Laster inn bilder /images/slideshow/14/
 • 31012012_143220.jpg
 • 31012012_143234.jpg
 • 31012012_143252.jpg
 • 31012012_143308.jpg
 • 31012012_143344.jpg
 • 31012012_143405.jpg
 • 31012012_143422.jpg
 • 31012012_143438.jpg
 • 31012012_143517.jpg
 • 31012012_143535.jpg
 • 31012012_143552.jpg
 • 31012012_143609.jpg
 • 31012012_143627.jpg
 • 31012012_143644.jpg
Pakketurer til Kenya og Tanzania
07.11.2014
Ditt Afrika har i 5 år spesialisert seg på å oppfylle feriedrømmer for eventyrlystne nordmenn. Vi skreddersyr mer eller mindre alt du kan tenke deg og passer på at alle ønsker blir hørt. Vi mener også at Afrika er for alle, og derfor presenterer vi to rimelige pakketurer i østlige Afrika.

Tour Tanzania og Tour Kenya er to pakketurer hvor du får oppleve det beste fra de to landene . Tilbudene inkluderer en rundreise i de respektive land hvor man får oppleve serverdigheter og safari uten nødvendigvis å tømme lommeboken.   Tour Kenya har avreise søndager, men med en natt på Eka Hotell i Nairobi fra lørdag.
Tour Tanzania har avreise lørdager   Ønsker du å utvide et av programmene, og få muligheten til å dyppe tærne i Det Indiske Hav på samme reise, har vi laget en tilleggspakke hvor man får 5 netter ved kysten. Da inkludert alt av fly, transport og overnatting samt frokost og middag. Tilleggstilbudene finner du nederst i programmene.   Tour Kenya: Pris pr. person i dobbeltrom fra kr. 18.600,- Tour Tanzania: Pris pr. person i dobbeltrom fra kr. 24.950,-
Her kan du laste ned programmene med dag til dag beskrivelse av reisen.

Tour Kenya 2015.pdf
Tour Tanzania 2015.pdf
Totalt antall netter kommer an på hvilke fly vi booker fra Norge. I tilfeller hvor flyet lander på eftermiddagen vil det kunne være nødvendig med en ekstra natt på hotell. Dette vil i større grad gjelde tilbudet Tour Tanzania da safarien allerede starter på formiddagen dag 1. Tour Kenya inkluderer en natt på Eka Hotel, så her vil det ikke være essensielt at man lander tidlig.

Ta kontakt for å motta et tilbud!...
Les mer

Vi kan Afrika!
Kontakt Cathrine Bryn eller Gro Hagen Norryd og motta et tilbud. Tlf: 33 03 96 20

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

LÀmna följande fÀlt tomt.Vi arrangerer Solformørkelsesreiser
– les mer om dette på Ditt Univers sin nettside

Senegal

Senegal ligger i det vestlige Afrika og grenser mot Mauritania i nord, Mali i øst og Guinea og Guinea Bissau i sør. Senegal kan by på langstrakte sandstrender, minnesmerker fra kolonitiden og en tankevekkende slavehistorie. Start gjerne ferien med et par dager i hovedstaden Dakar før dere begir dere ut på en rundreise med sjåfør/guide. Det er også mulig å ha en base på et strand hotell ved kysten og ta dags utflukter.

Dakar
Hovedstaden Dakar ligger ved Atlanterhavskysten og har en typisk afrikansk atmosfære. Dakar blir ofte kalt for "porten til det sorte Afrika". Her finnes fargerike og eksotiske markeder med lokal kunsthåndverk som såper, stoffer, sko og vesker av krokodilleskinn etc. Byen er også kjent for å være endestasjon for det store ørkenrallyet fra Paris til Dakar.

Goree
Øya ligger 30 – 40 minutters båttur fra Dakar og har kun 1000 innbyggere. Den er kjent for sin rolle som transitthavn under slavehandelens "gullalder". Hit kom mennesker som var tatt til fange over store deler av Afrika. De ble stuet sammen som dyr inntil oppkjøperne kom og fraktet de videre mot Amerika. Øyas museer er verd et besøk. Slavenes Hus forteller den fryktelige sannheten om slavenes forhold under kolonitiden. Bebyggelsen på øya karakteriseres av de store kontrastene mellom slavekvarterene og slavehandlernes elegante boliger. Øya er bilfri, har flotte strender og mange utsalg av suvenirer og malerier.

