviege ekteskapet!

Alle hotell har hyggelige overraskelser for brudepar på bryllupsreise. Noen hotell har også store rabatter.

Været på Seychellene

Seychellene er helt klart en helårsdestinasjon. Det er små variasjoner i sesongene som varierer med den triposke vindretningen. Det er et generelt varmt og fuktig klima. Det er mest nedbør i månedene desember, februar og mars.

Vindene snur i April og gjør dette til måneden med roligst vær og best sikt i vannet. Opp mot 30 meter!

Vanntemperatur: 24-29°C
Temperatur høy/lav: 24°C/32°C

Coco de Mer – Verdens største nøtt – finnes kun på Seychellene

Visste du...

...at en av fordelene ved å bestille reise til Seychellene med Ditt Afrika er at vi alltid sørger for at alt av transport blir inkludert i prisen. Det er båter og fly mellom øyene - essensielt å ha med seg for å komme fram til din destinasjon.

Hvordan bestille en reise til Seychellene med oss?

1. Du tar kontakt

Du fyller ut skjemaet under "kontakt oss" eller ringer oss direkte  +47 33 03 96 20. Vi lytter til dine ønsker og behov og foreslår løsninger som passer for deg.

2. Du mottar et tilbud

Basert på tidligere korrespondanse og telefonsamtale lager vi et tilbud til deg. Du mottar tilbudet på e-post. Helt kostnadsfritt!

3. Endringer og bekreftelse

Du gir oss en tilbakemelding på hva du synes. Vi kan gjøre endringer eller se på andre alternativ. Har du funnet din drømmereise kan vi gå videre med bestilling!