Pink Lake
Den rosa sjøen ligger 4 mil nord for Dakar, og har fått sin rosa farge pga. sitt høye saltnivå (40%) og bakteriene som finnes her. Saltet hentes opp fra bunnen av sjøen og tørkes ved bredden til det blir hvitt. Det er mulig å bade i sjøen – man flyter lett i vannet – akkurat som i Dødehavet. Mange kombinerer et besøk her med å kjøre firehjulestrekkere i sanddynene som befinner seg i nærheten. Det er også her rallyet Paris – Dakar avsluttes! Byene rundt Pink Lake har tjent seg "rike" på rallyet og publikumet det har tiltrukket seg i årevis.

Lompoul - ørkenen
Dette er et stort ørkenområde som strekker seg helt frem til Atlanterhavet. Her kan man overnatte under Afrikas stjernehimmel i enkle telt. Man kjører inn til teltleiren i sanddynene i firehjulstrekkere. Der kan man ri på kameler og leke seg i sanddynene som er opptil 50 meter høye. På kvelden spiser man og blir underholdt av lokale tam-tam trommeband rundt bålet. En artig og spennende opplevelse!

Saloum
Mangrove deltaet ligger 16 mil sør for Dakar mellom elvene Sine og Saloum. Området er kjent for sine tallrike fuglearter. Fuglene lever i små laguner, på grønne øyer eller i mangrove skogene langs vannet. Den beste måten å oppleve deltaet på er i den tradisjonelle afrikanske båten, piroguen. På øyene kan man spise lunsj, bade og handle/prute med de lokale kvinnene.

St. Louis
St. Louis var Senegals hovedstad frem til 1957. Byen befinner seg på en lang og smal øy mellom elven Senegal og Atlanterhavet og var i sine velmaktsdager en hjørnesten i den franske kolonimaktens økonomi og kultur. St. Louis er nå på Unescos liste for verdensarv for sin velbevarte arkitektur, byplan og brygger fra kolonitidens byanlegg. Byen arrangerer en årlig Jazzfestival i mai.

Saly
Dette er typisk ferieby ved Atlanterhavskysten hvor man finner gode hotell på rekke og rad. Her kan man nyte strand livet. Dykke, padle, surfe, fiske eller dra på katamaran cruise. Det er også mulighet for å spille golf, ri på hest eller handle i en av de mange butikkene som ligger langs stranden. Like i nærheten befinner Acrobaobab seg som er en aktivitetspark. Her finner man verdens lengste linbane på 315 meter som er spent opp mellom 2 baobabtrær 25 meter oppe i luften!

Opplevelser i Senegal
• Hovedstaden Dakar med spennende markeder, strandliv, museer og monumenter
• Øya Goree utenfor Dakar – kjent for sin slavehistorie
• Strandliv i Saly eller Casamance – langs kysten sør for Dakar
• Den rosa innsjøen Lac Rose
• Ørkensafari i sanddynene i Lompoul – mulig å ri på kameler
• Fuglereservatet Langue de Barbarie
• St. Louis – Senegals tidligere hovedstad. Franskinspirert by beliggende på øy
• Saloum – mangroveområde med rikt fugleliv
• Bandia Game Reserve – safaripark med bla. giraff, zebra, neshorn, krokodiller, aper og antiloper
• Acrobaobab – verdens lengste linbane på 315 meter spent opp mellom 2 baobabtrær
• Skjelløya Fadjoudj

 

Vi i Ditt Afrika har reist i Senegal.

 

Beliggenhet:  
Vestkysten i Vest Afrika

Hovedstad:   
Dakar

Størrelse:      
Halvparten av Norge

Befolkning:   
10 millioner

  Valuta:          
CFA Franc (XOF)
100 XOF = 1,276 NOK

Språk:                      
Fransk, wolof og andre stammespråk

Klima:           
Desember – mai: varmt og tørt. Juli – september varmt og fuktig (regntid)Visum
NOK 200 – kjøpes før avreise

Kart: Google maps